Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.309
Поени од реакции
21.472
Ако е така онда зашто сите куртони на форумов, од многубројните едноклеточни ко фринџ, бијонс, виктора... па се до двоклеточните ко конкрит или кон артист, имаат толкав антагонизам кон мене?
Не си придавај толкаво значење, немам јас никаков антагонизам кон тебе. Ти си ми важен колку што ми е важна течната столица од баба ми. Значи, воопшто небитен си.

Сфаќам дека Грујо можеби има некои црти на кур, ама технички гледано не е кур. Така да, можеш слободно да го извадиш од уста, барем за момент, бидејќи таа твоја патолошка опседнатост со Грујо и неговите мадиња (што од уста не ги извади), предизвикува само забава и смеа, а не антагонизам како што си мислиш. :toe:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.733
ГРУЕВСКИ ЗА ТВ НОВА
"негираше и дека зел провизии од кинеските компании за изградба на автопатиштата, "

Заборави да каже дека Заев у ствари ги зел провизиите од Кинезите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нека им каже некој дека избори нема да има, а ако вака продолжат ни локални.
Јас мислев дека е тоа законски дефинирано и дека новата власт е демократска, дека нема веќе режим.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
зело могуче, после уведуење на шипатарски дијалект како официјален јазик , сеа почнуваат официјално да го шират и бизнисот на ДЕА.
Не џабе тие главни нарко босови у свет ги имаат за гавази....

...незнам дали и ова ќе го преведе Џафери на шипатарскиот дијалект кој се збори овде??? Или тие пациенти се одамна веќе навлечени муштерии.. :) :) :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Еве бидејќи сакав да ги прашам тие шо се неутрални, ама сериозно неутрални, ќе те цитирам тебе за да прашам.
Ако Грујо договорил амнестија, зошто тогаш прават 10 пратенички групи и го кочат Собранието?
Прашај го Лет. Ќе ти каже дека треба да научиш демократија и дека е законски.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Добро, а Обиколницата на која се удавија 15-на луѓе е направена строго по проектот ( направен за време на СДСМ) ... ако бараа ДРУГ проект сјо ќе бараше ДУБАРА...проектот за Кичево -Охрид е исто од 2005 ама не е почнат патот и проектот не е сега добар, ситуацијата на терен е сменета...
ПРУГАТА ЗА БЛГАРИЈА се гради 25 години...Крај на приказната..
Се некој друг му е крив на грујо и компанија, никогаш не чуствуваат одговорност.
Дали знаеш дека социопатите го прават истото, прават најтешки глупости за одење во затвор, но не се чуствуваат одговорни за тоа.
Грујо и компанија ти се банда од социопати, ко оние сериските убијци, само што овие водеа држава.
Исто што е многу добро потврдено за социопатите е дека тие се тешки манипулатори и заведувачи, па не ниту чудо што те завеле со нивните ефтини манипулативни трикови

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.733
Не си придавај толкаво значење, немам јас никаков антагонизам кон тебе. Ти си ми важен колку што ми е важна течната столица од баба ми. Значи, воопшто небитен си.

Сфаќам дека Грујо можеби има некои црти на кур, ама технички гледано не е кур. Така да, можеш слободно да го извадиш од уста, барем за момент, бидејќи таа твоја патолошка опседнатост со Грујо и неговите мадиња (што од уста не ги извади), предизвикува само забава и смеа, а не антагонизам како што си мислиш. :toe:
Oдлично! Да не те мислам.
и така гужва е у фан клубот
ти дописен член ќе бидеш

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692

:kruna:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Имам некој нејасен шпириус дека ни англелите не се ко некогаш, ова хемикалииве неконтролирано расфрлани со шем трајлињава ги зафатиле и нив и ги откачиле од усул и логика. Ландараат , павкаат наоколу и само банди на сериски убијци и социопати им се привидуат.. Јадните изгледа се гледаат у огледало па се инспирираат, без да се препознаат.
Јеботе благи бог ова е дно , понатака...100 км. базалт и после магма...:Грујо и компанија ти се банда од социопати, ко оние сериските убијци, само што овие водеа држава. (ова ептен ко реплика од треторазредна нискобуџетна продукција. Некогаш Х100 романчињата беа 100 пути поинвентивни..., од оваа тиња, Лун краљ поночи е Ана Каренина за ангелов со пестициди.:) :)
Што ти праи хемиско загадување , а некогаш беше змај....

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не се секирај, бетон. Го доживеа најдолгиот анален оргазам преку тв, кој траеше 10 години. Хемтрејлс се пи***н дим за тоа. У сите гиниси-миниси влеговте ко pure 24-carat идиоти, жедни извозени преку вода и „растурени“ преку тв-екран.

Oдлично! Да не те мислам.
Артистов многу веројатно има со јогурт на глава завршено као дете и тоа баш од типот шо ти многу го хејташ. Го прелажал за лижавче, ама и сега не е многу бистар. Неговата врска не е политичка, туку „емотивна“.
Биди повнимателен, многу е чувствителен. Може и тебе ќе те исплаче у Драга Кајгана - тек тогаш шо ќе праиш.

И веќе ги слушам кликовите на пријавата на мојот пост кај паранојата....фер вел!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Прашај го Лет. Ќе ти каже дека треба да научиш демократија и дека е законски.
Aко внатре во партија поради поделби, различни ставови и идеи, разлики во мислења, неслога.... не можат да се договорат за еден кординатор, тогаш природно партијата се распаѓа на помали групи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.733
Не се секирај, бетон. Го доживеа најдолгиот анален оргазам преку тв, кој траеше 10 години. Хемтрејлс се пи***н дим за тоа. У сите гиниси-миниси влеговте ко pure 24-carat идиоти, жедни извозени преку вода и „растурени“ преку тв-екран.

Артистов многу веројатно има со јогурт на глава завршено као дете и тоа баш од типот шо ти многу го хејташ. Го прелажал за лижавче, ама и сега не е многу бистар. Неговата врска не е политичка, туку „емотивна“.
Биди повнимателен, многу е чувствителен. Може и тебе ќе те исплаче у Драга Кајгана - тек тогаш шо ќе праиш.

И веќе ги слушам кликовите на пријавата на мојот пост кај паранојата....фер вел!
Нема везе, топ е артистон. Нема да биде тужи-баба овој пат. Ќе видиш.[DOUBLEPOST=1499506323][/DOUBLEPOST]
Aко внатре во партија поради поделби, различни ставови и идеи, разлики во мислења, неслога.... не можат да се договорат за еден кординатор, тогаш природно партијата се распаѓа на помали групи.
Нив им е најбитно сега за сега да опструираат колку можат, за да добијат на време и го спасат гзот на својата врхушка. Тоа што од страна ќе делува ко да имаат разединетост, им е битно ко лански снег.[DOUBLEPOST=1499506876][/DOUBLEPOST]The Most Polluted Country in Europe is...
(drum roll....)

Кој ќе погоди без да кликне добива бесплатна вожња на, најскупото у свет, панорамското дркало од дваес + миљони евра!!!

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нив им е најбитно сега за сега да опструираат колку можат, за да добијат на време и го спасат гзот на својата врхушка. Тоа што од страна ќе делува ко да имаат разединетост, им е битно ко лански снег.
Не ми се верува дека се толку покварени и зли. Јас мислам дека ВМРО поминува низ многу турбулентен период на промени и реформи. Секојдневно сме сведоци на нивни внатрепартиски превирања и меѓусобни спротивставувања, пример, Груевски осуди укинување на РДТ и тој потег го окарактеризира како катастрофален кој ќе му нанесе огромна штета на Македонија, а пратениците на ДПМНЕ во собрабнието бараат итно укинување на РДТ, на телевизија, пратеничка на ВМРО јавно му понуди на раководството на СДСМ подршка за продолжување на работата на СЈО која понуда веднаш ја осудија и отфрлија раководството на партијата и некои некјзини фракции, во собранието ВМРО не дејствува како единствена монолитна партија туку како збир на мали групи - фракции кои ги водат разни водачи, се формираше и кризен штаб за реформии спас на ВМРО ДПМНЕ со цел реформа и спас на партијата, и кој штаб доби масовна подршка од членството на партијата во земјата, 8 високи функционери на партијата се заштитени сведоци во процесите на СЈО.....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom