Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако спомнувањето на пастирот и пвеводбениците во секој пост или во секој втор пост кој го објавуваш на темава, ти е приоритет, а не објективната критика, верувај ми, повеќе им правиш услуга со тоа што ги спомнуваш, отколку што ги потсетуваш нивните тролови на форумов дека пастирот и пвеводбениците се минато и нема да се вратат, баш обратно, ти ги враќаш со тоа што постојано ги спомнуваш.

Но кога сме кај граѓанската самосвест која според тебе не смее да ги третира пастирот и пвеводбениците како никогаш да не постоеле и како никогаш да не ги направиле сите тие криминални дела кои ги направија, бидејќи можат да се вратат, би требал да бидеш малку посовесен и да посветиш критика и за зајко кукурајко и плавите жолтици, бидејќи не знам дали знаеш, но веќе втор месец по ред се на власт, и исто како пастирот и пвеводбениците, имаат свое криминално минато, и исто како пастирот и пвеводбениците, не смеат да бидат ослободени од било каква критика, особено сега кога се на власт и за разлика од пастирот и пвеводбениците во моментов кои се политички немоќни, зајко кукурајко и плавите жолтици сега имаат политичка моќ со која можат да ги повторат криминалните дела на нивните претходници за своја корист.

И уште го одржуваш во живот на темава.

Те молам цитирај ги моите коментари каде што сум ги спомнал "надворешни фактори, јудеомасони, илуминати, тајни сили" и не знам кои други.

Ако под релативизација подразбираш изедначување на една криминална банда на власт со друга криминална банда на власт, тогаш да - слободно можам да кажам дека не разликувам помеѓу едни и други криминалци, бидејќи сум живеел под власт и на едните и на другите и не сум забележал ама баш никакви разлики помеѓу нив.

Всушност, еве ти најтазе пример - пред некој ден зајко кукурајко и плавите жолтици најавија дека ќе воведат втора смена во државната и јавната администрација. По овој повод - ова можам да ти го потврдам од партиски извори и од двете партиски канализациски цевки - во царина се частеле меѓусебно и пвеводбеничките пулени и пулените кои шират плава жолтица, бидејќи сега ќе барале поткуп од секој шпедитер за секој камион кој ќе ја поминува границата.

Можеби е само чаршиски муабет, ама чудно е како и едните и другите пулени низ населба говорат за частенката во царина, ретко се случува да бидат вака обединети за заеднички цели.

Не знам дали изедначувањето на една криминална банда на власт со друга криминална банда на власт за тебе е феномен, за мене лично е здрав разум, бидејќи не гледам ништо позитивно на заминување на еден криминалец и негово заменување со друг криминалец.

Јас ги додадов јудеомасоните но таа ти е поентата, ти пишуваше нешто ЕУ, САД, НАТО, читај "од горе" дека е наредено, јасно е. Релативизирање е лажење дека некој воопшто барал такво нешто како амнестија. Одговорноста лежи кај оние од кои се обидуваш да ја изместиш во странство некаде, којзнае каде.
Добро, разбравме, сите се исти, и едните амнестираа масакри и другите, ок.
Непостоечката трета опција loading 3,4%............

Јас ги додадов јудеомасоните но таа ти е поентата, ти пишуваше нешто ЕУ, САД, НАТО, читај "од горе" дека е наредено, јасно е. Релативизирање е лажење дека некој воопшто барал такво нешто како амнестија. Одговорноста лежи кај оние од кои се обидуваш да ја изместиш во странство некаде, којзнае каде.
Добро, разбравме, сите се исти, и едните амнестираа масакри и другите, ок.
Непостоечката трета опција loading 3,4%............

Целта на тие коментари ми беше да потенцирам дека западот - вклучувајќи ги САД и ЕУ - воопшто не се спротивставија на амнестирањето на терористите, а како што знаеме, молчењето е одобрување.

Добро, можеби ставот на САД не е толку многу важен, но ставот на ЕУ е важен, бидејќи Македонија е држава кандидат за полноправно членство во ЕУ.

Ако во ЕУ примаат држави членки кои амнестираат терористи, тогаш каква иднина не` чека нас во таква меѓународна организација од безбедносна гледна точка ?

Јас не гледам никакви заговори во таквиот однос на западот кон нас, само чиста реалност.

Целта на тие коментари ми беше да потенцирам дека западот - вклучувајќи ги САД и ЕУ - воопшто не се спротивставија на амнестирањето на терористите, а како што знаеме, молчењето е одобрување.

Добро, можеби ставот на САД не е важен, но ставот на ЕУ е важен, бидејќи Македонија е држава кандидат за полноправно членство во ЕУ.

Ако во ЕУ примаат држави членки кои амнестираат терористи, тогаш каква иднина не` чека нас во таква меѓународна организација ?

Јас не гледам никакви заговори во таквиот однос на западот кон нас, само чиста реалност.

Гледаш што правиш пак, не ти дава душа да напишеш кој е вистинскиот одговорен и пак ја вртиш кон запад, кон горе, ти напишаа на претходни страни кои инстанци изразија негативен став кон амнестијата и зошто, демек требало да интервенираат на државно ниво и само така ќе докажеле дека се против амнестијата.
Знаеш и дека Русија, Индонезија, Куба и ФИФА не се огласија да ја осудат амнестијата? Што значи према твојата крива логика дека ја подржаа.

...е многу сте интересни, човекот си отиде со се својата екс влада, што кој таквооо уште се замарате со него? дајте бре Новиве да видиме што прават или не прават за МКД? или уште сте под хипноза?
или немате коментари за Новите? па ај удри уште по старите ...
брееее која тактика за прекривање на неработење на овие 50 тина дена, разбира се освен екстерното за осмооделенците, врло тешка работа завршена ! ц цццц ццц ц :(

Очигледно критиките за овие новиве ги имаат резервирано за 2021 година или понатаму.

Баш типично македонски - 3 напред, 2 назад, но истовремено многу потсетува на пастирот и пвеводбениците, тие продаваа магла величејќи го минатото, а истовремено потсетувајќи ја јавноста на лицето Б.Ц. и неговите соработници.

Иронично, тие кои наводно ги нејќат пастирот и пвеводбениците, стануваат исти како нив, а за жал, токму благодарејќи на такви луѓе, пастирот и пвеводбениците можат да ни` се повторат, но не во 2021 година или подоцна, туку уште сега, бидејќи некако не делуваат заинтересирани за да ги критикуваат овие сегашниве кои сега се на власт.

Колку за споредба, во САД нема ден кога не му го потпалуваат огнот под нозете на Доналд Трамп, а истовремено нема ни к од критика за Барак Хусеин Обама - борецот за чиста околина кој го потпиша Парискиот климатски договор, а летниве горештини ги поминува разладувајќи се на јахта - дизелаш, а не електрична. :pos:

Гледаш што правиш пак, не ти дава душа да напишеш кој е вистинскиот одговорен и пак ја вртиш кон запад, кон горе, ти напишаа на претходни страни кои инстанци изразија негативен став кон амнестијата и зошто, демек требало да интервенираат на државно ниво и само така ќе докажеле дека се против амнестијата.
Знаеш и дека Русија, Индонезија, Куба и ФИФА не се огласија да ја осудат амнестијата? Што значи према твојата крива логика дека ја подржаа.

Ама Македонија не е држава кандидат за политички, економски или не знам каков сојуз со Русија, Индонезија, Куба и ФИФА, туку е држава кандидат за полноправно членство во ЕУ.

Преседанот кој ЕУ го прави со амнестирањето на терористите од 2001 година, ја отвора вратата за нови такви преседани во иднина.

Зошто ЕУ не ги охрабрува Франција, Белгија и Велика Британија да ги амнестираат терористите кои вршат терористички напади на нивна територија ?

Или зошто ЕУ не ја охрабрува Германија да ги амнестира силувачите од католичкиот Божиќ 2015 ?

Јас не негирам дека македонските политичари се виновници за амнестијата од 2002 и од 2011 година, но самиот факт дека ЕУ не се спротивставува на ваквите преседани - може да воведе дополнителен услов за членство да биде судска разрешница за злосторствата од 2001 година - говори дека на ЕУ не и` пречат нашите криминалци и терористи, а како што веќе спомнав, молчењето значи одобрување.

...е многу сте интересни, човекот си отиде со се својата екс влада, што кој таквооо уште се замарате со него? дајте бре Новиве да видиме што прават или не прават за МКД? или уште сте под хипноза?
или немате коментари за Новите? па ај удри уште по старите ...
брееее која тактика за прекривање на неработење на овие 50 тина дена, разбира се освен екстерното за осмооделенците, врло тешка работа завршена ! ц цццц ццц ц :(
Не очекувај од сдсмовци да ја критикуваат сопствената партија.

Не очекувај од сдсмовци да ја критикуваат сопствената партија.
...ааааа така ли? е тогаш се објаснува ваквото однесување, а зошто не го кажуваат тоа? туку се прават неутрални? се срамат или што е поентата? ако е за пари ќе кажам земам пари де, што кој такво !
нешто не ми штима во однесувањето!!?! :confused:

Ко ќе почнат да праат приближни срања ко Грујо (а за тоа требе да се потрудат јакичко), тогаш ќе бидат критикувани и од обичните луѓе. До тогаш, само сендвич-армијава форумска ќе кенка, али тоа за жал нема да го врати нивниот господар на власт.:([DOUBLEPOST=1499458630][/DOUBLEPOST]
Заев е исто што и Груевски. Амнестијата од 2001 е исто што и онаа од 2011.

Несериозна и наивна или пак платеничка позиција.

Ко ќе почнат да праат приближни срања ко Грујо (а за тоа требе да се потрудат јакичко), тогаш ќе бидат критикувани и од обичните луѓе. До тогаш, само сендвич-армијава форумска ќе кенка, али тоа за жал нема да го врати нивниот господар на власт.:(

Е па продолжи со ваквата реторика и пастирот и пвеводбениците нема да си заминат од темава во блиска иднина.

Запомни си ги зборовиве за 2021 година, бидејќи во меѓувреме веќе имаш нов пастир и нови пвеводбеници кои шират плава жолтица.

Заев е исто што и Груевски. Амнестијата од 2001 е исто што и онаа од 2011.

Несериозна и наивна или пак платеничка позиција.

Баш обратно, плавите жолтици можеа, но не го укинаа законот за амнестија откако се вратија на власт во 2002 година, а истовремено коалицираа со амнестираните терористи.

Денес, во 2017 година, повторно плавите жолтици се вратија на власт и повторно формираа влада со истите амнестирани терористи, а истовремено нема никаква најава од нив дека планираат да ја укинат амнестијата за воените злосторства од 2001 година, кои да се потсетиме, никогаш не застаруваат и секогаш можат да бидат судски процесирани, но изгледа зајко кукурајко и плавите жолтици - исто како и пастирот и пвеводбениците пред нив - воопшто не планираат да ги изведат пред суд нивните сегашни коалициски партнери.

Понесериозна и поплатеничка позиција од страна на зајко кукурајко и плавите жолтици - здравје.

Кога го гледам ова си викам, па јас да бев судија ќе си побарав 10 милиони евра и ич уво не ми чуе.
После ќе биде на апелација, па пак за гласање за притвор и оп пак 10 милиони. Ова судиите може да го соголат груевски со пари изнудување, ама они сигурно се пазарат за нешто ситно во неколку илјади или стотина илјади евра.[DOUBLEPOST=1499404793][/DOUBLEPOST]
Знаеш дека во тој буџет од 2012, мијалков имал обезбедено пари за опремата за прислушкување со што можеше да се прислушкуваат над 20к луѓе или тоа е државниот интерес комунистичка држава. Па после грујо вадење на платениците (актери, земјоделци и што уште не) и протести демек буџетот да се донесе оти крај на светот ќе биде.[DOUBLEPOST=1499405115][/DOUBLEPOST]
Вмро ги договараат утките. Новата улица, Јордан Мијалков е без одводна канализација па при секој дожд се поплавува.
Ако ти текнува на времето, уште кога коце беше градоначалник на гази баба и ја пушти во употреба клучката кај саем, за само два месеци се случи пороен дожд и направи мало езерце, бидејќи нема одводна канализација, па мораше дополнително да се стави.
Поупатените ми имаат кажувано дека било наредено од самиот Коце да нема одводна канализација т.е да биде проектирана без одводна канализација.
Така да фирмата може да биде и меѓу топ 10 најдобри фирми во светот, ама да се договорат да се утне трасата.
Добро, а Обиколницата на која се удавија 15-на луѓе е направена строго по проектот ( направен за време на СДСМ) ... ако бараа ДРУГ проект сјо ќе бараше ДУБАРА...проектот за Кичево -Охрид е исто од 2005 ама не е почнат патот и проектот не е сега добар, ситуацијата на терен е сменета...
ПРУГАТА ЗА БЛГАРИЈА се гради 25 години...Крај на приказната..

Не сум ја против стандардни семејства и нивно промовирање. Ја сум против начинот на кој тоа се прави во моронскиот учебник.
На 1000 деца, колку има такви со еден родител, или посвоени?
За тие неколку да се батали промовирање на семејството? И што да промовираме бе, ако не семејство? Еднополови бракови, разврат и хедонизам? Тоа треба да е новиот меинстрим во општеството?

И пази, јас лично немам ништо посебно против слободен избор во интимата на домот, без разлика дали се работи за разврат и хедонизам, или хомосекусализам и шоидаие. Ако постои господ, знае дека и јас самиот сум далеку од невин. Ама едно е забава и свој избор, а друго е меинстрим кон кој треба да се насочува мнозинството. За да има наталитет, и за да може да функционира државата.

Не дека ти имаш капацитет да разбереш што ти објаснувам. Извесно немаш. Повеќе за други го пишувам ова, што можеби ќе не читаат. Да им појаснам. Пошто за глупоста велат дека е заразна, а ако тоа е така, тогаш ти си заебан вектор за ширење зарази.

Има некое дете со еден родител, има друго посвоено што е и ред други примери. Тоа можда за вас куртоните се џукели најдени у канта за ѓубре, али то е ваш проблем, а не мој.
Не сум ја против стандардни семејства и нивно промовирање. Ја сум против начинот на кој тоа се прави во моронскиот учебник... ти викам тргни ми се од куров со фаличната замерка...
Ти самиот си одличен доказ за важноста на образованието, и за неспособноста на некои родители. Типичен пример за невоспитан копиљ со кратка памет и уште пократка култура, кој не ни знае што сака: Како бе кажуваш дека „не си против стандардни семејства и нивно промовирање“, а она промовираш агенди на ЛГБТ невладини организации како некоја си таму „Коалиција за сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“.
Ти си една неука и многу жалосна жртва. Постојано лут на нешто, ама тотално несвесен на што навистина треба да се лутиш.
Затоа така лесно те искористуваат, а не си ни свесен дека додека се пенавиш за работи кои не ги разбираш - тоа што ти го мандаат на скротумот не се кесички од чај (едноставна метафора, ама не очекувам да ја разбереш).

Е па продолжи со ваквата реторика и пастирот и пвеводбениците нема да си заминат од темава во блиска иднина.

Запомни си ги зборовиве за 2021 година, бидејќи во меѓувреме веќе имаш нов пастир и нови пвеводбеници кои шират плава жолтица.

Баш обратно, плавите жолтици можеа, но не го укинаа законот за амнестија откако се вратија на власт во 2002 година, а истовремено коалицираа со амнестираните терористи.

Денес, во 2017 година, повторно плавите жолтици се вратија на власт и повторно формираа влада со истите амнестирани терористи, а истовремено нема никаква најава од нив дека планираат да ја укинат амнестијата за воените злосторства од 2001 година, кои да се потсетиме, никогаш не застаруваат и секогаш можат да бидат судски процесирани, но изгледа зајко кукурајко и плавите жолтици - исто како и пастирот и пвеводбениците пред нив - воопшто не планираат да ги изведат пред суд нивните сегашни коалициски партнери.

Понесериозна и поплатеничка позиција од страна на зајко кукурајко и плавите жолтици - здравје.
чекам СЈО да го процесуира обвинението против Бујар... ете дпмне ќе им надополни гласови кој ќе недостасуваат, а ќе имаат подршка и од БЕСА...

Можеш да отвориш посебна тема за мене, чисто да не офтопичариме тука.

Сега си секретар, али како што гледам, амбициите ти се да станеш председател на мојот фан-клуб.

Пошто реакции поповод твоето плачење за квази ЛГБТ агенди против промовирање на семејството, се офтопик?
И баче, не си ласкај толку - едина тема што би ти ја посветил тебе, би била таква каде би навијал да читаш метереолошки вести во букаке клип.

...ааааа така ли? е тогаш се објаснува ваквото однесување, а зошто не го кажуваат тоа? туку се прават неутрални? се срамат или што е поентата? ако е за пари ќе кажам земам пари де, што кој такво !
нешто не ми штима во однесувањето!!?! :confused:
Најмногу со пропаганда удрија по фејсбуци, твитери, форуми и фејк сајтови, луѓе на база на таква пропаганда си добија вработување ама мене се ми е тоа нормално нема љутиш таква ни е државата, затоа не очекувај на вакви места објективност особено во овој почетен периодот кога многу луѓе имаат некакви очекувања.

Најмногу со пропаганда удрија по фејсбуци, твитери, форуми и фејк сајтови, луѓе на база на таква пропаганда си добија вработување ама мене се ми е тоа нормално нема љутиш таква ни е државата, затоа не очекувај на вакви места објективност особено во овој почетен периодот кога многу луѓе имаат некакви очекувања.
збориш за вмро дпмне?
никој не може да го надмине дпмне по бројот на фејк сајтови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom