Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
29
Kako mislEs?? TE JAS SUM SO BRAT I STO TREBA KAKVO POVRAZUVANJE OD BG OPSTINA
Се вади од општина каде што има брат ти пријавено адреса,Удостоверение за родствени врски и пишува на него дека ти му си брат ,доколку брат ти те има пријавено во општината,поздрав.

Sent from my D5103 using Tapatalk

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Nekoi promeni za 2014 ima ? Ili seuste miruvame.
Pozdrav do site

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Neznam sto da kazam, ova veke haos stana. Ne se znae koj jade koj pie, ,,, barbai bez nosenje nikakov dop.dokument i dadoa ukaz, imase sveditelstvo mislam od dedo ili slicno i povrzana so izvodi vo DAPC dade SAMO KOPIJA, pa zede ukaz. Sega tuka velite site ajde jovo nanovo da se nosi se.
Samo edno ne ste mi jasni i ne kazuvate: DALI IMATE EDNAS DADENO IZVODI, UMTENICI, ITD ILI NE???
A tie so brat/sestra MORA da odnesat povrzuvanje od bugarska opstina od registar, toa e jasno, do sega ne nosea..,
ama aj ovie so starive dokumnti , a ednas dale izvodi, umrenici legaliziranio se, dali pak im baraat????

Изгледа дека цело време се менува нешто помеѓу конекцијата ДАБЧ и Министерство за правпсудие. Јас лично знам пријател што беше март 2015 на интервју и си го зема пасошот во 2016 без да го достави оригиналот во правосудие, само на увид го однесе во ДАБЧ, сега сосем трето.... Место да се убрза работава, цело време некои нови компликации, како да си имаат шема некоја у стил ја закочија 2014, па после 2015 цела така си поминаа сега се веќе со пасоши во рака, па сега пак ја кочат 2016... Лотарија

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84

Вториот од левата страна е новиот претседател на ДАБЧ,Петар Харалампиев(n)

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Ke ve zamolam nekoj ako saka sa objasni kako se davaat dopolnitelni dokumenti vo Sofija?
* Dali treba nekakva molba i kade se zema?
* Dali ke me pustat bidejki nemam termin za da gi dostavam?
* Dali treba da se najavam na lugeto na vrata deka sum samo za dopolnitelni dokumenti?
* Dali ima guzvi kako porano redici i koj del od denot e najubavo da se otide?

Член од
28 ноември 2014
Мислења
59
Поени од реакции
20
Се вади од општина каде што има брат ти пријавено адреса,Удостоверение за родствени врски и пишува на него дека ти му си брат ,доколку брат ти те има пријавено во општината,поздрав.

a toa koga go prijavuva koga go vadi pasosot ili moze i otposle ????

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Bate haro, go poznavam licno.,ke brka rabota za makedonciter 100 posto.
E ajde liberte kazi poveke cim go poznavas.
Potocno daj prasaj go sto se tupi rabotava so nas namesto da se uprostuva, pa nivni luge se i vo ministertvo????
Site sme so nekakov dokument, nie so novite proshodi duri i pisuva vrz osnova na sto e dobien i site sme se povrzale so izvodi itn. Nema nov proishod kade pisuva vrz osnova na sto e dobien ako nemas dokumenti i izvodi dadeno. Tie namesto da ja sredat duri i viceprezidenkata da ne tupi, tie vo ministerstvo kade se nasi luge ja usloznija---katastrofa!!!
Toa za DANS samo e opravdano i kriminalci ne treba da pustat, toa e normalno.
Daj te molam prasaj i kazi, site ne kopka, ke pukneme od neizvesnost :(

Член од
6 јули 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Здраво,

јас сум нова на форумов.
Поднесов документи за државјанство уште во 2012. И еве заглавена сум веќе 5 години.
На статусот ми стои: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. (вака стои веќе повеќе од година дена).
Бев на дополнителна проверка и однесов документи и на шалтер ми рекоа супер ти се ќе искочи за 5 месеци. Ништо не се случи.
Би ве замолила за совет, што да правам. Дали да одам во Софија или тука да прашам во амбасадата. Ако може да ми кажете мислење?

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Има ли некој/а кој/а бил/а на Проверка от Вицепрезидентот и да доставувал/а документи плус, освен lorenSlatka? Да ми каже искуство како што, фала однапред.

Член од
21 јуни 2017
Мислења
19
Поени од реакции
8
Bi ve zamolila za vase mislenje za mojata situacija.
Dokumentite mi se podadeni 11.2015, na intervju 05.07.2016, od April/2016 sum na finalna. Broj 12xxx. Dokumentite za poteklo mi se od prva bratucetka koja veke podolgo vreme ima bg pasos. (Orginalnite izvodi od mene, bratucet, majka, vujko i baba mi se odneseni uste pri vadenjeto na proishodot).
Spored toa sto go sledam na forumot najverojatno i mene ke mi se smeni statusot vo dopolnitelna proverka. Go prasav posrednikot mi rece deka poubavo bi bilo zatoa sto sum so dokumeti od prv bratucet da odnesam i posmrtnica od prababa/dedo,(verojatno vo mojot slucaj ke treba posmrtnica od majkata na babami koja e rodena pred 1918 g) megu toa prvo da cekam dodeka ne mi se smeni statusot. Sega se mislam dali da cekam da mi se smeni ili da odnesam pred vreme dokumenti dopolnitelno posmrtnicata pred da me stavat na dopolnitelna proverka?

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Bi ve zamolila za vase mislenje za mojata situacija.
Dokumentite mi se podadeni 11.2015, na intervju 05.07.2016, od April/2016 sum na finalna. Broj 12xxx. Dokumentite za poteklo mi se od prva bratucetka koja veke podolgo vreme ima bg pasos. (Orginalnite izvodi od mene, bratucet, majka, vujko i baba mi se odneseni uste pri vadenjeto na proishodot).
Spored toa sto go sledam na forumot najverojatno i mene ke mi se smeni statusot vo dopolnitelna proverka. Go prasav posrednikot mi rece deka poubavo bi bilo zatoa sto sum so dokumeti od prv bratucet da odnesam i posmrtnica od prababa/dedo,(verojatno vo mojot slucaj ke treba posmrtnica od majkata na babami koja e rodena pred 1918 g) megu toa prvo da cekam dodeka ne mi se smeni statusot. Sega se mislam dali da cekam da mi se smeni ili da odnesam pred vreme dokumenti dopolnitelno posmrtnicata pred da me stavat na dopolnitelna proverka?
Однеси пред време зошто да чекаш да ти се смени...

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Ke ve zamolam nekoj ako saka sa objasni kako se davaat dopolnitelni dokumenti vo Sofija?
* Dali treba nekakva molba i kade se zema?
* Dali ke me pustat bidejki nemam termin za da gi dostavam?
* Dali treba da se najavam na lugeto na vrata deka sum samo za dopolnitelni dokumenti?
* Dali ima guzvi kako porano redici i koj del od denot e najubavo da se otide?
Deckiii bas nikoj ne znae okolu.ova prasanje da mi pomogne? :(

Член од
6 јули 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Здраво,

јас сум нова на форумов.
Поднесов документи за државјанство уште во 2012. И еве заглавена сум веќе 5 години.
На статусот ми стои: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство. (вака стои веќе повеќе од година дена).
Бев на дополнителна проверка и однесов документи и на шалтер ми рекоа супер ти се ќе искочи за 5 месеци. Ништо не се случи.
Би ве замолила за совет, што да правам. Дали да одам во Софија или тука да прашам во амбасадата. Ако може да ми кажете мислење?

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7

fala na informacija
Zatoa za da nema zabuni ubavo mi kazaa vcera deka ako ti pobaraat licno togas treba da odneses. Toa znaci deka nema na site da pobaraat
I mene prvin mi kaza posredniko deka ne treba ama jas si pisav email sam bez da znae toj i mi vratija isto so poraka od bugarija pa mu ja pokazav i toj samio prasa vo bg i mi kaza deka treba da nosemo dokumenti eve deneska si izvadiv utre i od strumica i ponedelnik vo bugarija pa so bide neka bide

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom