Повреди на колена, совети, прашања..

• Креатор на темата Креатор на темата ФорцаМилан
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со коленото, скинат менискус и лигамент(преден вкрстен) и ова ми е 4та повреда на коленото во период од 3-4 години, последниот пат во декември 14ти и не можев да одам, ниту да го исправам, се мислам за операција бев кај Алан Андоновски, некако незаинтересиран не ја ни погледа снимката на ЦД-то од магнетната, туку го прочита само извештајот и одма за операција( а ми го пофалија дека бил најдобар за артроскопска лигаментопластика) бев и до кај Небојша Настов, се размислував и за приватно Боро Илиев или Златко Темелковски.. Па ако може некој да даде совет/искуство пошто веќе преку глава ми е од коленава пошто сум полн енергија и мора да се движам а со колената ни можам да планинарам ни да спортувам.
Истaтa пoвредa јa имaв јaс истo и мене ми гo препoрaчувaa др.Алaн Андoнoвски кaкo дoбaр дoктoр мене искренo мнoгу несериoзнo ми делувaше чoвекoв, пa oтидoв кaј др.Зoрaн Нестoрoвски вo 8ми септември и ме oперирaше и сегa се е oкеј. Дoкoлку си вo дoбрa финaнсискa сoстoјбa мoжеш слoбoднo дa oдиш кaј др.Бoрo Илиев вo ремедикa привaтнo чoвекoт е еден oд нaјдoбрите тукa вo мaкедoнијa вo oблaстa зa кoленa.

Имам болка во коленото од надворешната страна. Кога мирувам немам болка, а кога ко виткам коленото имам болка само пред да го исправам или свиткам после тоа не, и ми прави проблем при одење. Ова ми се случи вчера после физичка активнос, после две недели возење точак и комбинирано искачување на водно. При допир на надворешната десна страна, се работи за десно колено исто чуствувам болка. Истово ми се случи и лани(исто физичка активност)бев на лекар снимките се добри ми рекоа само мирување и за две три недели ми помина. Знае ли некој што може да е проблемот а од утре морам пак да одам на лекар

Истaтa пoвредa јa имaв јaс истo и мене ми гo препoрaчувaa др.Алaн Андoнoвски кaкo дoбaр дoктoр мене искренo мнoгу несериoзнo ми делувaше чoвекoв, пa oтидoв кaј др.Зoрaн Нестoрoвски вo 8ми септември и ме oперирaше и сегa се е oкеј. Дoкoлку си вo дoбрa финaнсискa сoстoјбa мoжеш слoбoднo дa oдиш кaј др.Бoрo Илиев вo ремедикa привaтнo чoвекoт е еден oд нaјдoбрите тукa вo мaкедoнијa вo oблaстa зa кoленa.
Пред една година правев МР на колено бидејки имав болки во левото колено и ми дадоа мислење дека имам Периферна лезија гр.1 на заден рог на медијален менискус и да се прати латерален менискус со периферија 2-3 према заден рог. Бев кај Д-р Мирче Симеонов,кај Д-р Ношпал во Филип Втори и ми кажаа дека треба да се прави Артроскопија бидејки имам скинат менискус.После тоа од оправдани причини неможев да се оперирам и чекав .Сега имам страшна болка во коленото и сакам да правам Артроскопија и незнам од каде да почнам дали треба да правам нова МР,кај кој доктор да се правам, како да ги добијам докторите дали треба прво да им закажам преглед ( мислам дека немаат термини) ајде ако знае некој да ме управи ќе му бидам многу благодарна.[DOUBLEPOST=1497871064][/DOUBLEPOST]
А Д-р Златко Темелковски каде работи?

Последно уредено:
Дали би можел некој да ми помогне доколку знае што всушност значи ова.. Денес ги зедов цд-то и на извештајот го пишува ова..Утре треба да го види ортопедот.1499261250720.jpg

Дали би можел некој да ми помогне доколку знае што всушност значи ова.. Денес ги зедов цд-то и на извештајот го пишува ова..Утре треба да го види ортопедот.Прегледај го приврзокот 173846

https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-B...roitin-MSM-Hyaluronic-Acid-150-Capsules/40634

https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Boswellia-Extract-250-mg-120-Veggie-Caps/429

https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Vitamin-C-1-000-mg-60-Veggie-Caps/61864

Земи ги овие 3 продукта, ќе ти помогнат многу за твојот проблем.

Ви благодарам! Но ме плаши ова,,фрактурна лезија,, дали го разбирате наодот,сепак како што разбрав лигаментите и менискусот се ок,само што има оток.

Не сум ортопед, нити доктор - но од она што го знам мислам дека се работи за опис на повреда/пукнатина на сврзините ткива или коската. Тебе ти треба нешто што ќе го стимулира заздравувањето на таа повреда, а тоа се 3-те продукта од горе.

Ви благодарам! Но ме плаши ова,,фрактурна лезија,, дали го разбирате наодот,сепак како што разбрав лигаментите и менискусот се ок,само што има оток.
барај сигурен ортопед за ова како ќе го залечи, а не лек на форум

доколку не се лекува како што треба и тоа со време сигурно ќе имаш последици понатаму

барај сигурен ортопед за ова како ќе го залечи, а не лек на форум

доколку не се лекува како што треба и тоа со време сигурно ќе имаш последици понатаму
Се разбира,имам ортопед најдено ќе ги види утре резултатите само барав мислење и консултација,далеку од тоа дека барам лек и лекар на форум.

Да не знаеш случајно колку кошта операцијата на колена во ремедика? гледам и други го фалеле докторов Боро Илиев,

ај ве молам кажете предложете некој добар доктор за операција за изедена рскавица.

Добар доктор во Македонија - нема.

Се мачам од 13 години со колена и досега немам добро искуство со наши доктори/болници, без разлика приватна или државна. Само ќе кажам да внимавате со дијагнози и проценки на Алан Андоновски во државна, поголем шарлатан и циркузант во Македонија не постои. Дури и да идете кај него после обавезно се консулирајте за второ мислење со друг ортопед.

Последно уредено од модератор:
Да не знаеш случајно колку кошта операцијата на колена во ремедика? гледам и други го фалеле докторов Боро Илиев,

ај ве молам кажете предложете некој добар доктор за операција за изедена рскавица.

Д-р Небојша Настов во градска,секој четврток има амбуланта.Човекот е стварно стручњак и има многу убав однос со пациентите.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали има некој искуство со др.Далип Јаја од државна?

Го ебав коленото на фудбал (пред 1 недела), преголема болка, одма ми потече, одма ојдов на болница ми извадија 52 милилитри крв, утре имам термин за магнетна, ми е малце потечено уште, почнав појќе да се движам ама неможам ногата скрос да ја испрам и скрос да ја свиткам, малце куцам ама од ден на ден одам подобро, шо можи да е?

Го ебав коленото на фудбал (пред 1 недела), преголема болка, одма ми потече, одма ојдов на болница ми извадија 52 милилитри крв, утре имам термин за магнетна, ми е малце потечено уште, почнав појќе да се движам ама неможам ногата скрос да ја испрам и скрос да ја свиткам, малце куцам ама од ден на ден одам подобро, шо можи да е?
Skinat preden vkrsten ligament 102%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom