- Член од
- 10 март 2009
- Мислења
- 1.300
- Поени од реакции
- 1.161
Od kade ti e informacijata deka pocnuva bas vo 15h?Vo 15:00 pocnuva
Od kade ti e informacijata deka pocnuva bas vo 15h?Vo 15:00 pocnuva
Ej pishi koga kje ti se smeni nesto. Mene mi e obrazovana prepiska 09.2016. Uste sum na istoto...Јас сум со мајка и татко со Бг Државјанство 2015 Декември интервју Образована преписка 08.2016 и сеуште така стои ... Така јас би ти рекол 2 год =D
Stom ti pobarale vadi nema sto da cekas. Mene mi kazaa vcera ako licno ti pobaraat ke dades ako ne nema potreba. Tebe ti pobaraa taka da poubavo e da dadesZnaci samo jas treba da nosam izvodi i posmrtnici pred nekoj den pisav deka sum bil na intervju na 28 mart 2015 ZNACI SUM ZGRESIL mene molbata mi e vo 2015 a na intervju
bev 28 mart 2016...na zadolzitelna bev 13 meseci a na finalna 4 ipol meseci a na Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
sum okolu 15-20 dena JAS BEV SO POSREDNIKO vo bg ama mozebi me on laze mene ima sansi da vadam jas bes potreba izvodi i posmrtnici samo za da mi zeme pari i plus mi kaza on da odam do strumica tamuka po nekoj dokument.
AMA JAS PISAV EMAIL VO BG LICNO I VAKA MI STASA
дирекција "Б'лгарско гражданство" След като Вашата преписка е в процедура по Доп'лнителна проверка, за да прод'лжи процедурата по придобиване на б'лгарско гражданство. Необходимо е да предоставите официален документ, издаден от б'лгарски или чуждестранен компетентен орган в'з основа на акт за раждане, регист'р на населението и др., в којто се с'д'ржат данни относно Вашијат б'лгарскија произход.
TOA BESE PRVATA E MAIL PORAKA bidejki na mene i na posredniko ne mu bese jasno pa jas povtorno pisav i deneska mi stasa ovaa
Трјабва, да предоставите документи удостоверјавашти Вашијат б'лгарски произход.
SEGA NEZNAM SO DA PRAVAM DALI DA CEKAM KAKO VAS ILI DA BARAM POSMRTNICI I IZVODI NEZNAMM
A dali se povrza so izvodi i posmrtnici legalizirani prevedeni, koga predavase vo DAPC dokumenti za proishod, imase togas dadeno il ne?Znaci samo jas treba da nosam izvodi i posmrtnici pred nekoj den pisav deka sum bil na intervju na 28 mart 2015 ZNACI SUM ZGRESIL mene molbata mi e vo 2015 a na intervju
bev 28 mart 2016...na zadolzitelna bev 13 meseci a na finalna 4 ipol meseci a na Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
sum okolu 15-20 dena JAS BEV SO POSREDNIKO vo bg ama mozebi me on laze mene ima sansi da vadam jas bes potreba izvodi i posmrtnici samo za da mi zeme pari i plus mi kaza on da odam do strumica tamuka po nekoj dokument.
AMA JAS PISAV EMAIL VO BG LICNO I VAKA MI STASA
дирекција "Б'лгарско гражданство" След като Вашата преписка е в процедура по Доп'лнителна проверка, за да прод'лжи процедурата по придобиване на б'лгарско гражданство. Необходимо е да предоставите официален документ, издаден от б'лгарски или чуждестранен компетентен орган в'з основа на акт за раждане, регист'р на населението и др., в којто се с'д'ржат данни относно Вашијат б'лгарскија произход.
TOA BESE PRVATA E MAIL PORAKA bidejki na mene i na posredniko ne mu bese jasno pa jas povtorno pisav i deneska mi stasa ovaa
Трјабва, да предоставите документи удостоверјавашти Вашијат б'лгарски произход.
SEGA NEZNAM SO DA PRAVAM DALI DA CEKAM KAKO VAS ILI DA BARAM POSMRTNICI I IZVODI NEZNAMM
Znaci jas odam se preku posrednik iskreno ne ni znam so e DAPC ne sam nosil dokumenti od baba dedo svakas tuku samo od brat se preku brat mi pravam i jas ne odam vo ambasadii tuka vo makedonija tuku se sum odel vo SOFIJA[DOUBLEPOST=1499260180][/DOUBLEPOST]A dali se povrza so izvodi i posmrtnici legalizirani prevedeni, koga predavase vo DAPC dokumenti za proishod, imase togas dadeno il ne?
Ili sega prvpat ke davas takvi dokumenti???
Te molam odgovori posto e bitno za site da ja znaeme vistinata.
Da taka na site eIntervju April 2016, broj 104**/2015, pred polovina cas mi se smeni statusot vo:
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
Bev na finalna od Mart 2017.
Sega se javiv vo ministerstvo za pravosudie i im kazav deka ne pisuva deka treba da dostavam dopolnitelni dokumenti, toj mi rece deka bez razlika sto ne pisuva, koga sum vo moznost da odnesam dokumenti koi go potvrduvaat mojot bugarski proizhod vo Min. za Prav. vo Sofija.Intervju April 2016, broj 104**/2015, pred polovina cas mi se smeni statusot vo:
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
Bev na finalna od Mart 2017.
PISETE SITE I SPODELETE SO VI VRATILE I KE VIDEME DALI STANUVA ZBOR ZA PROVERKA DEKA I E ILI BARAAT DOKUMENTI PLUSZarem samo jas imam prateno email na priemna@justice.government.bg
Pisete site so ste so statusi Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
i ke ve izvestat so email za 12 saati so treba da odnesete pisete im da znaeme ne e vozmozno da treba samo jas da nosam koga site sme so isti dokumenti me svakate..
Не разбирам. Веројатно употребуваш неколку термини за една иста работа. Извод, посмртница па после и умреница. Во нашите институции сите овие документи се водат како "изводи". Извод од матична книга на родените за живи и извод од матична книга на умрените за мртви (или умреница, посмртница како што ја викаш ти, но и на ова гласи извод). Мене не ми е јасно како можеш да извадиш извод од матична книга на родените за мртов човек? Можно ли е тоа?за сите кои се починати бараат извод + посмртница
за сите кои се живи се бара извод
пример еве за мене како ми е поврзано потеклото
јас - за мене извод
татко ми - за него извод
(негова мајка) бабами - за неа само извод
(нејзин татко) прадедо со бугарска воена книшка - за него извод и умреница оти е починат.
Изводи и умреници вадат во матично од селото кадешто живеел ама доволно е да му знаеш име презиме и кога и каде починал и да појдиш во агенција ќе ти завршат работа за 1 ден тие ќе си побараат.
ДОПОЛНИТЕЛНО. Доколку предокот кој ти е со бугарски документ имал бугарско презиме во стариот документ пример Стоиков, а во документите извадени стои Стојковски, тогаш мораш и на нотар да појдиш со 2јца сведоци за да извадите потврда дека лицето Стоиков е исто со лицето Стојковски.
A KAKVI...KAKO STO KAZAV JAS BILO OD KOJ NELI TATKO MAJKA NIVNI TATKOVCI I MAJKI SE DO 1918 GODINA TAKABaraat dokumenti brat, jas sega direktno se javiv vo Ministerstvo zatoa sto ziveam vo Bugarija i se razbravme, rece da odnesam dokumenti
akjo imas promeni pisimi te mplamJas bev na intervju vo Bitola na 26ti april 2016, i mene seuste ne mi e smenet statusot -
Jas bev na intervju preku konzulatot vo Bitola vo april mesec 2016ta, seuste mi e ovaj status Образувана преписка Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.