Емкаа
the worst thing about prison was the dementors.
- Член од
- 14 мај 2008
- Мислења
- 5.026
- Поени од реакции
- 12.700
Не бев внатре во амбуланта при ниедно давање на терапија пошо песот го држеа тројца ветеринари, не знаеш какви маки беа да ја прими инекцијата и каков отпор даваше плус многу цвичеше, не можев да слушам. Не стои мирен на преглед, не може човек со рака да го чепне не па со игла, затоа и претпоставувам оделе мускулно инекциите.Изгуглај Lendacin inj. и кажи ми дали е тоа што го давал? Лендацинот е трета генерација цефалоспорински антибиотик и оди венски, не мускулно, не поткожно( освен ако од стварно кој знае какви причини не може да се постави канила).
Драго ми е што ќе се постави дијагноза, мислам дека и јас те прашав за демодекс/ шуга. Очекувај дека ќе морате да бидете упорни со терапијата и ќе треба време за да се видат резултати. Пиши како е.
p.s. ако мене сеќавањето ме служи, демодексот е и нормален жител на фоликулот на влакното, но мнооогу голем опортунист. При најмал пад на имунитет, прави журка. Инаку да, се пренесува и во леглото.
Спомнав дека имаше голем пад на имунитетот тој, така да најверојатно тогаш се развил паразитот.