Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Znae li nekoj ako se prevedat i legaliziraat dokumenti vo ambasadata vo skopje potoa moze li tie da se podnesat vo Sofia ili mora tamu se toa da se sredi?
Слободно.Направи си превод кај некој обвластен од Амбасадата преведувач и легализација во Амбасада,нема да имаш никаков проблем.

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Слободно.Направи си превод кај некој обвластен од Амбасадата преведувач и легализација во Амбасада,нема да имаш никаков проблем.
Fala a vo ambasada bez termin ke me pustat za legalizacija?[DOUBLEPOST=1499110148][/DOUBLEPOST]I ako moze da mi kazete kako se dostavuvaat vo Sofija dopolnitelni dokumenti dali za tamu e potrebno zakazuvanje?

Член од
17 мај 2017
Мислења
14
Поени од реакции
7
Се јавив кај вицепрезидентот му кажав дека чекав 5 месеци и денес ми се смени статусот во проверка от Вицепрезидента... му се преставив... и не ми побара бројче само ми рече дополнителни документи да однесам... еве телефон ѕвонете
+35929237455
A kakov status imase pred da se javis na brojceto?

Член од
25 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
7
A broj ima li nekoj od tie sto sme staveni za dopolnitelna proverka..???

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Fala a vo ambasada bez termin ke me pustat za legalizacija?[DOUBLEPOST=1499110148][/DOUBLEPOST]I ako moze da mi kazete kako se dostavuvaat vo Sofija dopolnitelni dokumenti dali za tamu e potrebno zakazuvanje?
За во Амбасада незнам како е...јави се и прашај а за во Битола не треба да закажуваш...секој работен ден примаат документи за легализација ама ако идеш таму мислам дека превод ќе треба да направиш кај оние обвластени преводувачи од Конзулат а не од Амбасада ама не сум сигирен прашај си и за тоа.
Во Министерството не треба закажување.Можеш да доставиш секој работен ден.... на влезот од Министерството ќе ти побараат пасош и ќе те прашаат зашто си дојдена ќе им кажеш за дополнителни документи и нема да ти прават никаков проблем.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Некој има некоја промена од овој статус во друг во последно време? Или заглавени сме овде моментално. :D

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
За во Амбасада незнам како е...јави се и прашај а за во Битола не треба да закажуваш...секој работен ден примаат документи за легализација ама ако идеш таму мислам дека превод ќе треба да направиш кај оние обвластени преводувачи од Конзулат а не од Амбасада ама не сум сигирен прашај си и за тоа.
Во Министерството не треба закажување.Можеш да доставиш секој работен ден.... на влезот од Министерството ќе ти побараат пасош и ќе те прашаат зашто си дојдена ќе им кажеш за дополнителни документи и нема да ти прават никаков проблем.
Fala. Jas nemam stari dokumenti :( imam samo potvrda od zdruzenijata vo strumica. Seuste stojam na finalna ne sum na dopolnitelna ama se mislam dali da odnesam dokument da pobatam od Mladenov pak. Toj mi vika preku telefon dodeka ne mi pobataat da ne nosam ama jas pa vikam poubavo na vreme da odnesam i sega sum vo situacija koga ne znam sto da napravam. Ne znam sto bi mi bilo vo korist

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Fala. Jas nemam stari dokumenti :( imam samo potvrda od zdruzenijata vo strumica. Seuste stojam na finalna ne sum na dopolnitelna ama se mislam dali da odnesam dokument da pobatam od Mladenov pak. Toj mi vika preku telefon dodeka ne mi pobataat da ne nosam ama jas pa vikam poubavo na vreme da odnesam i sega sum vo situacija koga ne znam sto da napravam. Ne znam sto bi mi bilo vo korist
I mene mi rece na tel od kaj znaes deka ke ti pobaraat ajde ne cepkaj so sila ne si ja baraj beljata... edvaj go iznamoliv na glava mu se kaciv go zbesnav telefonot od dzvonenje dodeka ne mi izdade duplikat. Ne mozese da me trpi poveke pa resi da mi izdade :D

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
I mene mi rece na tel od kaj znaes deka ke ti pobaraat ajde ne cepkaj so sila ne si ja baraj beljata... edvaj go iznamoliv na glava mu se kaciv go zbesnav telefonot od dzvonenje dodeka ne mi izdade duplikat. Ne mozese da me trpi poveke pa resi da mi izdade :D
Ama toj mi rece nema sto da nosam dodeka ne mi pobaraat od tamu i koga ke mi pobaraat ke mi dade

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
pepi be ke zememe li pasportce
се додека сте чисти КАТО СОЛЗА пред законот ке добијат всички,дури и оние само со потврда,ПРОБЛЕМ е от секогаш како што гледам низ годиниве наназад криминалот,фалс док,казни за паркирање и слично.никој не сака проблематична(нестабилна) личност..почекајте и видетеси сами

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
колку париземаат во амбасада?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ama toj mi rece nema sto da nosam dodeka ne mi pobaraat od tamu i koga ke mi pobaraat ke mi dade
неможам да му се изначудам на народов ТРПЕНИЕ 0%,,,,преку леб погача,,,зошто брзате,,зарем толку многу ви гори....европа не ви бега

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.

Што значи сега ова ?! Не сум поднесувал преку амбасада во Битоло , одев директно во Софија ?! Може ли некој да ми објасни ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom