Eve ti broj na DABC pa si pozovi pa si pitaj 02/9350660 . Pred ovaj broj dodaj izlaz iz Makedoniju i pozivni za Bugarsku.Некој ако знае да каже до кој датум се стигнати со издавање происходи, ве молам. На 09.12.2016 имаме поднесено, се изначекавме
AUUUU, da ne sakal dakaze intervju dekemvri 2015? togas e veke drugo... inaku neznam kako moze da si vo sistem bez intervju, prvo intevju - pa zadozitelna - pa finalnaТој член пиша декември интервју ама влегол во систем дури во јуни/јули 2016..... мислам дека е најбитно кога сте влезени во задолжителна. Јас бев окт. интервју , истиот месец влегов во задолжителна и сеуште сум
kako da se gledam sebe istiot slucaj i moabetot od posrednikot isto sve da ne ti posreduva slucajno goko od strumica ?? i pishi mi od koj grad si ako sakash koga ce idam vo Sofija za da se pocne od novo procedura da ideme zaedno jas ce brkam sam rabota ne veruvam povece na posrednici i znam shto treba da se pravi se informirav na forumov od cesni luge shto i kako da se pravi pozzMozi da pratis kako tocno pisuva na bugarski deka se prekrateni? Na brojceto od brat mi ova pisuva С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин. I posrednikot mu rece ne e prekrateno i nova molba i dopolnitelni dokumenti odnese vo dekemvri 2016 ( potvrda od kaj Lazar plus izvodi od pradedo roden pred 1920g) ama nema nikakva promena na status.. E sega prasanje e dali ne matka ili ne. A raboti 16 godini so vaganje bugarski pasosi i poznavame mn ljuge so izvadoa preku nego
Така некако, имаше членови кои добија указ, се зависи од документите изгледа :/Proverka od viceprezid znaci deka moze da potpise a moze i ne? Neka kaze nekoj sto veke go ima pominato ova
А ти со какви документи си ?Се јавив кај вицепрезидентот му кажав дека чекав 5 месеци и денес ми се смени статусот во проверка от Вицепрезидента... му се преставив... и не ми побара бројче само ми рече дополнителни документи да однесам... еве телефон ѕвонете
+35929237455
Венчаница од баба ми, немав доставено во МП ни копија,само со происходот а на него пишуваше се...А ти со какви документи си ?
A ako ne znaes bugarski bas ke se razberime na makedonski ili poslabo taa rabota? Jas cekam od mart, mislis deka treba da mu se javam na viceprezidentot ili rano e uste?Се јавив кај вицепрезидентот му кажав дека чекав 5 месеци и денес ми се смени статусот во проверка от Вицепрезидента... му се преставив... и не ми побара бројче само ми рече дополнителни документи да однесам... еве телефон ѕвонете
+35929237455
Dosea samo 1 lice ima dobieno potpisan Ukaz posle Proverka od Viceprezidenta, site ostanati sme so toj status bez promena do ovoj moment.Proverka od viceprezid znaci deka moze da potpise a moze i ne? Neka kaze nekoj sto veke go ima pominato ova
Фала на информацијата, значи има надеж да се добие уакз ако се достават стари документи за потеклоСе јавив кај вицепрезидентот му кажав дека чекав 5 месеци и денес ми се смени статусот во проверка от Вицепрезидента... му се преставив... и не ми побара бројче само ми рече дополнителни документи да однесам... еве телефон ѕвонете
+35929237455
So kakvi dokumenti si i koj broj si denes i kajmene se smeni vo proverka broj78**/2015i mene deneska mi se smeni vo proverka od vicepresident od februari bev za potpis