Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.394
Поени од реакции
35.056
...можеа сите барања за притвор и одземање пасош да ги отфрлат и око да не им трепне. Шо постигнуваат со одземањето на пасош? Или тоа значи дека има основи делото?
...судија коа одзема пасош шо мисли?
„Еве строги сме, нема што кој на да замери“.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Не туку разликата меѓу мене и тебе е тоа што ти сакаш во 15 дена да се среди се, да се сменат судии, да се испоапсат сите, да се изградат канализации, да се направи попис. Тоа е.
vmro vaka vikase 2006/2007
`abe sudiive site se od na branko vremeto,nemozeme da gi sotreme kriminalcite od tranzicijata...`
srekja posle napravija generalen reizbor na site sdsmovski sudii i pravdata konecno pocna da se primenuva...not
ti zvuci poznato?[DOUBLEPOST=1499029316][/DOUBLEPOST]
трпеше 11 години криминалци на власт, сега почекај следни11 години да видиме како ќе се покажат сдсм
така е фер.
ti toa bi sakal za tvoite omileni kriminalci, 11 godini fora da se pokazat na delo pa tek posle kje sme gi ocenuvale
epa imam novosti za tebe, vmro padna,rezimot go nema vekje.nema vekje fori, amnestii
sekoj kje si bide ocenuvan za rabotata od prv den. poso taka se pravi vo normalni zemji. a ova e normalna zemja, vmro is no more
osven ako nekjes tvoite da vladeat po vmro terk, toa e vekje druga tema na razgovor

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ti toa bi sakal za tvoite omileni kriminalci, 11 godini fora da se pokazat na delo pa tek posle kje sme gi ocenuvale
epa imam novosti za tebe, vmro padna,rezimot go nema vekje.nema vekje fori, amnestii
sekoj kje si bide ocenuvan za rabotata od prv den. poso taka se pravi vo normalni zemji. a ova e normalna zemja, vmro is no more
osven ako nekjes tvoite da vladeat po vmro terk, toa e vekje druga tema na razgovor
па ако како шо ти тврдиш имавме 11 години криминалци на власт, потребно е барем уште толку време да се тргнат сите криминални групи инсталирани од таа власт по државни институции.
Но важно сега сме на прраведниот пат на слободната Македонија!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Читајќи го ланс, некако ми зафалуе иреал со неговите од марс паднати постови за "тенковски делови". У споредба со ова може и имаа некоја конструктивност и поента :confused:
Дискусијава е to boldly go where no man has gone before - тотално нова безвезна, бесмислена димензија.
citajki te tebe,nekako mi zafaluvaat protestite poso ocigledno dzabe protestiravme
na coek so inka nemozes da mu turis demokratija i kriticko razmisluvanje[DOUBLEPOST=1499029925][/DOUBLEPOST]
па ако како шо ти тврдиш имавме 11 години криминалци на власт, потребно е барем уште толку време да се тргнат сите криминални групи инсталирани од таа власт по државни институции.
Но важно сега сме на прраведниот пат на слободната Македонија!
ne.toa ti tvrdis deka imavme kriminalci 11 godini na vlast
ja tvrdam deka 27 godini imame kriminalci na vlast.ama tebe toa ne ti se vklopuva vo predzamislata za sdsm kako spasiteli.
prodolzi so floskuli, bas e interesno

vo megjuvreme
*gets popcorn and soda
http://24vesti.com.mk/mihajloski-chlenovite-na-vmro-dpmne-ne-ja-chuvstvuvaat-novata-zgarada-na-vmro-dpmne-kako-svoja
tek kje bide interesno
ovie buntovnicive sto glasale protiv gruevski koga bese izbran so AKLAMACIJA, sea se ojacaa na sdsm mediumi. ova neso slicno kako onie 3 vmro pratenici pred izbori sto se odmetnaa od vmro
what a time to be alive
liderot na sdsm bese pomiluvan od vmro, a sea sdsm vrakja usluga da go amnestira grujo vo mirna penzija

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
citajki te tebe,nekako mi zafaluvaat protestite poso ocigledno dzabe protestiravme
na coek so inka nemozes da mu turis demokratija i kriticko razmisluvanje
Човек, треба да имаш сенс за тоа кога стануваш досаден. Ти одамна го помина тој праг, само сакам да ти укажам најдобронамерно, олади малку, истото го вртиш како расипана плоча неколку месеци, разбравме, новата влада ќе биде иста како старата, илјада пати тоа го напиша.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ja tvrdam deka 27 godini imame kriminalci na vlast.ama tebe toa ne ti se vklopuva vo predzamislata za sdsm kako spasiteli.
prodolzi so floskuli, bas e interesno
A демек во СФРЈ немало криминалци на власт во Македонија
Само од независноста на Македонија плачиш дека те крадат и злоставуваат
Ееее Удбаш еден комуњарски, плачиш по Глигоров, Колишевски и Темпо!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Човек, треба да имаш сенс за тоа кога стануваш досаден. Ти одамна го помина тој праг, само сакам да ти укажам најдобронамерно, олади малку, истото го вртиш како расипана плоча неколку месеци, разбравме, новата влада ќе биде иста како старата, илјада пати тоа го напиша.
srekja ti si tuka da dopolnis i ne si dosaden :D[DOUBLEPOST=1499030587][/DOUBLEPOST]
A демек во СФРЈ немало криминалци на власт во Македонија
Само од независноста на Македонија плачиш дека те крадат и злоставуваат
Ееее Удбаш еден комуњарски, плачиш по Глигоров, Колишевски и Темпо!
pocna da bladas, keep going

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
pocna da bladas, keep going
Шо прајме со времето кога Македонија беше во СФРЈ.
И тогаш ли не кррадеа или само од ко стана Македонија независна држава?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Шо прајме со времето кога Македонија беше во СФРЈ.
И тогаш ли не кррадеа или само од ко стана Македонија независна држава?
arno so spomna. ti i vo jugoslavija i vo nezavisna makedonija glasas za kriminalci

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
arno so spomna. ti i vo jugoslavija i vo nezavisna makedonija glasas za kriminalci
и сега колку години не крадеа во Македонија?
само 27 по тебе или повеќе
Ај размисли малце ако можеш.

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Неделата на Груевски само на план на екологија, се толку флагрантни и за неверување, да само за нив му е подобна предавничката етикета. Еве да речеме ништо друго не сјебал, само за глупостите на полето на екологија е предавничко гомно.
И нормално, тоа важи и за сите кои го подржуваат.
Аааа ама го слушна Ѓорчев? Грујо сам ќе ги средеше поплавата во Порој и пожарот во Струга, ќе натегнеше чизми, лопата ќе фатеше и ќе ги средеше за 24 часа. Вака никој не знае што треба да се работи. Едноставно човекот се разбираше во сѐ, чистење, архитектура, маркетинг, градење, крадење. Кога беше кај Илчо и по извршениот увид си кажа убаво дека има мали ситници кои за 10 дена ќе биле завршени. Тоа после месец на комуњариве што им извадија список на работи што не биле довршени кажува новава влада колку е неспособна. Без господинот Груевски да контролира никој не знаел што треба да се работи, па сигурно назадувале со прогресот и почнале да ги ваѓаат климите, телевизорите и УПС системите што веќе биле инсталирани. И сега СДС со Ш сакаат да се претставуваат како спасители. Ма ајде бе :facepalm:

И кај се 500те километри автопат? И платите од 500 евра?

А aкo се грешките нa изведувaчoт, a не нa влaдaтa?[DOUBLEPOST=1499007162][/DOUBLEPOST]А инaку сo aнекси уште плус 100 миљoнчињa имaaт утoпенo,aмa изгледa ги пoделиле пa зa тoa не збoрaт мнoгу мнoгу
Сдсм сегa некa ги притиснaт дa плaтaт oштетa и дa ги пoврaтaт зaлуднo пoтрoшените пaри,зaтoa дoјдoa нa влaст,зa дa не oпoрaвaт
претходната Влада потпишала одговорност за пропустите!
„Од она што досега го утврдивме е дека поранешната Влада им потпишала на кинеските изведувачи дека презема одговорност за сите пропусти. Тоа практично значи дека ние како држава сега ја преземаме одговорноста за доцнењето и направените пропусти. Станува збор за технички детали и тоа на повеќе позиции. Парафот го ставиле поранешниот вицепремиер за економски прашања, министерот за транспорт и врски и директорот на Јавното претпријатие за државни патишта. Допрва анализираме како ќе постапиме“, открива за Дојче веле висок владин претставник.

Курир пак си фантазирале муабети ко тој со Бранко:
http://kurir.mk/makedonija/vesti/ekskluzivno-detali-od-razgovorot-megu-zoran-zaev-i-bojko-borisov/
"На изненадување на бугарскиот премиер, Заев одговорил дека има друг план наместо да седнува и да се договара со ВМРО-ДПМНЕ. Тој му кажал дека планира да уапси поголем дел од раководството на ВМРО-ДПМНЕ наместо да преговара и на тој начин засекогаш да ги елиминира челниците на партијата од политичката сцена.

Бојко Борисов останал збунет од одлуката на македонскиот премиер."
:pos::pos::pos:

Ова е навистина екслузивно, до толку што ни самите Заев и Борисов не знаат за разговоров.

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
К3b нешто "истрал" за мене. Интересно, "страњава" му се најсериозните постови. Лигле тој, убав на мајка.
После еден шлепер доказен материјал кој е само дел од криминалот, џоксата на темава зборува за мрачни сили, сорос и слабеење на дпмне.

Џоксата програмерот
Не лажи. На пример, кога сум го спомнал Сорос некогаш? Или мрачни сили?[DOUBLEPOST=1499034848][/DOUBLEPOST]
Истата завеса ја простираат и другиве сендвичи.
Сакаш да ме наречеш сендвич?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
и сега колку години не крадеа во Македонија?
само 27 по тебе или повеќе
Ај размисли малце ако можеш.
aj ti razmisli...usvari ne mozes
ti znaci so 40 godishno iskustvo glasajki za kriminalci sea vikas deka ovie se pravite i deka kje ja opraat drzavata.
toa e toa. gasi internet

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
ништо не ни можете, 10 пати по ред ве тепаме...
а сега како пички плачат
некоја чудна сорта овие врмовчињата

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
aj ti razmisli...usvari ne mozes
ti znaci so 40 godishno iskustvo glasajki za kriminalci sea vikas deka ovie se pravite i deka kje ja opraat drzavata.
toa e toa. gasi internet
Копито, те разбравме. Досаден си, отров. Како не ти се смачи да го верглаш истото.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom