Странците ова, странците она. Странците цело време ја бирале власта у Македонија и без нивен амин не се доаѓало на власт овде.
Можда е така, аможда и не.
Знаеш (па дури и) ти подобро, нема потреба од квази дилеми.[DOUBLEPOST=1498992284][/DOUBLEPOST]
Али факт е дека на сите вие грујови мадиња што викате дека сте неутрални, таа пракса ви засмета и почнавте да дигате џева, баш сега кога вашиот газда го сменија. Сега, ви стана апокалиптично на сите вас "неутрални", кога на Грујо му се лизна фотељата од под газ.
Дури и интелектуално предизивиканите (
политички коректен назив за, глупи), визуелно предизвиканите (
политички коректен назив за, слепи) со можност за гледање само црно и бело (
постојат само ваши и нивни, и ништо друго помеѓу)... Дури и таквите како тебе (
вас) можат да користат едноставно пребарување на форум (
или да ја кликнат темата од потписов), и да видат датуми на постови, и нивни содржини - пред да излагаат со тези од типот:
Сега се сетивте да се буните за страњата (читај: штом јас Лордот сум глуп и слеп, тогаш сигурно мора да си и ти, пошто не е можно да се биде било што друго).
Интересно е... Всушност фасцинантно е, како воопшто не ме демантираш дека си партиски навивач, слепец, послушник и овца за стрижење, манипулиран до бескрај... Не ме демантираш никако за сето тоа, се согласуваш целосно и потполно, не ме демантираш но наместо тоа МЕ ОБВИНУВАШ ДЕКА НИТУ ЈАС НЕ СУМ ОБЈЕКТИВЕН И „НЕУТРАЛЕН“!!!
Дури и да си во право (
што никако не си), како тоа го менува фактот дека целосно признаваш дека ти самиот си партиски навивач, слепец, послушник и овца за стрижење, манипулиран до бескрај? ??
Зарем е можно дека не гледаш каде е проблемот?
Проблемот не е во тие што те манипулираат, екслоатираат, и те прават мајмун. Проблемот е во тебе и твојата глупост и слепост. Ти ги овозможуваш таквите како „пастирот и фамилијата“, со тоа што еден пастир мењаваш со друг, и ги затвараш очите пред реалноста дека тој другиот е другата страна на паричката на тој што го плукаш.
П.С. Колку ќе биде интересно за некоја година, кога ќе правиме муабет овде за „достигнувањата“ на овие кои сега здушно ги браните. Интересно, но не и смешно - не е смешно да се смее човек на сопствените маки.