Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Прашај го него. Тој го ветуваше тоа. Никој не го тераше. Ама лизна нешто... не победи.
Безобразен. Срам да му е, не поднесе оставка. И ене го сега премиер а победникот Гвујо го чека притвор во Шутка. ДПМНЕ од најмоќна партија во Македонија стана канта за напуцавање (србизам, знам) а Заев не поднесува оставка. Брука и срамота.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ќе се заплени нелегално стекнат имот а тој нема да оди затвор
То му е единствен спас на аболицираниот
Па ако е аболициран нема да има судски процес, а како инаку да се утврди наводен криминал?[DOUBLEPOST=1498859457][/DOUBLEPOST]
Безобразен. Срам да му е, не поднесе оставка. И ене го сега премиер а победникот Гвујо го чека притвор во Шутка. ДПМНЕ од најмоќна партија во Македонија стана канта за напуцавање (србизам, знам) а Заев не поднесува оставка. Брука и срамота.
Да, ама „јас сум ууубеден дека СДСМ ќе победи. Јас сум Зоран Заев (демек, зборот ми вреди, з.м.), ако не победи СДСМ, уште утредента ќе поднесам оставка и ќе се вратам кај семејството“. :)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Одма во првите недели мора да се изгради канализација, мора да се реши случајот Монструм, мора да се зголеми платата, така? Се тоа мора одма и може нели?
Смешен си, некогаш ај ќе ти се реплицира колку да те предупреди човек дека срамота е ова што го пишуваш ама ти не, пак си тераш. Терај си што да ти правам, ама ќе се скриеш како копилињата на форумов кога ќе го решат случајот.

И не ми кажа дали сакаш да кажеш дека судовите не се партизирани, со тоа што рече дека изговори барале?
sramota e sto ti,stavro, alma ne gledate deka stanuvate kako patriotskite zhmoroni. sve sto vi servira,za vas e prekrasno i mirisa na jorgovan. pa posle zaso imalo gruevci,brankovci, ljupcovci i zaevci. ne se krivi
so vakvi glasaci, use bajagi vreme kje cekame za normalna drzava.[DOUBLEPOST=1498859578][/DOUBLEPOST]
Еден ГоспоТ знае што ти дробиш. Потполно неповрзани бесмислици, колку да се напише нешто плукачко. Скроз се имаш загинато, жал да му падне на човек.
mosne kreativen pridones na diskusijava. dobro si naucil od patriotskite zhmoroni vo minative 11 godini, kako da se odnesuvas vo narednive 4 godini
`kje ima pravda,kje ima mir`

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.988
Поени од реакции
6.472
Веројатно некои пулени на бившата КПЈ. Обично таквите љубат да одат на настани, кариерна навика од времето кога истото им било обврска заедно со фалењето на партијата и „другарот“ Тито, и проповедање на приказната како Македонија не би имало да не ја „ослободел“ Тито (иако реално спречил нејзино обединување во режија СССР, и ликвидирал пола од македонските војници кога не сакале да одат на Срем).
А Берик, колку малку времињата (и луѓето) се менуваат? ;)

Не си го ти замарај главчето со историја. Радувај се човече, живеј го моментот. Заеб го победи злосторникот и „фамилијата“ и сега се ќе биде супер, нема да има ни криминал ни корупција... Да живеат сТранците! Трипати ура... УРА! УРА! УРААА!!! :rolleyes:
Зошто пишувате вакви глупости?
Како човек учи секој ден по нешто ново, да не беше овој пост немаше да знаеме за тајните планови на Сталин да ни ги врати Пирин и Егеј. Не спиел од грижа.
Да не бил од Тиквешијата Јосиф случајно?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да, ама „јас сум ууубеден дека СДСМ ќе победи. Јас сум Зоран Заев (демек, зборот ми вреди, з.м.), ако не победи СДСМ, уште утредента ќе поднесам оставка и ќе се вратам кај семејството“. :)
Тоа и јас велам. Во две години од 33-34 пратеници на СДСМ го зголеми бројот на 49, во политичка смисла го избриша подот со Гвујо и фамилијата на која им се заканува затвор, стана премиер, го демонтира султанатот на Гвујо, новинарските куртони ги направи без пасоши и наверојатно и тие ќе заглават Идризово, и не поднесува оставка после сите овие неуспеси.

Катастрофа.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ќе се заплени нелегално стекнат имот а тој нема да оди затвор
То му е единствен спас на аболицираниот
kako projde denes predlogot na SDSM vo sobranie za prodolzuvanje na mandatot na SJO?
glasaa vmro za ili protiv prodolzuvanje?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.349
... не сте воопшто во тек со случувањата во МКД, актуелно можеби се СЈО со новите предлози за судење, а богами и со аплаузот, ама тое не е ништо спрема Села што ОД УТРЕ ќе настапува, на сцена трагедико- комично че да буде, вала, баш ме интересира како ќе се одвива ситуацијата ! (y)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
... не сте воопшто во тек со случувањата во МКД, актуелно можеби се СЈО со новите предлози за судење, а богами и со аплаузот, ама тое не е ништо спрема Села што ОД УТРЕ ќе настапува, на сцена трагедико- комично че да буде, вала, баш ме интересира како ќе се одвива ситуацијата ! (y)
vakvi bombasticni najavi imase i za dui `samo da se osnova vlada so DUI,pa kje pocne so apsenje na kriminalicte od DUI`
mizi asan, tulumbi pagjaat

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.721
Поени од реакции
33.960
...да не беше овој пост немаше да знаеме за тајните планови на Сталин да ни ги врати Пирин и Егеј. Не спиел од грижа.
Да не бил од Тиквешијата Јосиф случајно?
Во црно-белиот свет на повеќето вас овде, изгледа не постојат сивите нијанси во кои е претставена реалноста. Затоа и не успевате да ја видите.

Сталин имал свои планови и интереси, впрочем исто како што тоа денес го имаат и нашите западни „пријатели“. Во реалната (гео)политика не постојат пријатели и правење услуги. Големите сили имаат свои интереси. Но одредени интереси е можно барем делумно да се поклопат, со нашите национални интереси. Денес главните овдешни вазали на западот се Албанците, нивниот клин за раздор во регионот. Затоа ние никогаш нема да имаме исти интереси со западот, сите нивни интереси се спротивни на нашите.

Интересот на СССР во тоа време бил југословенска-бугарска федерација во која Македонија би влегла целосно. Но „другарот“ Тито од одредени причини не се согласил (веројатно не сакал да ја дели моќта) и иницијативата на СССР пропаднала. Подоцна Тито уште повеќе ги влошил односите со СССР, на наша штета.
Работите финално и конечно се устрале со договорот на Јалта, каде за одредени други отстапки (и заради незаинтересираноста на Тито) Сталин се согласил да не се меша во намерите на Британија да направи грчка марионетска држава, во која влегол и егејскиот дел од Македонија. Во рамки на тие случувања првата употреба на напалм во историјата, е направена токму врз македонски цивили, од нашите сегашни западни „партнери“.

Научи си ја историјата. Тие што не ја си знаат историјата, осудени се истата да им се повторува.
Останува дека во клучните моменти од завршувањето на втората светска војна, да имало повеќе свесни и одлучни луѓе - судбината на Македонија би може да биде многу поразлична.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
sramota e sto ti,stavro, alma ne gledate deka stanuvate kako patriotskite zhmoroni. sve sto vi servira,za vas e prekrasno i mirisa na jorgovan. pa posle zaso imalo gruevci,brankovci, ljupcovci i zaevci. ne se krivi
so vakvi glasaci, use bajagi vreme kje cekame za normalna drzava.[DOUBLEPOST=1498859578][/DOUBLEPOST]
mosne kreativen pridones na diskusijava. dobro si naucil od patriotskite zhmoroni vo minative 11 godini, kako da se odnesuvas vo narednive 4 godini
`kje ima pravda,kje ima mir`
Судството не е партизирано така?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
da, i zatoa imase generalen reizbor na site sudii
oh wait..
Ќе има де, или и тоа требаше во првата недела да се направи? Имаше време и за тоа покрај канализациите и сите други работи?
Ти бугарче кажа дека тоа било изговор, значи сакаше да кажеш дека судството не е партизирано. Признај си полесно ќе ти е.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да, ама „јас сум ууубеден дека СДСМ ќе победи. Јас сум Зоран Заев (демек, зборот ми вреди, з.м.), ако не победи СДСМ, уште утредента ќе поднесам оставка и
Иванов потпиша аболиција и за Грујо.
Сакаш да кажеш дека нема процеси против него? Па што се бара од судот притвор?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ќе има де, или и тоа требаше во првата недела да се направи? Имаше време и за тоа покрај канализациите и сите други работи?
Ти бугарче кажа дека тоа било изговор, значи сакаше да кажеш дека судството не е партизирано. Признај си полесно ќе ти е.
da te nemase,kje morase da te izmislat. prvo kenjkas deka sudiite se lom, pa posle vikas kje se opraat, pa posle vikas SJO e shikanirano od sudiite, pa ne ti teknuva da svrzes deka treba prvo da gi sredis sudiite pa da podnesuvas 17 obvinenija vo 1 den. i taka.
i`ll just leave this here
http://www.plusinfo.mk/vest/30569/zaev-biznisi-potkup-pazari-megju-tesna-grupa-na-dui-i-gruevski-(audiovideo)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа и јас велам. Во две години од 33-34 пратеници на СДСМ го зголеми бројот на 49, во политичка смисла го избриша подот со Гвујо и фамилијата на која им се заканува затвор, стана премиер, го демонтира султанатот на Гвујо, новинарските куртони ги направи без пасоши и наверојатно и тие ќе заглават Идризово, и не поднесува оставка после сите овие неуспеси.

Катастрофа.
Изгледа ја утна темата. Премиер може и да те наместат.
Јас не барам, сам вети оставка. Сега "нисам из одавде".

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom