Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
..не бе нема врска , имам само критериум да терам одма у лепу пизду материну секого кој ја спомнува Македонија во некој несоодветен навредлив контекст и секого кој ги поддржува мафиозите, педери и живодери...од замокот Градиште...:sneaky: Инаку неам ни појма кој е тој ред-девил....
Ко да имаш двојни аршини. Едните "мафиозите, педери и живодери" ти сметаат, на другите гледаш да им чучнеш во скут. Јебеш га. Таа е. До тебе е.
Шо викаат америте "Your failures are your own, old man"

S

silmarillion

Гостин
Чича е сеоски Вилијам Валас со разлика во опортунитетните активности на сметка на државниот трезор : )))

Која примитивна збирштина од немиен народ. Се надевам дека откако ќе изумрат овие генерации конечно ќе имаме нормален народ.

R

red.devil

Гостин
Лебарке ,а што не одиш ти со бубите лепешкари, амбасадорот бејли ин таквите да си јадеш мармалад од дебело црево, што туку со муцката погана ја спомнуваш Македонија??:tapp:
Нема ништо оставено, си зачистил сѐ, ганц чисто си направил... :toe:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.359
Поени од реакции
4.160
Се повикуваат на законот кој се користеше кога се вршеше притисок за Бучко, Заев... Има изгледа дупка во законот која се користи. За да ја смири ситуацијата, можно е Иванов исто како Црвенковски за Заев да ги аболицира одредени обвинети. За доброто на државата. А може обвиненијата да ги преземе некој друг обвинител и да се откаже од гонење понатаму, како Јанева што му "учини" на Заев и тоа позитивно делуваше. Решенија има, веќе ги имало, само да се применат и сите среќни.
Но чекај, можеби има и други фактори кои имаат свои планови за Македонија, или како и да се вика во иднина.
Нека не се надеваат на Хорхе, евентуална аболиција од него ке трае колку и летот на Хојт Ли до Скопје. Упрпан е до даска, нема да ги амнестира оти пак после ке нема кој него да го амнестира за амнестијата, и онака е до гуша во гомна. Плус груевци се веке дупнат куртон и не му можат ништо па и тој како советот на обвинители ке се сврти кон сонцето а што нешто го очекувам и од тефтерските судии на гоца. Ке има пиштење, вриштење.....

S

silmarillion

Гостин
Нека не се надеваат на Хорхе, евентуална аболиција од него ке трае колку и летот на Хојт Ли до Скопје. Упрпан е до даска, нема да ги амнестира оти пак после ке нема кој него да го амнестира за амнестијата, и онака е до гуша во гомна. Плус груевци се веке дупнат куртон и не му можат ништо па и тој како советот на обвинители ке се сврти кон сонцето а што нешто го очекувам и од тефтерските судии на гоца. Ке има пиштење, вриштење.....
ПиштеЈНе ВриштеЈНе на една зграда на еден ќош на улица Орце Николов во Скопје : )

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еј, се наежив од патриотизмов.
Не е се изгубено. Има спас за Македонија.
A??? Кажи..страва и ужас и тиха језа..!!!:sneaky:[DOUBLEPOST=1498809873][/DOUBLEPOST]
Ко да имаш двојни аршини. Едните "мафиозите, педери и живодери" ти сметаат, на другите гледаш да им чучнеш во скут. Јебеш га. Таа е. До тебе е.
Шо викаат америте "Your failures are your own, old man"
Нема meine ausfalle батка, тоа тебе само ти се причинуе. Но кога ќе потонеш у уса говната тогаш ќе ме бараш , а мене ме нема....:tapp:
А може и нема, тие со топче за билијар наместо мозок немаат сензор за ниво на говна у ѓеризот.[DOUBLEPOST=1498810038][/DOUBLEPOST]
Нема ништо оставено, си зачистил сѐ, ганц чисто си направил... :toe:
нема??? ова другиве лебарки од твојот тим биле вредни?? Одма да си се јавил кај амбасадорот да ви пуштат нова количина.. :)

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Нема meine ausfalle батка, тоа тебе само ти се причинуе. Но кога ќе потонеш у уса говната тогаш ќе ме бараш , а мене ме нема....:tapp:
А може и нема, тие со топче за билијар наместо мозок немаат сензор за ниво на говна у ѓеризот.
Самодовербата да не ти е нешто "надувана"? Да не случајно си придаваш преголемо значење? Често се преценуваш? Ајт, може и ќе те биде, а може и не.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Да беше кадарен некој од новинариве, да седне и да напраи еден сублимат од овие соопштенија на паторот, почнувајќи од оној прес со „сечени, лепени, монтирани“, па фамозниот говор на гајба пред „Нова Македонија“, пресовите од барокната шампита - тоа е една таква неконзистентна приказна, изгубена во просторот и времето, преполна со детски, инфантилни измислици, мобилни базни станици, жолти комбиња, замислени непријатели, вештерки, мрачни сили.

Нешто налик на постовите на Џорџе Г. Партијата била „најмоќна“, ама ги дриблал некој амбасадор. :facepalm:

Да си се даеше од јануари 2015-та до сега, веќе ќе имаше две и пол години изробијано, шатор глуп.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Самодовербата да не ти е нешто "надувана"? Да не случајно си придаваш преголемо значење? Често се преценуваш? Ајт, може и ќе те биде, а може и не.
..не бе младиќу , јас сум ти оличение , пример за скромност, некој кој никогаш не викал ..јас-па-јас..И нема што мене да ме бидуе или не бидуе.., сум се набиднуал јас педесет пати повеќе отколку пола малокуревчиња овде било кога ќе ги бидне... :) :)
Ти реков , Скромност ми е средно име... :) :)[DOUBLEPOST=1498811361][/DOUBLEPOST]
Да беше кадарен некој од новинариве, да седне и да напраи еден сублимат од овие соопштенија на паторот, почнувајќи од оној прес со „сечени, лепени, монтирани“, па фамозниот говор на гајба пред „Нова Македонија“, пресовите од барокната шампита - тоа е една таква неконзистентна приказна, изгубена во просторот и времето, преполна со детски, инфантилни измислици, мобилни базни станици, жолти комбиња, замислени непријатели, вештерки, мрачни сили.

Нешто налик на постовите на Џорџе Г. Партијата била „најмоќна“, ама ги дриблал некој амбасадор. :facepalm:

Да си се даеше од јануари 2015-та до сега, веќе ќе имаше две и пол години изробијано, шатор глуп.
седни бе направи сублимат , што само кукаш и чекаш некој друг да ти напраи....:tapp:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
wait,what?
`(ВИДЕО)Таравари за #ClickPlus: „Чекам да има нова Влада во Косово и Албанија за да им дадеме нови понуди за лекување на нивните граѓани. Ова ќе му помогне на јавното здравствo`
Ќе помогне и тоа многу,кога без платено пензиско и здраствено осигуруване ќе имаат ЕЗК,а за да добијат таков третман Македонските граѓани ќе добијат зголемиени придонеси односно вратат по старо 70% од нето плата.
Дури тогаш ќе биде здраво травари иде живот,криминалците се во апсана

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom