Leitner sam ja usra bese vo Stuttgart ama i tuka ne uspea - ne bil do Dortmund problemot. Bitenkurt imase sansa i stana dobar igrac ama ne gi zadovoluvase poke potrebite na Dortmund no stana odlicen igrac vo prva Bundesliga ne gledam deka ne uspea. A Ginter kade ne uspea? Deteto e Svetski sampion i bese vtor so Germanija na Olimpijadata i sega igra finale so Germanija na Konfed kupot. Lani izigra 30-40 partii so Dortmund. Kade ne uspea?
Dortmund na talentite im dava realna sansa, momentalno mpzet 1-2 se visok ama ja mislam Dortmund e eden od klubovite sto moze da se gordee deka od talenti izgradi vrvni igraci. Ili si gi preskoknal poslednite godini?`
Baern edno vreme imase dosta igraci od mladinata sto uspea da se izgradat svetski igraci kako Lam, Schweini, Müller...ama poslednite godini vo Baern talentite ne uspevaat, edini Kimich so sila se turka pa mora sega da igra desen bek neprirodna pozicija za nego.
Da nabrojam za Baern ili samiot znaes?
Inace interesno e sto seka Henes vika da im se dade sansa na mladite i dosega pretezno se kupile mladi igraci. I Baern gleda kakvi ceni se baraat za izgradeni igraci i ne saka tie da gi plati, so sto ja se soglasuvam.
Абе што зборуваш човече, Лајтнер сам ја усрал значи а овие у баерн што неуспеале Баерн се криви? ЗНачи како што пишав талентите во Дортмунд сами се криви а кај Баерн,Баерн е крив.
Баерн неможе да се гордее дека од таленти извадиле играчи? Лам,Алаба,КРос,Бадштубер,Швајни,Милер па и Боатенг дојде како талент флоп од Сити. Сеа Кимих бил гуран? Ало Кимих ќе биде ѕвер играч иден капитен на Германија ете и Лев го играше десен бек и што сеа пак баерн се криви.
Гинтер го земаа Дортмунд специјално за да не го земат други екипи иако не им требаше и не се разви како што се очекуваше пошто беше на клупа повеќето од утакммиците и после беше ГУРАН како десен бек како што викаш ти.Бил светски шампион
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
. И Гроскорјц е светски шампион. Битенкурт бил играч во БЛ неглеаш како не успеал ? АЛО го сметаа дека ќе биде светска класа играч. Ако е за тоа сите што не успеаа у баерн играат во БЛ значи никој не е усран. Еве и еден Вагнер игра за репрезентација сеа иако беше дрво коа беше у Баерн.
Муабетот ми е не ги прај Дортмунд ко да не усрале ниеден играч а баерн ко да ги усрале сите.
Нарамно дека сеа ќе биде потешко за млади таленти али тие што се најталентираните ќе успеаат ете како Кимих. Посебно ако дојде Нагелсман следен тренер мислам уште повеќе ќе им се дава шанса на младите. Со новиот комплекс за младите и со тоа што сеа се фураат трансфери на млади играчи од по 15,16 год ала Крос и Алаба.