Има надеж за тебе, јас изгубив надеж. Од 7 февруар сумОд 15 март :/
Има надеж за тебе, јас изгубив надеж. Од 7 февруар сумОд 15 март :/
Ќе биде не се секирајИма надеж за тебе, јас изгубив надеж. Од 7 февруар сум
Eден го носи оригиналот во Министерството а другите копија заверена на нотар и известување до Министерството дека оригиналот е веќе приложен од страна на тој и тој и бројот на преписката.Мене не ми е логично да се носи документ оригинал, дека со еден документ аплицираат 10 души пример, и што ќе прават ќе фрлаат паричка за кој прв да однесе.
e pa od denes.. se vide i chu oti taka praele za da se prichekvit da se izglasat zakonotJas im zavisuvam iskreno na tie sto uste se na zadolzitelnaa tie se zalat sto ne se na finalna... a sto e ubavoto sega na finalna... eden den da vidis deka si na dopolnitelna i da ne znaes dali treba da davas dokumenti ili ne lol
Прочитај назад, за тоа се дискутира неколку страни веќе.. Кај 10+ души го има тој статус (вклучувајки ме и мене). Се проверува дали си осудуван или не од ДАНС.Moze li nekoj da mi objasni sto znaci statusov :
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
Fala![]()
Najubavo da si najdes posrednik od bugarija i da ti ja zavrsi rabotata@Han Asparuh @BGJANA
Ова се сите документи што ги поседувам.
- „АНКЕТНА КАРТА“
(за вписване в регистрите на населението)
- „ЗАјаВЛЕНИЕ“ (со „С'ОБштЕНИЕ“ и „УДОСТОВЕРЕНИЕ“)
(за Постојанен Адрес)
- „АДРЕСНА КАРТА“
(за настојашт адрес)
- „УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО“
(разрешено постојанно пребиваване в Р. Б'лгарија с Решение № XXXXX/2009 г. на Дирекција „Миграција“ - МВР)
@Soprano99
Точно, немаше никакво интервју тоа време, имам доста документи заверени од нотар (договор за наем, исто како наплатата од 600 евра која исто така е заверена од нотар)
Уште што би ми било потребно за до пасош, ако знае некој?
Имаш отприлика претстава уште што треба да се доврши и колку би траела оваа процедура? Малце сум во тесно, времето ми бега поточно работата што ми се нуди може да ми побегне, а не би сакал, искрено...Najubavo da si najdes posrednik od bugarija i da ti ja zavrsi rabotata
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Нaпрoтив,бaш aкo нa билo кoј пoсредник му пoстaвиш прaшaње зa oригинaлите,ке ти кaже декa не требa дa се пoднесaт,зaштo ги пишувaлo вo прoизхoдoт[DOUBLEPOST=1498681134][/DOUBLEPOST]ova navistina stana cirkus,a koga citam za tie originali deka trebalo da se dostavat se mislam dali posrednici go pisuvaat toa ili nekoi sto sami si izmisluvaat nesto.Mene licno mi rekoa od ambasadata deka ako ne mi pisuva da dostavam dokumenti ne treba da dostavuvam.Prvo telefonski a potoa otidov vo ambasadata i istoto mi go rekoa
Пoдoбaр сoвет oд тoј штo ти гo кaжaa,не пoстoи.Тoa е сaмo мoе мислењеИмаш отприлика претстава уште што треба да се доврши и колку би траела оваа процедура? Малце сум во тесно, времето ми бега поточно работата што ми се нуди може да ми побегне, а не би сакал, искрено...