Диле Јоргачев
Одделение за заштита на народот
- Член од
- 3 април 2017
- Мислења
- 8.693
- Поени од реакции
- 28.204
Му се имa ли нa некoј слученo дa му гo пoместaт дaтумoт зa интервју и зa тoa дa гo известaт,или пaк дa гo врaтaт нa зaкaжaниoт термин?
njama bratcceМу се имa ли нa некoј слученo дa му гo пoместaт дaтумoт зa интервју и зa тoa дa гo известaт,или пaк дa гo врaтaт нa зaкaжaниoт термин?
Не ми ги ни побараа, кога правев интеревју. Не им требале.
Неколку пати до сега имам потенцирано да ги доставувате оргиналните документи. На крајот од процедурата т.е. при подигање на указот ги враќаат. Ете го ризикот вратен на дополнителна значи како да сте сте правеле интервју на денот кога ќе ги доставите оргиналите и повторно уште нови две години чекање.Да ги доставив оригиналите , но тие ми ги вратија веднаш
Не си во право , 100 пати му реков на посредников, и сега да ги носам оригиналите? Ми рече уживај ништо не треба. После дополнителна проверка стои само запирка и ништо повеќе. Да требеше да се носи ќе пишуваше како на други што му стои според член тој и тој и сл.Неколку пати до сега имам потенцирано да ги доставувате оргиналните документи. На крајот од процедурата т.е. при подигање на указот ги враќаат. Ете го ризикот вратен на дополнителна значи како да сте сте правеле интервју на денот кога ќе ги доставите оргиналите и повторно уште нови две години чекање.
vo pravo si,a ako nekoj saka da nosi dokumenti neka nosi sekoj mesec neka gi obnovuva i jas sum na dopolnitelnaНе си во право , 100 пати му реков на посредников, и сега да ги носам оригиналите? Ми рече уживај ништо не треба. После дополнителна проверка стои само запирка и ништо повеќе. Да требеше да се носи ќе пишуваше како на други што му стои според член тој и тој и сл.
А тие шо се преку брат каков оргинал да однесат? Само измислувате нешто самите. Прави политички аналитилари стеНеколку пати до сега имам потенцирано да ги доставувате оргиналните документи. На крајот од процедурата т.е. при подигање на указот ги враќаат. Ете го ризикот вратен на дополнителна значи како да сте сте правеле интервју на денот кога ќе ги доставите оргиналите и повторно уште нови две години чекање.
Ne gi zemaat jas spomnav 100 pati zvonev i vo MP ne gi zemaa i na intervju preprasav koga pravev i mi kazaa deka nemaНеколку пати до сега имам потенцирано да ги доставувате оргиналните документи. На крајот од процедурата т.е. при подигање на указот ги враќаат. Ете го ризикот вратен на дополнителна значи како да сте сте правеле интервју на денот кога ќе ги доставите оргиналите и повторно уште нови две години чекање.
Да еве и јас сум со брат...почнувам веќе 5ти месец како сум на финална,интервју лани средина на Април...А тие шо се преку брат каков оргинал да однесат? Само измислувате нешто самите. Прави политички аналитилари сте
По старо 2-4 месеца а по ново се не зна,мало дуже трајеZdravo! Dali znaete za kolku vreme od prilika e potrebno za da se smeni ovoj status vo dr ? ,,По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство,,. 2 ipol meseci e veke vo taa procedura... koj i da prasam so imat veke zemeno bg pasosi , kazuvaat 1 ili 2 meseci najmnogu a potoa sleduvaat dr proceduri... 2013 imam podneseno dokumenti a 2014 bev na intervju i seuste cekaaam... Vi blagodaram.
Fala na odgovorot.По старо 2-4 месеца а по ново се не зна,мало дуже траје
Послато са 5010D уз помоћ Тапатока