Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
До кај се стигнати со финален преглед те кој месец од интервју ? Јас сум 3ти окт на интервју 2016 и сеуште сум на задолжителна.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
До кај се стигнати со финален преглед те кој месец од интервју ? Јас сум 3ти окт на интервју 2016 и сеуште сум на задолжителна.
Jas od 20 dekemvri 2016. Veke vlegov vo 4ti mesec finalna. Ne odat po red

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2016
Мислења
119
Поени од реакции
204
Mene cistackata na wc vo eden mall vo Sofia mi kaza deka poveke nema da se davaat drzavjanstva ni so potvrdi ni so stari dokumenti.
E toa e toa... sea jas eve od siguren izvor informacija vi prenesuvam :vozbud::popce:
Мене кафекуварката во министерство. Рече документи било какви не важат, без да ги легнеш едно два три пати тие што ти прават интервју и тие од комисија не се добива , од искуство и билa информацијава :D

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
E kako sega i Caceva ne gi priznava potvrdite???? Pa za sto togas se raduvame ako se oni na vlast, pa so cela papka stari dokumenti i komunjarite davaa graganstvo! Nas covek vo DAPC, nas covek vo MP i ajde sega vrakaj se zivo i divo... ne vazat potvrdi, ne vazi bratucet, ne vazi cicko, ??? A potvrdite od MBP pominuvaat, ova e atak samo na tie sto imaat potvrdi od Lazarov ili za site so potvrdi i od drugoto drustvo - MBP?
незнам, кои потврди поминуваат кои не, тоа го дознав од него, ми кажа дека со потврдите од струмица веќе не се поминува. најверојтано имал ткви клиенти и му ги одбиле од ДАБЧ да им издадат произход. Затоа и ми го кажа тоа. Не го распрашував повеќе пошо глупо ми беше, да го испрашувам во детали.

:cool::cool::cool:
Ama pa ti veruvas na nepotvrdeni gluposti... zarem ne se sekavas do sega kolku pati takvi gluposti bea napisano veke e smesno i dosadno. Osven toa posrednik go kazal toa... a koga postednik nesto kazuva togas 100% e laga :D ne se zamaraj :cool:
Не верувам дека ке ме лаже, кога во негов прилог му е да има што повеќе клиенти макар и со тоалет хартија како доказ за БГ корени. Мислиш дека тој несака да има повеќе клиенти со потврди од Струмица и да има ги зема парите?

Ух тазе си ти. Стави си 9-10 месеци од интервјуто ке бидеш на задолжителна. После тоа ке одиш на финална.

Последно уредено:
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Ух тазе си ти. Стави си 9-10 месеци од интервјуто ке бидеш на задолжителна. После тоа ке одиш на финална.
Ама тазе брат, веќе 9ти месец сум на задолжителна. Одма влегов во систем, преку Софија сум. Нека пише некој ако од скоро му се сменил стаус во финална.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
78
Поени од реакции
131
Ама тазе брат, веќе 9ти месец сум на задолжителна. Одма влегов во систем, преку Софија сум. Нека пише некој ако од скоро му се сменил стаус во финална.
Нема ништо... :sleep:
Јас од 13.09.2016 чекам и уште на задолжителна сум.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Имтервју крај на Март 2016, број 10*** изваден на дополнителна а не ми пишува ни зошто ни како

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
A so kakvi dokumenti si?
Крштеница од баба/прабаба[DOUBLEPOST=1498134933][/DOUBLEPOST]Се слушнав со посредников ми рече уживај си само и чекај си ништо не требит да се носит.[DOUBLEPOST=1498135017][/DOUBLEPOST]со истиве документи јас што подадов ги подаде вујко ми 2013 а во 2015 го зеде пасошот.

Последно уредено:
Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Имтервју крај на Март 2016, број 10*** изваден на дополнителна а не ми пишува ни зошто ни како
исто и кај мене од пред 1 час.

"Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,"

толку пишува. Интервју крај на Март 2016-та. број 10XXX

Се слушнав со посредников ми рече уживај си само и чекај си ништо не требит да се носит.
Истото ми го кажа и мојот посредник вчера. Останува да чекаме. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom