Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Ова треба сега господинот Груевски да го искористи!
Казна на локални!!!
А заборавив да кажам дека во подрум билл.......Мислам прав црпко и вие црпковци со него, најлошо е да си предавник и шпиун се друго е минливо.Како и да поминеме на локални, не ве пере за пучот, прислушувањето, дивиот претседател на Собрание. За се ќе си одговараат. Избор на јавен обвинител од опозиција тоа кажаа да видиме сега...ложовани и предавници. И плус тоа колку голем лажго е, мерцедесот е во гаража во Влада таму седи паркиран, а не во подрум во МВР. Мислам подрум ејјј,

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова треба сега господинот Груевски да го искористи!
Казна на локални!!!
Oд кога го јадоа стапот на последните избори заканите со народот и со казна на избори магично исчезнаа од речникот на сендвичите. На регуларни избори ДПМНЕ ќе се врати на власт некаде во првата половина на дваесет и вториот век. 61 пратеник ни на сон нема повеќе да имаат, а на коалиција со албанските партии можат да заборават. Како бумеранг им се врати и ќе им се враќа антиалбанската реторика.

Кога сме кај Албанците, до каде е тиранската платформа?

Мене вчера ме запре полицаец и ме праша дали знам албански, кога му реков дека не знам, ми рече дека овој пат нема да ми пиши 5000 евра казна, ама дека морам да научам. Некој сендвич да даде апдејт на ситуацијава?

Плус ме интересира до каде е Стоп Операција Сорос, и тужбата против Бејли? Мислам, крајно време е Сорос и Бејли да завршат во затвори.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Oд кога го јадоа стапот на последните избори заканите со народот и со казна на избори магично исчезнаа од речникот на сендвичите. На регуларни избори ДПМНЕ ќе се врати на власт некаде во првата половина на дваесет и вториот век. 61 пратеник ни на сон нема повеќе да имаат, а на коалиција со албанските партии можат да заборават. Како бумернаг им се врати и ќе им се враќа антиалбанската реторика.

Кога сме кај Албанците, до каде е тиранската платформа?

Мене вчера ме запре полицаец и ме праша дали знам албански, кога му реков дека не знам, ми рече дека овој пат нема да ми пиши 5000 евра казна, ама дека морам да научам. Некој сендвич да даде апдејт на ситуацијава?

Плус ме интересира до каде е Стоп Операција Сорос, и тужбата против Бејли? Мислам, крајно време е Сорос и Бејли да завршат во затвори.
А бомбите за Смилковско до каде се ??? 2 години ги објавувате ??? Ајде охрабрете се .... Гребен од мачки Мерцедосот на владата ќути ништо не разбираш.....Илиден ќе го славиш ли ???

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
Каде о оној цртанион лик со тоа цигарчето во уста, оној што велеше дека на клоци вработените во администрација ќе летала??

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А бомбите за Смилковско до каде се ??? 2 години ги објавувате ??? Ајде охрабрете се .... Гребен од мачки Мерцедосот на владата ќути ништо не разбираш.....Илиден ќе го славиш ли ???
Ме боли мене таквото за Илинден, мерцедесот и мачките бе тапоглав.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Оди бе мочни олесни се, со тебе ќе дискутирам, труп еден.
Ти како предавник немора да дебатираш, ти и онака си предавник цел живот ќе ти стои ко на твоите родители и дедовци што лапавте привилегии книшка КПЈ/кпм и сега ми се појавуваш како реформатор. Оди викни машки нека гребат мерцедеси во подрум ...хехехехех Црпковци

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А заборавив да кажам дека во подрум билл.......Мислам прав црпко и вие црпковци со него, најлошо е да си предавник и шпиун се друго е минливо.Како и да поминеме на локални, не ве пере за пучот, прислушувањето, дивиот претседател на Собрание. За се ќе си одговараат. Избор на јавен обвинител од опозиција тоа кажаа да видиме сега...ложовани и предавници. И плус тоа колку голем лажго е, мерцедесот е во гаража во Влада таму седи паркиран, а не во подрум во МВР. Мислам подрум ејјј,
A вас што ве пере бе овци едни ?..што ве пере вас?..милионите што ги искрадоја Груевски,Мијалков и Камчев?..илјадниците тендери со ненормални провизии за патишта и споменици?..банкарските сметки во Белизе на полтронот Мијалков?..пропаднатите болници и студенски домови ?..иселувањата на илјадници мои врсници низ годините наназад?..стотици затворени дуќани во старата чаршија поради тоа што УЈП ебаваше мајки..не ви е срам бе?..со кое лице не знам вие зборувате за правда и кој што лажи...не знам како е можно здрав прав нормален чоек да го правда она лудило на Груевски и Мијалков..дотолку сте ограничени?

M

macgowan

Гостин
Какво перење мозоци направи пастирот & фамилијата секоја чест, каков комунизам какви црни камења...ова е Пјонгјанг левел, абе не е ни тоа, сосем посебно ниво.
Ненормалното успеаа да го извртат дека е нормално и обратно.
Уште в гради се тупаат кој е поголем Македонец и кој од комшиите повеќе не мрази и гледа да не заеби/уништи/асимилира...(со исклучок на братска Србија, најголемиот пријател на пастирот & фамилијата за која не смее збор да се изусти, чии БИА `службеници` роварат без никаков проблем со децении и многу братски ни помагаат во уредувањето на државата ;)).
До кога?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.896
Ти како предавник немора да дебатираш, ти и онака си предавник цел живот ќе ти стои ко на твоите родители и дедовци што лапавте привилегии книшка КПЈ/кпм и сега ми се појавуваш како реформатор. Оди викни машки нека гребат мерцедеси во подрум ...хехехехех Црпковци
Ниту еден грујов подржувач не би смеел било кому да приговара за предавства.

M

macgowan

Гостин
A вас што ве пере бе овци едни ?..што ве пере вас?..милионите што ги искрадоја Груевски,Мијалков и Камчев?..илјадниците тендери со ненормални провизии за патишта и споменици?..банкарските сметки во Белизе на полтронот Мијалков?..пропаднатите болници и студенски домови ?..иселувањата на илјадници мои врсници низ годините наназад?..стотици затворени дуќани во старата чаршија поради тоа што УЈП ебаваше мајки..не ви е срам бе?..со кое лице не знам вие зборувате за правда и кој што лажи...не знам како е можно здрав прав нормален чоек да го правда она лудило на Груевски и Мијалков..дотолку сте ограничени?
Ништо од тоа што го наведе не е точно(во димензијата на дрпмне зомбистанот). Тоа во димензијата во која живеат не се случило. Се е ок, живеевме во благосостојба но под константна пресија од странските служби и силите на злото и сдсм - зета ретикуланците)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Какво перење мозоци направи пастирот & фамилијата секоја чест, каков комунизам какви црни камења...ова е Пјонгјанг левел, абе не е ни тоа, сосем посебно ниво.
Ненормалното успеаа да го извртат дека е нормално и обратно.
Уште в гради се тупаат кој е поголем Македонец и кој од комшиите повеќе не мрази и гледа да не заеби/уништи/асимилира...(со исклучок на братска Србија, најголемиот пријател на пастирот & фамилијата за која не смее збор да се изусти, чии БИА `службеници` роварат без никаков проблем со децении и многу братски ни помагаат во уредувањето на државата ;)).
До кога?
Луѓето магично забораваат кога тие беа со ДУИ на власт,како делегација на АРМ во 2012 му се поклонуваше на гроб на УЧК,магично го заборавија Албанскиот марш низ цело Скопје во декември 2012 на 100 години Албанска држава,поставените знамиња во Кичево уште кога имаа Вмровски градоначалник,пола полиција во Прилеп и Битола е составени од Албанци во нивно време ама важно сега Заев го обвинуваат дека ја продавал државата,башка тоа што накотија 4 милијарди евра долг .

За Бугарските работи не ни сакам да спомнувам,од смешно посмешно ќе испадни..

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Нека ти докаже партиското СЈО, ама и тоа се мачи зашто сте предавници и лажговци.[DOUBLEPOST=1498132191][/DOUBLEPOST]
Ниту еден грујов подржувач не би смеел било кому да приговара за предавства.
Затоа Самка ти е министер а ти дебатираш со мене. Тоа е таа реформаторска влада.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom