Go imam istiot problem,no resenie trajno ne se e privremeno,gi probavme site terapii razlicni,NO rezultat = 0 ,za alergoprevent sum cul,no ne znam dali e toa toa odnosno na internet mnogu kontra argumenti ima napisano odnosno rabotava e 50/50,toa e toa no so alergijava nepodnosliva e veke 4ti mesec -ne znam sto kese pravi ....Zdravo I jas sum nova na forumov. Ve molam nekoj da mi preporaca dobar doktor zasto vaka veke ne mozam da funkcioniram. Alergija na hrana ama bukvalno sto i da stavam vo usta se pojavuvaat urtikarii, se pojavija letovo i seuste traat. Terapija prvo eden mesec aerius tableti, vtor mesec lentrika ne pomagase pa ajde navecer pojacavme so cereza dodeka gi piev super se mozev da jadam osven mleko i meso pokaza deka na toa sum alergicna no djabe koga prestanav so terapijata povtorno urtikarii, glavobolki i tezina vo predelot na nosot i liceto. Odam da pravam nov alergotest ovojpat pokazuva deka reagiram najmnogu na meso, orevi, riba, jajca, jabolka, a na se drugo reagiram po malku i ajde nova terapija Ataraks i taa ne pomaga a da napomenam deka sum na bezglutenska dieta samata se resiv za ova mislejki deka glutenot mi preci i sega najnovo denes se napiv analgin zasto glavobolkata ne se istrpuvase i od nego pocna da me cesa. doktorkava kaj sto odam mi preporaca vakcini ALERGOPREVENT se kupuvale od bugarija i ke mi go podobrele navodno imunitetot. Nekoj da imal iskustvo so ovie vakcini?
Ako najdete nekoe resinie za problemov pisete da znam a vo meguvreme gi kupiv vakcinive od bugarija 10 dozi se ke gi primam pa ke pisam sto i kako ponatakaGo imam istiot problem,no resenie trajno ne se e privremeno,gi probavme site terapii razlicni,NO rezultat = 0 ,za alergoprevent sum cul,no ne znam dali e toa toa odnosno na internet mnogu kontra argumenti ima napisano odnosno rabotava e 50/50,toa e toa no so alergijava nepodnosliva e veke 4ti mesec -ne znam sto kese pravi ....
Црно семе од виола продавниците за здрава храна, секој ден по 3 грама 2x на ден сабајле и навечер. Витамин ц, по 3 грама на ден, 3x 2x500mg после оброк. Црното семе да ти го измелат на лице место и со храна се зима т.е. после оброк или на старт на оброк. Б комплекс од крка исто така по 3x после ручек.Uste ne sum pocnala od ponedelnik ke gi primam 5 dozi bile i se primaat sekoja nedela po edna doza sekoj ponedelnik ke primam po 1 doza pa ke pisam dali ke ima nekoe podobruvanje[DOUBLEPOST=1414493964][/DOUBLEPOST]Luge 5 meseci veke pijam antihistamini ima li nekoj kako mene reagiram bukvalno na se sto ke stavam vo usta reakcijata e urtikarii, glavobolka i ednoto uvo mi se vcrvenuva. pazam sto jadam, isfrliv mnogu namirnici ama djabe, kupiv bezglutenski vitamini za da go podobram imunitetot i na niv reagiram.treba zab da operiram se plasam od anestezijata, treba da pravam alergo test ama znam deka ke reagiram i na toa. ima li nekoj slicen problem kako mojov? sto da pravam? neli od apcinjava sto gi pijam za alergija ke go ostetam crniot drob a djabe gi pijam nemam urtikarii koga pijam apcinja ama glavobolka i vcrvenuvanje na uvoto seuste imam
Консутирај се за истово до дерматовенеролог или со ОРЛ доктор. Мене за истото ми дадоа Аериус да пијам и спреј Риноко кој е кортикостероид. За некои две недели прекинав да ги осеќам симптомите на алергијата од полен.Имам алергиа на полен до сега пиев лоратидин и ми помагаа ама веќе не делуваат матичната не превзема ништо дали имал некој сличен проблем.
.... јас во последно време кога завршувам со ручекот кивам и ми тече носот тоа значи дека сум алергична и треба да одам на лекар? НЕ ! сето тоа е нормално...Предлог каде да појдам да ми се направи добар алерготест. Правев кај докторката ежова, тестот преку крв што е излезе дека не сум алергичен на ништо. Барем на на алергените од тој панел. Ама еве рандом почнува носот да ми тече и да ме чеша кога излегувам надвор или пак очите да ми солзат. Предлози?
И јас кога имав уртикарија и ми беше најтешко правев алерготест кај Ежова, затоа што на Клиника во Скопје требаше премногу да се чека, а беше итно. Дали ти се верува дека на сите маки и верувања во алерготестот, кога ги добив резултатите се разочарав? Било испитувано дали сум алергичен на морско прасе, златен хрчак и еден куп други работи кои во живот ги немам виденоПредлог каде да појдам да ми се направи добар алерготест. Правев кај докторката ежова, тестот преку крв што е излезе дека не сум алергичен на ништо. Барем на на алергените од тој панел. Ама еве рандом почнува носот да ми тече и да ме чеша кога излегувам надвор или пак очите да ми солзат. Предлози?
Фала ти на одговорот, кажи ми само исто кај ежова го правеше тестот што е преку крв? Исто и на клиника, преку крв те испитуваа или прик/прицк тест?И јас кога имав уртикарија и ми беше најтешко правев алерготест кај Ежова, затоа што на Клиника во Скопје требаше премногу да се чека, а беше итно. Дали ти се верува дека на сите маки и верувања во алерготестот, кога ги добив резултатите се разочарав? Било испитувано дали сум алергичен на морско прасе, златен хрчак и еден куп други работи кои во живот ги немам виденоА да не збориме за тоа дека е скапо, за некој можеби и прескапо.
Потоа правев алерготест на Клиника и бев задоволен. Така да закажи си за алерготест на Клиника и немај гајле.