Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
koga da ocekuvame revizija na site ovie sranja od vmro? ili dui kje se ljuti?

Ќе видиме, тек се 3 - 4 недели на власт.
Сигруно левица нема да среди нешто во Македонија, партија на ДПМНЕ создадена за да лапа гласови од СДСМ.

П.С. за царот кај мене во Историја да дискутирате молим ве ќе делам казнени.
Благодарам

11 godini slusavme/citavme/se smeevme na patriotski zhmoroni kako ireal i kompanija
koj kje ve slusa/cita/smee sea vas demokratskite zhmoroni x broj na godini
помина време на смеење и сеири, сега е време за обнова и градење

помина време на смеење и сеири, сега е време за обнова и градење
Помина време на крадење,омраза,чаламење,патриоти,диктатура.Време е за враќање на демократијата,тоа е највредното нешто.

Кој ти даде право за лични размислувања да ги вмешуваш сите Македонци па и тие неМакедонци кои извадиле татарски пасоши и се :гомце::гомце::гомце: на гробовите на нивните дедовци и прадедовци

А ти како преселен во Германија во која категорија си? Во Македонци или неМакедонци? Тие што вадат бугарски пасоши ги вадат за да се спасат од оваа вукојебина овде теле едно!

А ти како преселен во Германија во која категорија си? Во Македонци или неМакедонци? Тие што вадат бугарски пасоши ги вадат за да се спасат од оваа вукојебина овде теле едно!
Ама и тој е бугарски граѓанин,како и половина од раководството на ВМРО-ДПМНЕ,ама од голема суета тешко е да се сврти грб на диктаторската идеологија на фамилијата.Не може да сватат десет години им е перен мозокот,толкав криминал докажан или не,нема никакво оправдание за тоа.За се се опростува,за секој збор,ама за пари не.Историјата ќе ги памети по тоа.

Mесец ипол сум во МК а во август пак ќе одам со МК пасош .
Не се :гомце::гомце::гомце: споменикот на прадедо ми!

А за предавнивите секако дека МК е вукојебина

Битно си Македонец така?

Ок е, оди во Германија во Мекдоналдс работи само споменикот пра пра дедо ти не го давај! Што не го однесиш таму барем да видат колкав Македонец си? Додека се сетиш, помина животот со статусите од козарот, ајвар и клозети чистење во Германија или кај и да е.

Македонија до Индија!!!

Види,имало и ќе има разни начини да работиш во странство,но тоа не го менува фактот дека сме најблиски народи со Бугарите.Биди сигурен,дека и моите и твоите предци исто посакувале како и нивните современици од Тракија,слободна држава.Кажи ми едно,дали некој од Илинденско ВМРО од војводите одел во Белград,или Будимпешта и земал помош од таму материјална или финансиска.И тие постоеле како независни држави дури и пред Бугарија.Не,ама сите ја гледале Софија како свој град,и таму барале засолниште.

Битно си Македонец така?

Ок е, оди во Германија во Мекдоналдс работи само споменикот пра пра дедо ти не го давај! Што не го однесиш таму барем да видат колкав Македонец си? Додека се сетиш, помина животот со статусите од козарот, ајвар и клозети чистење во Германија или кај и да е.

Македонија до Индија!!!
Имам пишувано кај одам,што работам и колкави се моите приходи од Германија и Македонија.
11 godini slusavme/citavme/se smeevme na patriotski zhmoroni kako ireal i kompanija
koj kje ve slusa/cita/smee sea vas demokratskite zhmoroni x broj na godini
Не се во прашање години,месеци се во игра со постапки како претходните криминалци.
Ако не се поправат каде и да е до септември максимум октомври некако ќе издржат[DOUBLEPOST=1497992527][/DOUBLEPOST]
Види,имало и ќе има разни начини да работиш во странство,но тоа не го менува фактот дека сме најблиски народи со Бугарите.Биди сигурен,дека и моите и твоите предци исто посакувале како и нивните современици од Тракија,слободна држава.Кажи ми едно,дали некој од Илинденско ВМРО од војводите одел во Белград,или Будимпешта и земал помош од таму материјална или финансиска.И тие постоеле како независни држави дури и пред Бугарија.Не,ама сите ја гледале Софија како свој град,и таму барале засолниште.
И по говор и по азбука посродни сме со Србите а и помали злодела направиле од бугарите.
А и како народ,јазик и име чинам признати сме од Србите

Тие што земаат и ќе земат пасоши настрана земаат дневница колку месечна сендвич плата тука! Па сеа за кого како. За некој е битно да си го среди животот и да ужива, за некој е битно да јади леб и ајвар да се фали со гробот од пра дедо му и сонцето од кутлеш на кавер на фејсбук.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom