Dodeka rabotel gradjevina, ja renovirale zionistickata loza on bil megju glavnite majstori za gips karton i slucajno gi videl tajnite planovi na masata sto rokfeler gi imal zaboraveno. Na listot so golemi bukvi pisuvalo deka zionizmot ke vladee so svetot.
Фала, се насмеав од се срце, вистински шеговит коментар имаш десетка од мене.
Незнам, но антифашизмот како идеологија е во пораст во светот, некое урамнотежување со либерал фашизмот, како што ропството се зголемува, се повеќе луѓе почнуваат да осеќаат дека нешто не е у реду, почнуваат сами да размислуваат, бараат одговори...
Не е важно дали сум ставал гипскартон или сум ги мењал цевките на англиската кралица, информација и дезинформација има по светот, кој сака ќе ја најде, веќе негов проблем е во кое од двете ќе поверува.
Ќе дадам еден пример, фашистичка Германија, во почетокот се само дваесетина луѓе фашисти, како што Хитлер ја превзема власта и пропагандата, така и народот му поверува, да речеме за 10 години 80% вистински поверувале дека се виша раса.
Земи ја ЕУ од самото создавање, римскиот договор, неколку евреи ги напишале десетте божји заповеди, либерализам, слободна трговија, хомосексуализам, отворено општество....
За педесетина години зрачење со таа пропаганда 90% од европејците поверуваа, но после определен момент кога помина убавиот живот во ЕУ и доаѓа моментот на следната етапа, замена на населението/План Калерги/, има будење, земи ја Франција 40% разочарани од сите, 40% либерали и 20% патриоти антифашисти.
Образованието игра некоја улога во разбирањето на светот, но не е пресудна, од не образовани сељаци до академици поверувале на Хитлер или денеска на неолиберализмот, истото важи и за обратното за антифашистите. Главното е тоа што во секој тоталитарен систем со определена пропаганда и образование можеш можеш да наметнеш произволна идеологија, важното е да има 100% согласност и да нема опозиција, но?
Ако да речеме целите на таа идеологија се Хитлер да го завладее светот, донекаде се по природни за германецот и може да го убедиш во тоа, но денеска целите на Меркел се да исчезне германскиот народ, векторот во цела ЕУ е тој, така да се создава отпор кај народите и дел од елитите, дури и цели држави се одметнуваат/Британија, Унгарија, Полска, Чешка/
Како што пропадна социјализмот, така ќе пропадне и НСР и ционизмот.