Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
не ми кажувај прикаски... бев во Воена Болница 2004, банална операција... катастрофа од незнаење... бев и во 2009 во Градска , послаби услови ама стручност и сериозност каде каде поголема...
А човечките ресурси ИМА да паѓаат, не само во здравството, ќе нема ниту мајстори ниту работници ниту инжинери, само партиски неспособен кадар ќе остане тука....
Сигурно. Колку се озбилени последниве години по 2 менаџери, 6 сметководители и 4 статистичари има овде кај мене во болница. Има и едно 14(!) вработени за одржување на болнцата (хаус-мајстори?) ама редовни се вика надворешна компанија кога треба да се смени сијалица. Е сеа кнап сме со доктори. Кардиолого имаме еден, 55 години е човекот. Гинеколози нема. Анестезиолози нема. Операциона сала нема. А потреба колку сакаш.

И ти ќе ми сереш дека сега е поарно.

Ми како да остане нормален човек тука кога ќе треба да си има работа со пациенти како тебе?Погледни се во огледало и види што тертип си.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Црпнат,тртнат,удрен со мокра чорапа што мисли дека народот е поглуп од него па со наводно добар наивно глуп план преку сјо да го уништи дпмне да нема конкуренција за он да стане новиот гвујо

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Црпнат,тртнат,удрен со мокра чорапа што мисли дека народот е поглуп од него па со наводно добар наивно глуп план преку сјо да го уништи дпмне да нема конкуренција за он да стане новиот гвујо
И то мисли дека ќе му наштети на ВМРО со откривање на нивниот децениски криминал, перење пари и злоупотреба на власта.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
И то мисли дека ќе му наштети на ВМРО со откривање на нивниот децениски криминал, перење пари и злоупотреба на власта.
Ај и ти си беаги стар па објасни ми периодот 91-97 каде изчезнаа 5 мијларди долари,колку што беше проценето Македонското стопанство а за тоа никој никогаш не одговараше.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
covekot koj sto mu ovozmozi na stefce da se kandidira za gradoncalnik(famozniot pecat) e zamenik-minister vo novata vlada.
a denot seuste ne zavrsil...[DOUBLEPOST=1497471136][/DOUBLEPOST]
Ај и ти си беаги стар па објасни ми периодот 91-97 каде изчезнаа 5 мијларди долари,колку што беше проценето Македонското стопанство а за тоа никој никогаш не одговараше.
ne e isceznato. tuka e. kamcev, minco, sveto, trifun, seuste se tuka. sekoj den ni e pred oci,ama ne go gledame :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Kaко бе никој не одговараше??!!
Нели имаше истраги, обвиненија, пресуди??

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
можи толку беа криминали.
Шом еве последни 10 години немаше никакви обвиненија, изгледа си беше се по закон.
З'ш бе при очи се праите слепи кога станува збор за сдс.

C

cige

Гостин
Точно така, мене најмногу ме интересира економијата, прв чекор ќе се види ако ставе Албанец во ЈО близок до ДУИ, ако баш мора да биде Албанец нека биде од Беса, тие се ОК, замисли цел мандат да му помине во размонтирање на диктатурата, па потоа дајте ми втор мандата за да заврашам. Исто така колку и да ги критикувате медиумите сега тие се опозициски медиуми, критички настроени спрема власта, за разлика од 24 кои по се изгледа ќе бидат новите Сител. За телма останува да видиме, мислам дека имаат капацитет да сржат кон власта. Насоката како ќе се движи оваа власт на економски план ќе видиме при ребалансот на буџетот, плаин анд симпле. Исто така ме интересира како ќе се справи со градежната мафија и дали ќе воведе данок на празни станови, мерка која очајно ни е потребна, како што беше дискутирано на форумов.
А што ако Аљи чека да поминт 6 месеци и да рече не ја сакаме оваа влада ајде предвремени избори?

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Анѓушев најмногу пари набрзина ќе направи сега како Мијалков што направи, Спасовски најмногу збрки и глупања ќе има во медиумите како Тодоров, итн, итн

ова ко истата влада да е. други личности ама пак истата приказна ќе биде како со претходната влада

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
З'ш бе при очи се праите слепи кога станува збор за сдс.
држава си има свои институции за гонење криминал. Па да имаше истраги, обвиненија, судења, казни... па да кажи чоек “ете стварно така било“ а не сега вака празни муабети.
Види СЈО како тоа го прави, секој ден сведоци се викаат, па прес конференции па дури и табли со прикажаната мрежа на криминалот на власта па бројки и суми..... да може сиот народ јавно да види кој и како ги крадел со години.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
држава си има свои институции за гонење криминал. Па да имаше истраги, обвиненија, судења, казни... па да кажи чоек “ете стварно така било“ а не сега вака празни муабети.
Види СЈО како тоа го прави, секој ден сведоци се викаат, па прес конференции па дури и табли со прикажаната мрежа на криминалот на власта па бројки и суми..... да може сиот народ јавно да види кој и како ги крадел со години.
Јас тоа го викам мачкање очи,додека се менуваат дресовите

Патм на плачкото што не стана крадоначалник чинам доби некаква функција

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom