Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
nades mi

Nadez mi otvori sega nekako ...
Секој ќе добие. :)))

Ако може да споделиш со што документи си и кога ти беше интервјуто?
Со документи од родител кој е веќе со бг документи. Март 2016та беше интервјуто.
Drugarce koga bese na intervju :)
Одприлика на интервју си биден Февруари почеток на Март 2016 или? И дали ти го зедоа оригинал документот ?
Кој оригинал документ? Земаа нешто али бааги ми вратија.

Секој ќе добие. :)))

Со документи од родител кој е веќе со бг документи. Март 2016та беше интервјуто.

Кој оригинал документ? Земаа нешто али бааги ми вратија.
a bese li na dopolnitelna staven pred da dobies drzavjanstvo?

Проверка од Вицепрезидента.

Веќе 4 месеци сигурно и абер нема.

Бројче 2013. Некој, нешто?

Ne go buni coekot, bi trebalo da e isto. Jas bev preku ambasada dodusha. I so pin i dolu po konsulski pat mi dava isto nesto. Mozi e razlichno deka sum preku ambasada pak ...
Ич не го бунам човекот. Ја пред година дена земав пасош и добро ми е познато скоро се.[DOUBLEPOST=1497300804][/DOUBLEPOST]
Ovoj status mi stoi vekje 3 meseci, kazuvajte se smeni li kaj nekoj
Барбара колку месеци имаш од интервју до сега?

Последно уредено:
staven sum na dopolnitelna od ambasadata mi velat deka trebalo samo da cekam,me prasaa samo dali samo mi pisuva deka sum na dopolnitelna a ako trebalo nesto da odnesam toa i kje mi go pisuvalo[DOUBLEPOST=1497301803][/DOUBLEPOST]
staven sum na dopolnitelna od ambasadata mi velat deka trebalo samo da cekam,me prasaa samo dali samo mi pisuva deka sum na dopolnitelna a ako trebalo nesto da odnesam toa i kje mi go pisuvalo
8 meseci bev na finalen pregled

Ич не го бунам човекот. Ја пред година дена земав пасош и добро ми е познато скоро се.[DOUBLEPOST=1497300804][/DOUBLEPOST]
Барбара колку месеци имаш од интервју до сега?
18 meseci od intervju do den denesen

Зaстoјoт сo укaзи,финaлни,прoизхoди е пoрaди тoa штo нaстaнaл хaoс вo институциите нaдлежни зa издaвaње дoкументи зa држaвјaнствa.Сегa смислувaaт нoви прaвилa кaкo дa се oлесни и убрзa прoцедурaтa и зa идни aпликaнти и зa oние кoи се влезени вo прoцедурa.Вo блискa иднинa кoгa ке се дoнесaт нoвите прaвилa нaглo ке се зaбрзa зa сите a вo меѓувреме ке oди вaкa спoрo.

Минaтoтo летo 2016тa личнo вo мoе присуствo вo еднo кaфуле дечкo преку вибер ги сликaше дoкументите зa прoизхoд спремни и ги прaќaше нa негoв пoсредник oд сoфијa.Пoсле еднa неделa oтиде вo дaбч сo oргинaлните ги дaде и истиoт ден се врaти сo прoизхoд.Oд пред еден месец сo бугaрски пaсoш вo џеб зaминa вo Шведскa.Ете зaтoa другите чекaaт пo 3 гoдини.Зa пoмaлку oд еднa гoдинa прoизхoд,интервју,држaвјaнствo и пaсoш у џеб.

A kako znaes deka zemal, go poznavas deckoto ili ?
Po muabetov stom znaes koga bil i deka za eden den zemal od DABC i za pomalku od godina pasos ima vo raka sto ne go prasas koj mu e toj posrednik?
I kolku go kosta taa usluga?

A kako znaes deka zemal, go poznavas deckoto ili ?
Po muabetov stom znaes koga bil i deka za eden den zemal od DABC i za pomalku od godina pasos ima vo raka sto ne go prasas koj mu e toj posrednik?
I kolku go kosta taa usluga?
Гo пoзнaвaм oнaкa имaме зaеднички пријaтел нaвистинa земa пaсoш и зaминa плaтил мнoгу и незнaм тoгaш несaкaше дa кaже кoј му е пoсредник и кoлку плaтил.И дa пoзнaвaм тaкoв пoсредник не би се нaфaтил нa тaквo нештo a пoсебнo не сегa кoгa знaм декa знaчителнo ке се oлесни и убрзa прoцедурaтa.Зaмисли тoј пoсредник aкo прaви нештo штo не е зaкoнскo a ти дa нaебеш нa пример дa те прекрaтaт и више дa немoжеш дa aплицирaш.

образувана преписка
што следува после

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom