Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Пријател, оди разменувај си километарски постови со дебилниот @concrete кои никој не ги чита и во кои нема што да се прочита. Батали иронијата, дете од 7 години подобро ја владее од тебе. За твое арно ти велам. Кај си досаден ко пролив, нема причина да бидеш плус и смешен.
Види другарче, ова е јавен форум, пишува кој сака, мојата дисусија со @concrete не гледам од каде е твој проблем, ако не ги читаш тие постови од кај пак знаеш дека се дебилни? Моронски е да кажеш дека нешто што не си прочитал е дебилно, така?
Иронијата не знам колку ја владеам, ама удбашките хиенчиња се настрвија на напишаното.
Е сега само мрсулче се замара со нешто што е досадно ко пролив, згора на тоа арогантно од непознати причини за мене.
Тоа суптилни закани за мое арно секој втор ден, макар еднаш неделно хиенчињата удбашки мрсулави ми доставуваат, ова да го вбројам, или немаш храброст лично и јавно да доставиш?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Види другарче, ова е јавен форум, пишува кој сака, мојата дисусија со @concrete не гледам од каде е твој проблем, ако не ги читаш тие постови од кај пак знаеш дека се дебилни? Моронски е да кажеш дека нешто што не си прочитал е дебилно, така?
Иронијата не знам колку ја владеам, ама удбашките хиенчиња се настрвија на напишаното.
Е сега само мрсулче се замара со нешто што е досадно ко пролив, згора на тоа арогантно од непознати причини за мене.
Тоа суптилни закани за мое арно секој втор ден, еднаш неделно макарно хиенчињата мрсулави ми доставуваат, ова да го вбројам, или немаш храброст лично и јавно да доставиш?
Твојата дискусија со дебилот пробав да ја читам неколку пати, ама сфатив дека единствено е корисна како лек за запек. За твое арно не значи дека ти се заканувам, туку чисто ти велам да не се бламираш, макар и вака анонимно, на форум. Никава суптилна закана, добронамерен совет. :)

На паметниот еднаш му се вели, јас тебе веќе втор пат ти велам.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Твојата дискусија со дебилот пробав да ја читам неколку пати, ама сфатив дека единствено е корисна како лек за запек. За твое арно не значи дека ти се заканувам, туку чисто ти велам да не се бламираш, макар и вака анонимно, на форум. Никава суптилна закана, добронамерен совет. :)

На паметниот еднаш му се вели, јас тебе веќе втор пат ти велам.
Во кој дел се бламирам не ми е јасно, а за лекови паметните луѓе одат на лекар, прв пат доаѓам до информација дека некој кој има мака со запек чита форумски постови со цел да се олесни. Или кога не му оди во прилог на агендата напишаното, доаѓа до рекација.
Инаку сум имал доста добронамерни совети, од удабшките хиенчиња, кој знае може некоја гадна сообраќајка или инфаркт на релативно млади години, како во старите добри времиња, онака, добронамерно.

И повторно, добронамерно предупредување, ова извини совет, сакаш да ми кажеш да не пишувам за вработувањето по твитер заслуга без објавен конкурс и сл во Миснитерство за Надворешни?

Аха, во ред, еве, немам што да додадам повеќе.

Еве, си ултрапаметен, па не ме читај, тоа е право на избор, демократија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Пријател, оди разменувај си километарски постови со дебилниот @concrete кои никој не ги чита и во кои нема што да се прочита. Батали иронијата, дете од 7 години подобро ја владее од тебе. За твое арно ти велам. Кај си досаден ко пролив, нема причина да бидеш плус и смешен.
Jac го читам, мислам дека во нив се крие скриена порака, веројатно него го киднапираа и држат во некоја визба во штаб каде мора да пиши контра новата власт со вперен пиштол в чело или го уценуваат со компромитирачки фотографии или документи

пример:

“не бе овчичке, не ми раскажувај приспивни приказни за дечиња. Вајари, донации циле миле. Покажи со прст каде парите завршиле у кожна торба и во приватен џеб со име и презиме. Не ми кужувај басни за банкарски трансакции. Што прави вајарот со неговиот милион е негова работа. Може потпалува ќумбе какви се уметнички откачени. Кој го прашал Пикасо за таквите навики???
Има даночни служби и наши и белосветски кои имаат имаат увид во секоја пара на секого. Како ли само Грујо успеал 5 милијарди да им протне под мустак . ;) ;)
Ти викам дека булазните и само барате оправдување за злосторничкото здружување со бејли на штета на македонската држава и македонскиот народ.“

“ПОМОЖИ МИ МОЛИМ ТЕ“, ова е крик на една заробена душа со надеж дека ќе ја најдеме скриената порака во неговите наизглед нелогични конфузни и бесмислени текстови

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не е можно вмровскиов хумор да е толку дебилен. Ама гледајќи ги обидите за досетки на Груевски за време на митинзите изгледа дека вмровски хумор стварно е канцероген по мозокот на сендвичите.

Не се сеќавам кој член на форумот беше, ама убаво кажа дека вмровскиот хумор треба да биде забранет со Женевската Конвенција. Мислам дека беше @Едмонд Дантес .

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
E vështirë ta bësh njeriun të kuptojë diçka kur rrogën e merr që të mos ta kuptojë atë. Mund të flasësh mirë nëse gjuha jote jep mesazhin e zemrës. Pa publicitet nuk mund të ketë mbështetje publike, dhe pa mbështetje publike, çdo komb do të shkatërrohej.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Ова удбашкиот интелект е чудо невидено.

Има нешто што се вика по удбашки жаргон пита гомнарка, ова во едно интервју Александар Диневски, ден од осумтемина го објаснува, тоа е кога на еден компромитирачки момент, правиш комплетна дискредитација на личноста и врз основа на тој момент додавајки куп невистини врз основ на тој еден вистинит момент.
Звучи познато?

Има уште една методологија, а тоа повторно по удбашки жаргон т.н бојкот, за ова во интервју објаснува ќерката на Методија Андонов Ченто, како во изолација е ставено цело семејство и никој не смеел да им се приближи, камоли помогне.
И ден денес потомците на тогашните удбашки хиени се служат со истата методологија.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ниту јас ниту пак некој од моето потесно семејство зема буџетса плата, нииту пак има врска со јавни набавки, ти можеш да го кажеш истото јавно?
Или покрај фактот што ѓерката работи во локалана самоуправа а синот во училиште, значи обајцата на буџетски примања реализрано сево ова за време на оваа власт, ти имаш допирни точки со јавни набавки?
Очекувам одговор, јасен и недвосмислен, во спротивно ќе им дрндаш нив за памет во државна службичка и се останато од текстот кој си го напишал.
Многу добро знаеш што и зошто го работам тоа што го работам, мраиовска политика од типот дека расфрлањето пари е за имиџ на државата во сељачки наратив абе шо има тоа врска 600к пари се и сл не прифаќам ни под разно.

Јас би направил ревизија на голем дел од вработувањата на државна цицка, поново отворени конкурси и навистина да се отвори простор за квалитет, нема простор во оваа држава да ги плаќа и мамини и татини мази и плус некој кој ќе работи.
Згора на тоа малце им беше тоа па државата склучуваше и договори за плаќање на партиципација нарати и со повластувања на разно разни бојоверзитети и си школо да ги направат.Ревизија.
Посебно за вработувањата во АРМ и МВР, опет поново психофизички тестирања, се знае кои се законски пропишани критериуми.
Па нека се жалат тогаш, не секој втор ден репортажа за вакви глупости и без никакви последици или корекции.
хмм..прво појма немам кој се наоѓа зад твојот ник, ниту што работиш за тоа што го работиш.
Второ никогаш и со букви никогаш не сум имал нешто со некакви тендери, ниту заработил нешто од нив, Од растурањето на Југославија си имам мој приватен бизнис кој ни пара нема земено од нешто и некого на просторите на екс Југославија што би се подвело под буџет. Мојата ќерка е во фирма која не е ниту моја, ниту нејзина ниту пак на некого од пошироката фамилија. Си има супер квалификации во техничка струка( сиц :)) сите релевантни лиценци и гајле нема. Синот уште не работи, туку студира и има некои планови кои и мене ми изгледаат како фантазија , ама не сум ко некои овде на форумов и не брцам нос у такви работи. Трето.., многу комуницирам на интернет , пред мене има еве два монитора , таква е работата која ми е ем занимлива ем ми праи некоја пара, па затоа многу често ѕирнувам овде , бидејќи многу ми е релаксирачка заебанцијата со неколкуте загорени сорос овци Три-четири пута сум постар од 95% гуламфери овде, па тоа овозможува една интересна перспектива на гледање, која многу од нив нема да ја доживеат, а на оние на кои ќе им успее...некоја Илуминирана тогаш не ќе може да ги разбере:sneaky:, ама нив ќе им биде баш гајле за тоа...
И толку.
Мислам дека и тој проблем го затворивме.:cool:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ова удбашкиот интелект е чудо невидено.

Има нешто што се вика по удбашки жаргон пита гомнарка, ова во едно интервју Александар Диневски, ден од осумтемина го објаснува, тоа е кога на еден компромитирачки момент, правиш комплетна дискредитација на личноста и врз основа на тој момент додавајки куп невистини врз основ на тој еден вистинит момент.
Звучи познато?

Има уште една методологија, а тоа повторно по удбашки жаргон т.н бојкот, за ова во интервју објаснува ќерката на Методија Андонов Ченто, како во изолација е ставено цело семејство и никој не смеел да им се приближи, камоли помогне.
И ден денес потомците на тогашните удбашки хиени се служат со истата методологија.
Се уфилма малку, а? :D

Ти цел Ченто да си бил, па те гонат по форуми. Ох море...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
хмм..прво појма немам кој се наоѓа зад твојот ник, ниту што работиш за тоа што го работиш.
Второ никогаш и со букви никогаш не сум имал нешто со некакви тендери, ниту заработил нешто од нив, Од растурањето на Југославија си имам мој приватен бизнис кој ни пара нема земено од нешто и некого на просторите на екс Југославија што би се подвело под буџет. Мојата ќерка е во фирма која не е ниту моја, ниту нејзина ниту пак на некого од пошироката фамилија. Си има супер квалификации во техничка струка( сиц :)) сите релевантни лиценци и гајле нема. Синот уште не работи, туку студира и има некои планови кои и мене ми изгледаат како фантазија , ама не сум ко некои овде на форумов и не брцам нос у такви работи. Трето.., многу комуницирам на интернет , пред мене има еве два монитора , таква е работата која ми е ем занимлива ем ми праи некоја пара, па затоа многу често ѕирнувам овде , бидејќи многу ми е релаксирачка заебанцијата со неколкуте загорени сорос овци Три-четири пута сум постар од 95% гуламфери овде, па тоа овозможува една интересна перспектива на гледање, која многу од нив нема да ја доживеат, а на оние на кои ќе им успее...некоја Илуминирана тогаш не ќе може да ги разбере:sneaky:, ама нив ќе им биде баш гајле за тоа...
И толку.
Мислам дека и тој проблем го затворивме.:cool:
Шо е до мене, не сме имале проблем, така да нема шо да затвориме.
Иначе тоа за вработување и тендерчиња некој друг го напишал, јас не, само прашав, и фала на одговорот.
Др се останато подлежи на полемика, секој со свое искуство, знаење и незнаење...до своја перцепција :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Трето.., многу комуницирам на интернет , пред мене има еве два монитора , таква е работата која ми е ем занимлива ем ми праи некоја пара, па затоа многу често ѕирнувам овде ,
Он лајн стриптиз?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Се уфилма малку, а? :D

Ти цел Ченто да си бил, па те гонат по форуми. Ох море...
Како се затрча еј, за мерџото не ти сметаше, сеа нешто како во око да брцна, шо така?

Чудна некоја синтеза има на ванчомихајловизам со удбашки потомци...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Како се затрча еј, за мерџото не ти сметаше, сеа нешто како во око да брцна, шо така?

Чудна некоја синтеза има на ванчомихајловизам со удбашки потомци...
Пази се од удбашите, може некој низ монитор да пушти рака и во око да те брцне. :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom