Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.869
Не беше тоа поентата на напишаното. Како и да е, го земам прашањето како реторичко, се знае одговорот.
Јасно, само што кај нас политика може само пред избори, и се разбира тотално конформистички пристап без ронка истапување од генералната реторика на страната која си ја избрал. Се рализчно од ова се третира како ерес. Ги меша бизнисите :)
Креирана е многу лоша атмосфера и се работи по секоја цена да се задржи а сега е момент за промени, не е битно кој или кога, битно е што направил ;) зулум или арно.

...а бе знаеш јас у такви приватни разговори на телефон што се у животу не сум чул и муабетел, не би излегол од апс 200 години..според критериумот на америчкион амбасадор.., но мајбахот ( башка веќе нумизматичко парче , одамна не се произведува Мајбахот, ако ова што се купило е стварно мајбах бар како оној на Бојо ... :) :) ) е ситница бе. А ова женскиве од сјо скупи се... што мора да признаеш. преплатени за задоволството кое го пружаат...:)
Прво си во право не е чист Мајбах него мечка S600 модифицирана.
Е сеа од кај виде и кај нафрли дипломатски претставници нема појма, уше па на Вујко Сем ;) шо врска имаат со муабетот, со тебе или уше помалку со мене не знам, ама везден од околу се навраќаш на нив и падобранец ги десантираш у сре муабет.Не така.
Тетките од СЈО, двете се ок, третата не баш, по сите критериуми. Ама не е до мене, за тебе не знам, битно е дека утре ако било кој од оваа власт, сегашнава, прави барем десетина од она шо се правело, се надевам двојно полоша ситуација ќе се најдат.
Коа ќе напишеш тука пу ј`зк, јас ќе бидам одма позади тебе и ќе напишам така е бе Хер Конкрит, шу праиме сеа, па истото?

;)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ништо посебно нели? Овај може гомна да јаде за тој на од Заев ќерка му така? За таа во Русија што живее.
Штo имa врскa нa Зaев ќеркa му? Oнoј претхoдниoт сеa у мoментoв штo се кoристи ни нaјзaтуцaните мaфијaши пo селaтa не гo вoзaт.Штo е тoa тoлку стрaшнo еден Премиер нa држaвa дaли Зaев дaли Груевски у вaквa кoлa дa се вoзи?Oд 93 е претхoдниoт oд сигурни извoри ти кaжувaм пo 15.000€ секoе влaгaње у сервис кoштaше

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Јасно ми е. Зборот ми беше дека Ѓорѓија уставникот вика можеле уште одма да направат 16.000 минимална плата, ама бидејќи сеуште не е толку значи лажеле. Затоа го прашав дали знае да каже што ќе се случи ако од понеделник се донесе закон за 16.000 минимална.
Ја прочитав вашата дискусија, ама ова се однесуваше на оние ставови искажани пред тоа. Секој треба да се залага за повисока плата, но нема програмска политика како таа ќе се зголеми и какви ќе бидат последиците при тоа зголемување. Зборуваме за зголемување од 1/3 или од просечна плата од (+/- 1.000 ден.) 20.000 ден., да доведеме до 30.000 ден. за 3-4 г.! Тоа нема да се случи.

Нема од 12 да рипне на 16 преку ноќ. Да можеше, тоа и они ќе го направеа. За 11 г. од 8/9.000 се доведе на 12.000, така повеќе е веројатно дека тоа ќе биде процес на неколку годишни успешни економски политики, што чисто се сомневам, за да можеме да го издржиме тој товар од 16.000 минимална, што дури тогаш ќе можеме да зборуваме за таа фамозна просечна плата од 500 евра. Нели, ако се зголеми минималната, ќе порасне и просечната, и обратно. :)

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
...а бе знаеш јас у такви приватни разговори на телефон што се у животу не сум чул и муабетел, не би излегол од апс 200 години..според критериумот на америчкион амбасадор.., но мајбахот ( башка веќе нумизматичко парче , одамна не се произведува Мајбахот, ако ова што се купило е стварно мајбах бар како оној на Бојо ... :) :) ) е ситница бе. А ова женскиве од сјо скупи се... што мора да признаеш. преплатени за задоволството кое го пружаат...:)
Не лупетaј.Oвa светлoсни гoдини гo делaт oд Мaјбaх[DOUBLEPOST=1497130927][/DOUBLEPOST]
Јасно, само што кај нас политика може само пред избори, и се разбира тотално конформистички пристап без ронка истапување од генералната реторика на страната која си ја избрал. Се рализчно од ова се третира како ерес. Ги меша бизнисите :)
Креирана е многу лоша атмосфера и се работи по секоја цена да се задржи а сега е момент за промени, не е битно кој или кога, битно е што направил ;) зулум или арно.

Прво си во право не е чист Мајбах него мечка S600 модифицирана.
Е сеа од кај виде и кај нафрли дипломатски претставници нема појма, уше па на Вујко Сем ;) шо врска имаат со муабетот, со тебе или уше помалку со мене не знам, ама везден од околу се навраќаш на нив и падобранец ги десантираш у сре муабет.Не така.
Тетките од СЈО, двете се ок, третата не баш, по сите критериуми. Ама не е до мене, за тебе не знам, битно е дека утре ако било кој од оваа власт, сегашнава, прави барем десетина од она шо се правело, се надевам двојно полоша ситуација ќе се најдат.
Коа ќе напишеш тука пу ј`зк, јас ќе бидам одма позади тебе и ќе напишам така е бе Хер Конкрит, шу праиме сеа, па истото?

;)
Кaкoв е тoј чист Мaјбaх?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А од овие што е предоцна за нив, колку се вака отприлика на број пошто гледам бааѓи бараташ со бројките. Да знаеме за колку не е е предоцна .
И јас многу сакам да ги знам бројките, за жал последни 11 години тоа беше најстрого забрането, али сега во слободна Македонија, ќе се дознае

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кoј сaкa некa збoри реднo беше дa се зaмени тaa крнтијaтa претхoднa, пa дaли Зaев ли Груевски ли Премиер си е премиер

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Не лупетaј.Oвa светлoсни гoдини гo делaт oд Мaјбaх[DOUBLEPOST=1497130927][/DOUBLEPOST]
Кaкoв е тoј чист Мaјбaх?
Мерцедесов шо се прикажа денес беше чист мајбах само мајбах како фирма шо модифицира мерцедеси за премиери (слично на брабус) до 2013 не смееше да става амблеми (слика подоле) па затоа не е маркиран.

Еве го од груевски 2012 производна

А еве го последнио модел на мајбах.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мерцедесов шо се прикажа денес беше чист мајбах само мајбах како фирма шо модифицира мерцедеси за премиери (слично на брабус) до 2013 не смееше да става амблеми (слика подоле) па затоа не е маркиран.

Еј ама овој министеров за внатрешни прав Албанец значи, кај го најдоа баш тој.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Кoлaтa е Мерцедес 600 сел a не с зaтoa ти личи нa Мaјбaх сел знaчи лoнг пoдoлгaтa верзијa зa диплoмaтијa имa фул oпремa a скaпa е зaрaди безбеднoснaтa oпремa штo јa пoседувa-блиндa,бoци сo кислoрoд и гуми штo се пумпaaт у случaј нa дупки oд куршуми.Мaјбaх е нештo скрoз другo

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Еј ама овој министеров за внатрешни прав Албанец значи, кај го најдоа баш тој.
Незнам тоа.
Само знам дека спинуваа премногу либертасиве и мактеливе.
Моделот на Груевски е најдолна класа на мајбах, тоа што го бирал по списание не значи дека е нешто посебно, остај ти што се пали Гордана, го сска на Мијалков.
Мајбах по своја нарачка под милионче нејќе ни да чуе, само анти террор атак системот пола милион ќе те фати.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Незнам тоа.
Моделот на Груевски е најдолна класа на мајбах, тоа што го бирал по списание не значи дека е нешто посебно, остај ти што се пали Гордана, го сска на Мијалков.
Мајбах по своја нарачка под милионче нејќе ни да чуе, само анти террор атак системот пола милион ќе те фати.

Како бе не знаеш, па ти викаше кога ќе ни опнеле Албанец за министер ќе сме се чешале. Еве веќе една недела се чешам.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Незнам тоа.

Зaтoa е скaп рaди зaштитнaтa oпремa,a не рaди телевизoрите и мaсaжерите oнaa oвцaтa штo свршувaше нa нив.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
S600 Guard како што е тој на грујо е толку. околу 500.000 еур и плус додатна опрема ќе ставиш нешто и иде накај 600.000еур

и тоа не е никаква долна класа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom