Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
ЈНА ми служеше менеDo indija neka e be letko. Jas i so takva sum zadovolen.
Ti jna sluzese taka?
ЈНА ми служеше менеDo indija neka e be letko. Jas i so takva sum zadovolen.
Ti jna sluzese taka?
Имаше докази и за тоа? Дека ги трошеле на тој начин? Може и само да ми кажеш кој период беше ова?[DOUBLEPOST=1497119701][/DOUBLEPOST]Покрај воена помош во воена опрема (јуришни пушки, пиштоли, оклопни транспортери кои и ден денсе ги користиме и сл) доделена парична помош во милиони дојч марака под услов да се потрошат во Немачка, нормално за потреби на вооружени сили во формирање, и нашите и тигаш мерак на луксузни мечки биле
П,С После овој потег целосно е запрена воената и паричната помош, само дел од траншата пристигна и туто финито. Проценка дека ќе се препродава на црн пазар и сл...
Да, повеќето гласаа за ВМРО. Но џабе тоа кога треба да се формира влада со минимум 61 а шипциве го заебаа гадно. Сам е крив, и кога не требаше тераа инает да коалицираат заедно и еве му се врати дебело. Сега едниве продолжија да си бидат влада а они се во опозиција. За памет за друг пат.Писмово започнува и се темели на невистина, дека народот на избори му ја дал довербата. За волја на вистината, на некој друг му даде повеќе доверба.
..а бе Klin го утупи со ова мерцедесов. Јака муда , нешто поскупа кола. Да беше до неа и така и така.., но како гледам освен нестручното спомнување на некаков стиропор, некои фантомски украдени милијарди кои никој не ги видел ниту лоцирал, некакви јалови дискусии за архитектонски вкус, плус минус некоја слична глупавост, сечена, монтирана , лепена...како гледам нема некои други адути . Ова сјо испадна една од поголемите пљачки на народни пари. Колку милиони евра до сега се спичкаа за трошоците на трите анимир дами??? За делче од тие пари ќе ни скакуташе овде бе целата постава од Мулен Руж..Пошто рече не сакал да се курчи со мајбахот, сеа велиш дека требало да се вози со него т.е по твое да се курчи?
Оти нешто што е неопходно го сметаш за курчење? Возење со автомобил е курчење за тебе?[DOUBLEPOST=1497117311][/DOUBLEPOST]
Према износот и муабетот, се си е пропорционално
Ништо не може да се мери со гаќите на Ивончето...за нас секогаш ќе бидатАма ја запнавте со мерцедесов,бетер од гаќите од 500 евра на ивонка ја отеравте.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Демек ни треба нешо као ЈО со зврлевски, монти пајтон организација која не работи и не арчи пари па поради тоа ивончето имаше за гаќи, горде за мерцедес а грујо за пар милијарди провизии..а бе Klin го утупи со ова мерцедесов. Јака муда , нешто поскупа кола. Да беше до неа и така и така.., но како гледам освен нестручното спомнување на некаков стиропор, некои фантомски украдени милијарди кои никој не ги видел ниту лоцирал, некакви јалови дискусии за архитектонски вкус, плус минус некоја слична глупавост, сечена, монтирана , лепена...како гледам нема некои други адути . Ова сјо испадна една од поголемите пљачки на народни пари. Колку милиони евра до сега се спичкаа за трошоците на трите анимир дами??? За делче од тие пари ќе ни скакуташе овде бе целата постава од Мулен Руж..
Шо е право, право е, убаво напиша дека едни на други си требаат..а бе Klin го утупи со ова мерцедесов. Јака муда , нешто поскупа кола. Да беше до неа и така и така.., но како гледам освен нестручното спомнување на некаков стиропор, некои фантомски украдени милијарди кои никој не ги видел ниту лоцирал, некакви јалови дискусии за архитектонски вкус, плус минус некоја слична глупавост, сечена, монтирана , лепена...како гледам нема некои други адути . Ова сјо испадна една од поголемите пљачки на народни пари. Колку милиони евра до сега се спичкаа за трошоците на трите анимир дами??? За делче од тие пари ќе ни скакуташе овде бе целата постава од Мулен Руж..
Шпекулација, а и да има докази, шо планираш со нив да направиш?Имаше докази и за тоа? Дека ги трошеле на тој начин? Може и само да ми кажеш кој период беше ова?
А коктел имаш до тебе?Samo prviot del, posto nekoj prozva. I sega se pofaliv za sestra ti. Da ne sakas i od nejze sliki?
И да има, немам моќ ништо да направам со нив. Прашав затоа што 90те се уште бев мал и тек позади себе ги оставав џамлиите и албумите со сликици, нит сум знаел што е политика нити политички афери нит ништо. Онака информативно прашав.Шпекулација, а и да има докази, шо планираш со нив да направиш?
Тоа што ти си бил мал тогаш, и си играл играчки го прави малку помалку реално тоа што се случило, за сите или само за тебе?И да има, немам моќ ништо да направам со нив. Прашав затоа што 90те се уште бев мал и тек позади себе ги оставав џамлиите и албумите со сликици, нит сум знаел што е политика нити политички афери нит ништо. Онака информативно прашав.
За тебе се секира, ти си социјала и ти се крстеше на тие 16000 денари минимална за да еден ден можеш и ти гордо како и грото граѓани на републиката при продолжен викенд да застаниш во колоната пред граница.[DOUBLEPOST=1497125358][/DOUBLEPOST]Сериозно ова го прашуваш? Ти вака ко паметен и човек кој знае скоро се, ова го прашуваш?
Не ме чуди што си играат курташак со вас, ваквите прашања се ептен смешни.
Зошто не се изгласало и ете ти одма минимална плата од 16.000 оф бе не ти е лесно.
Ти свесен си пред колку години биле 90те. Како да не научи дека лимитот на меморија тука е максимум 10 години. Пред тоа никој ништо не знае.[DOUBLEPOST=1497125469][/DOUBLEPOST]Тоа што ти си бил мал тогаш, и си играл играчки го прави малку помалку реално тоа што се случило, за сите или само за тебе?
Па затоа е најбогата партија во европа и пошироко. Што те чуди тоа.Демек ни треба нешо као ЈО со зврлевски, монти пајтон организација која не работи и не арчи пари па поради тоа ивончето имаше за гаќи, горде за мерцедес а грујо за пар милијарди провизии
Знаеш што може да се случи ако во понеделник донесат закон за минимална плата од 16.000?Не знам, ништо не сугерирав. Јас сум слушал за повисоки цени. Сепак, некое ниво мора да постои.[DOUBLEPOST=1497115206][/DOUBLEPOST]
А како мислиш да се достигнат овие плати сем административно, со закон. Како прво, мора невравотеноста многу да се намали, за да нема голем избор на работници.
Тоа би значело дека следниот месец Ти ќе земиш 7000 плус од тоа досега што земаше. Да не ги вратиш случајно? Да не ти се слоши ?Знаеш што може да се случи ако во понеделник донесат закон за минимална плата од 16.000?