Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
[DOUBLEPOST=1497041396][/DOUBLEPOST]
Ти пишав, со самото тоа што сме никој и ништо во светот и секогаш некоја надворешна сила ни се меша во домашна политика и ни кажува како да ја водиме државата, не' прашува дали сме со русите или со американците е само по себе ФАКТ дека сме полтрони, мапет и се' останато што е понизно. Тоа не е срам за нас, затоа што неаме можност сами да опстоиме. Неаме индустрија, неаме фабрики, неаме кичма ко народ, неаме свое јас, неаме ама баш НИШТО, за да би се курчеле и не би биле полтрони на некоја западна земја или од другата страна Русија.
Добро тоа си е твој став и мислење. Можам да ти разглобам и посликовито која е разликата ама претпоставувам дека не ни сакаш да ја видиш инаку досега ќе ја воочеше. Нема везе небитно.
Во врска со Нато, секако дека сакам да бидам прашан на референдум, затоа што НАТО е големо прашање, како што сум сакал да бидам прашан на референдум дали учка да биде министер за Одбрана, дали да се амнестираат Хашките случаеви, дали да се потрошат милијарди и милијарди на бесмислен проект како Скопје2014та кој не е завршен нит во 2017та година.
Дали тоа потсвесно си знаеш дека нема да бидеш прашан и колку што гледам психички си се припремаш за такво нешто ако некогаш дојди на дневен ред ?
И патем речено од се што наброи тука само она со Скопје 2014 ти држи вода за референдум и тоа на ниво на град Скопје каде би можеле да се изјаснат жители со постојана адреса на живеење, барем според мене. Но не ми беше тоа муабетот.

Последно уредено:
C

cige

Гостин
Mандат по устав се дава на партија или партии со мнозинство во собрание.
Ти текнува вмро со дпа кога направија влада, дуи како плачеа оти тие биле мнозинство од албанските партии?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
За мастики.
Ситна роба, дуќанчина.
колку за мезе и цигари[DOUBLEPOST=1497043706][/DOUBLEPOST]
Ти текнува вмро со дпа кога направија влада, дуи како плачеа оти тие биле мнозинство од албанските партии?
коалицирање не е ограничено ни со устав ни со закон. може да си плачи али приватно

C

cige

Гостин
Не.
И не само тоа, Заев најави оставка уште следниот ден ако изгуби на избори (и враќање дома со семејството). И од тоа ништо.
Цело време зборува за фамилија на власт. А во Струмица сите тендери на братучеди. Имаше една репортажа во родното Муртино, таму никој не го сака.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не.
И не само тоа, Заев најави оставка уште следниот ден ако изгуби на избори (и враќање дома со семејството). И од тоа ништо.
Koга ќе изгуби, така и ќе направи.

C

cige

Гостин
колку за мезе и цигари[DOUBLEPOST=1497043706][/DOUBLEPOST]
коалицирање не е ограничено ни со устав ни со закон. може да си плачи али приватно
Глобализатор ни ја финансира партијата на власт. Кој резил сме.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.390
Кој сака нека ми се клади...и држам на збор, дека оваа влада најголемото разочарување ќе го направи во економијата.,...а најмногу ќе се истакни по затворање на поранешни функционери(не навлегувам дали со право или не).

Пошто темава е гледам на 2-3 недели...кој сака нека го бележи постов и после 5-6 месеци нека ми врати коментар

Член од
28 август 2013
Мислења
4.389
Поени од реакции
13.357
Кој сака нека ми се клади...и држам на збор, дека оваа влада најголемото разочарување ќе го направи во економијата.,...а најмногу ќе се истакни по затворање на поранешни функционери(не навлегувам дали со право или не).

Пошто темава е гледам на 2-3 недели...кој сака нека го бележи постов и после 5-6 месеци нека ми врати коментар
Има резултати, го укинаа екстерното... Сеа ќе ги укинат и казните за мочање на јавни места...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Како ќе биде разочарување кога предходните 11 години на економијата и се случи генг - бенг ?
Црнци.

Ќе треба многу време да се среди економијата, а за да се среди економијата - корупцијата, непотизамот и се останато од сите сегменти на општеството треба да се исчистат.

А ако затвараат поранешни функционери?
Има ивкова слава да направиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom