Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
Речиси 30% оправдувате хомосексуални врски!!
Напред Македонијооо!:tapp:

S

staycalm

Гостин
Кој рече дека ме нервираат!? Значи станува збор за психичка манифестиција!? Тука зборуваме за глума со целото тело и зборуваме за имитирање на женски глас, но мене повеќе ме интересира говорот на телото. Јасно е дека мажите лачат многу повеќе тестостерон од жените, иако и кај мажите тој со текот на времето (/животот) тој опаѓа. Но има и лезбејки кои се однесуваат како мажи. Што, и тука проблемот е тестостеронот!? Значи зборуваме за цела група на лица која се однесуваат идентично или слично.[DOUBLEPOST=1496612585][/DOUBLEPOST]
Повторно го прерипа прашањето за абортусот. Сега желно сакаш хомосексуалците да имаат право да посвојуваат, а од друга страна се залагаш абортусот да биде “слобода на избор“! Тоа е двоен станард.

Кој зборува за дебелината на гласот, зборувам за приспособувањето и имитирањето на гласот. Ти сакаш да се вклопиш во ова општество!? Ако сакаш, таа негативна енергија треба да ја исфрлиш од себе или барем да не ја манифестираш до ова ниво. :)

пи.ес. Јас радо би се вратил во 30-тите и 40-тите год. во Америка. Пред се’ поради добрите коли, кои биле ремек дело, многу спротивно од она што се денес. Кога би имал можност веќе да се враќам во минатото, не би го трошел билетот само да би убивал некого. :)
Шо кур ме замараш за абортусот? Едно е шо е офтопик а друго шо е избор на мајката. Тебе не треба кур да те боли кој што прави со своето тело. Тоа што некоја жена абортирала нема врска со посвојување на деца од страна на геј парови. Оние што сакаат да посвојат, можат затоа што има и ќе има повеќе од доволно бебиња и деца во домови и деца кои се за посвојување. Можеби некоја мајка не сака да го роди детето, од било која причина. Што има ја да и се мешам? Кога ќе бидеш жена, можеш да кажуваш само за себе, вака да забрануваш на други жени малце е нелогично.
Не бе злато. Ниту е негативна енергија ниту ширам таква. Едноставно имам таков однос кон игнорантни личности што се обидуваат да прикријат омраза кон нешто.[DOUBLEPOST=1496621156][/DOUBLEPOST]
Речиси 30% оправдувате хомосексуални врски!!
Напред Македонијооо!:tapp:
Треба да е поголема бројката сега, сепак анкетава е стара :backa:

a btw имам предлог до модераторите на овој подфорум да се направи истава анкета повторно, доколку не е проблем :)

Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
:facepalm::facepalm::facepalm:[DOUBLEPOST=1496621932][/DOUBLEPOST]Се што е против против Господовите закони е и против човештвото, кратко и јасно. Би употребил ама баш секое средство и начин за да се стопираат овие болни луѓе!

Последно уредено:
Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
Под итно на терапија!
За болни луѓе како хомосексуалните двојна доза терапија и ако нема резултат, мрш од земјава!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Под итно на терапија!
За болни луѓе како хомосексуалните двојна доза терапија и ако нема резултат, мрш од земјава!
Како што шиптаривте ги избркавте. Иди бегај таму.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Најјаки сте ми вие што мешате религија и Господ на темава.
Сите одиме во пекол, тоа ваљда ви е јасно досега. Или бладате дека имате познавања од религија, а уствари врска си немате.

И јас да се согласам со нешто со @staycalm , не разбирам што врска има абортусот на темава. Ама ич не можам да си спојам.

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Под итно на терапија!
Може една терапија на остров со крупни батки, влакнести, КУРЦИ ГОЛЕМИ И ГАЗИЊА стегнати! :pijani::aplauz::sekc:

П.С. Оди и кажи им педери..:kuracc:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Најјаки сте ми вие што мешате религија и Господ на темава.
Сите одиме во пекол, тоа ваљда ви е јасно досега. Или бладате дека имате познавања од религија, а уствари врска си немате.

И јас да се согласам со нешто со @staycalm , не разбирам што врска има абортусот на темава. Ама ич не можам да си спојам.
Абортусот беше прашање кое остана неодговорено во веќе претходната наша палета од прашања која за зачнавме со членот кој мрзи се’ живо околу себе. Башка јас во својот коментар се задржувам и на останатите делови кои имаат некаква поврзаност со темава, а и го вклучувам и абортусот.

И најди тема со +100 страни каде нема ниту еден коментар кој е оф-топик. :)

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Шо кур ме замараш за абортусот? Едно е шо е офтопик а друго шо е избор на мајката. Тебе не треба кур да те боли кој што прави со своето тело. Тоа што некоја жена абортирала нема врска со посвојување на деца од страна на геј парови. Оние што сакаат да посвојат, можат затоа што има и ќе има повеќе од доволно бебиња и деца во домови и деца кои се за посвојување. Можеби некоја мајка не сака да го роди детето, од било која причина. Што има ја да и се мешам? Кога ќе бидеш жена, можеш да кажуваш само за себе, вака да забрануваш на други жени малце е нелогично.
Не бе злато. Ниту е негативна енергија ниту ширам таква. Едноставно имам таков однос кон игнорантни личности што се обидуваат да прикријат омраза кон нешто.
Го тестирам твојот либерален ум. Чим може да се изнервира од само еден коментар, не знам што може да (ми) направи ако се соочам со него очи во очи.

Добро, ајде вака. Дали требало белците во Америка да се борат против ропството и за водат 4 годишна граѓанска војна, кога тоа ги засегало само афро-американците!? Дали цел свет требаше да зборува за ослободувањето на Мандела, кое всушност беше само во негова лична корист!? Не, но поради успешното мешање на сите овие страни, овие 2 настани завршија добро во полза, во првиот, за цел народ или раса која живее и ден денес во САД, а во вториот, за целиот народ во ЈАР.
И мене не треба да ме интересира, туку државата. Ти од овој аспект, можеш слободоумно да се залагаш за легализација и на проституцијата, но државата неа ја забранува. Рече дека 16 годишници се млади за брак, се сложуваме, но зошто тогаш не ги оставиш да влезат и стапат во брак?! Ајде тие се правно регулирани, зошто не се дозволи и на оние под 16 год. да стапуваат во брак?! Ова може да покрене серија на прашања, но ајде, гледам дека некои членови галамат од страна, па ако сакаш и кога сакаш дојди на ПП.

И разлика помеѓу “пречи“ и “оправдува“, хомосексуалните врски и бракот не ми пречат, туку посвојувањето на деца. А веќе докажав дека не ги оправдувам. Но тоа не значи дека ве или те мразам. Можеби не ми се допаѓа твојот однос, што сметам дека е пресудно помеѓу едно пријателство или врска, но далеку од тоа дека ве мразам. Патем, само ти го практикуваш овој однос, но не и останатите членови кои се хомосексуалци, кои размислуваат со поладна глава, а веројатно тоа се должи на тоа дека се позрели од тебе. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom