Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Али ПРОМЕНА НА ПОЛ?! Пол не се менува бре неписмењаци едни.
Како бе не се менува?
Сакаш да кажеш дека сите оние напатени душички што велат „јас сум жена во машко тело“ и земаат хормони/прават операции, го прават тота залудно!? :place:

S

staycalm

Гостин
Како бе не се менува?
Сакаш да кажеш дека сите оние напатени душички што велат „јас сум жена во машко тело“ и земаат хормони/прават операции, го прават тота залудно!? :place:
Секако дека не го прават залудно. Се чувствуваат како жени иако се машки пол (полот е биолошки). Машки пол а женски род. Ги прилагодуваат гениталиите кон она што се идентификуваат родово. Пол да сменат бар сеа за сеа не може.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Секако дека не го прават залудно. Се чувствуваат како жени иако се машки пол (полот е биолошки). Машки пол а женски род. Ги прилагодуваат гениталиите кон она што се идентификуваат родово. Пол да сменат бар сеа за сеа не може.
Што е транссексуалец, што е трансџендер?
Дали ти е јасен поимот транс?
Како е род на англиски?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Многу појасно од што ти е тебе.
род е gender. пол е sex.
Е па ако sex е пол, а промена на пол не постои, зошто се идентификуваат како транссексуалци? #ПрашањаШтоМеМачат

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Е па ако sex е пол, а промена на пол не постои, зошто се идентификуваат како транссексуалци? #ПрашањаШтоМеМачат
Shameless со епизодата каде Иан се најде со оние 4-5 души што имаа секој по 2-3 имиња со кои СМЕЕШ да им се обраќаш, а да не се навредат? Кутриот што се не помина во животот, се збуни начисто во тие моменти. Сигурно имаш енциклопедии на вакви тематика, информации за кои не планирам да си го тупам мозокот.

S

staycalm

Гостин
На овие простори се употребува транссексуалец скоро секогаш. Многу често тука кај нас транссексуалност се меша и со трансвестизам а не е воопшто исто..
На запад овие лица најчесто се нарекуваат transgender што значи личност која се чувствува како спротивниот пол, или меѓу двата пола (али нема намера да прави операција.) Али всушност транссексуалци ги нарекуваат оние лица што сакаат да направат транзиција од еден пол во друг, иако некои фактори не се менуваат. На википедија пишува пол или род, така да..

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Не ми кружи од околу, знам кај нас што се меша а и знам дека и вие поима немате на што сте.
Али всушност транссексуалци ги нарекуваат оние лица што сакаат да направат транзиција од еден пол во друг, иако некои фактори не се менуваат.
Е како бе сега да ги нарекувам нешто што не се?
Па не е фер...
Ти уствари вака со некои си правиш муабет?
Ти збори некое мушко што сака да биде женско, дека хормоналните терапии му одат супер, се повеќе се чувствува како вистинската таа... и ти наеднаш му викаш:
„брат, не моеш да го смениш полот, you are still a guy though, LOL... but keep up the good work“.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
На овие простори се употребува транссексуалец скоро секогаш. Многу често тука кај нас транссексуалност се меша и со трансвестизам а не е воопшто исто..
На запад овие лица најчесто се нарекуваат transgender што значи личност која се чувствува како спротивниот пол, или меѓу двата пола (али нема намера да прави операција.) Али всушност транссексуалци ги нарекуваат оние лица што сакаат да направат транзиција од еден пол во друг, иако некои фактори не се менуваат. На википедија пишува пол или род, така да..
а како се вика трансформеро кој се попишманил од како го сменил пол со операција?
ко ќе ве чита чоек да се чуди на колку секти сте поделени!

S

staycalm

Гостин
Не ми кружи од околу, знам кај нас што се меша а и знам дека и вие поима немате на што сте.

Е како бе сега да ги нарекувам нешто што не се?
Па не е фер...
Ти уствари вака со некои си правиш муабет?
Ти збори некое мушко што сака да биде женско, дека хормоналните терапии му одат супер, се повеќе се чувствува како вистинската таа... и ти наеднаш му викаш:
„брат, не моеш да го смениш полот, you are still a guy though, LOL... but keep up the good work“.
Некои фактори за полот не се менуваат па целосно полот не се менува, али генерално да. Додека родот е потполно социјално изграден и целосно се менува, не мора да биде ист со полот. Никогаш не би рекол на некоја дека е се' уште момче.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мене ме интересира каде учат да глумат хомосексуалиците!? Речиси секој, значи не сите, се однесуваат многу женствено и до крајна линија се феминизирани. Дали тоа е некаков доказ дека еволуцијата тука е уназадена, се работи за психички феномен, се работи за лошо изграден карактер или станува збор за сосем друга појава?!

пи.ес. Уште не објасни како абортусот е избор, а не убиство. :)

S

staycalm

Гостин
Мене ме интересира каде учат да глумат хомосексуалиците!? Речиси секој, значи не сите, се однесуваат многу женствено и до крајна линија се феминизирани. Дали тоа е некаков доказ дека еволуцијата тука е уназадена, се работи за психички феномен, се работи за лошо изграден карактер или станува збор за сосем друга појава?!

И што ако се? :) Едноставно човек е таков. Не може нечиј глас да се здебели ако му е тенок, ниту пак однесувањето да го смени во помаженствено. Да се труди да се однесува помаженствено може, ама мизерно е тоа. Значи дека не се прифаќа себеси каков што е, и сака да се вклопи во хетеронормативното општество.
Живееме у 21ви век, вие затуцаните може слободно да се вратите у 19ти. Кога ги убивале хомосексуалците.
Иначе постојат и стрејт мажи што се феминизирани. What a shock for you!

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606

Феминизираните се лесно забележливи, но се малцинство во геј популацијата. Феминизираното однесување е продукт на недостаток од тестостерон да го "посее" центарот од мозокот задолжен за однесување кај едно бебе во текот на рана бременост кај мајката. Бидејќи делот за сексуална ориентација е исто така близу овој центар, имаш феминизирани или нежни гееви но имаш и хетеросексуалци кои изгледаат и звучат како да им фали тестостерон. Никој не глуми за да те нервира беш тебе, се работи за однесување кое типично за лице во таква ситуација.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Феминизираните се лесно забележливи, но се малцинство во геј популацијата. Феминизираното однесување е продукт на недостаток од тестостерон да го "посее" центарот од мозокот задолжен за однесување кај едно бебе во текот на рана бременост кај мајката. Бидејќи делот за сексуална ориентација е исто така близу овој центар, имаш феминизирани или нежни гееви но имаш и хетеросексуалци кои изгледаат и звучат како да им фали тестостерон. Никој не глуми за да те нервира беш тебе, се работи за однесување кое типично за лице во таква ситуација.
Кој рече дека ме нервираат!? Значи станува збор за психичка манифестиција!? Тука зборуваме за глума со целото тело и зборуваме за имитирање на женски глас, но мене повеќе ме интересира говорот на телото. Јасно е дека мажите лачат многу повеќе тестостерон од жените, иако и кај мажите тој со текот на времето (/животот) тој опаѓа. Но има и лезбејки кои се однесуваат како мажи. Што, и тука проблемот е тестостеронот!? Значи зборуваме за цела група на лица која се однесуваат идентично или слично.[DOUBLEPOST=1496612585][/DOUBLEPOST]
И што ако се? :) Едноставно човек е таков. Не може нечиј глас да се здебели ако му е тенок, ниту пак однесувањето да го смени во помаженствено. Да се труди да се однесува помаженствено може, ама мизерно е тоа. Значи дека не се прифаќа себеси каков што е, и сака да се вклопи во хетеронормативното општество.
Живееме у 21ви век, вие затуцаните може слободно да се вратите у 19ти. Кога ги убивале хомосексуалците.
Иначе постојат и стрејт мажи што се феминизирани. What a shock for you!
Повторно го прерипа прашањето за абортусот. Сега желно сакаш хомосексуалците да имаат право да посвојуваат, а од друга страна се залагаш абортусот да биде “слобода на избор“! Тоа е двоен станард.

Кој зборува за дебелината на гласот, зборувам за приспособувањето и имитирањето на гласот. Ти сакаш да се вклопиш во ова општество!? Ако сакаш, таа негативна енергија треба да ја исфрлиш од себе или барем да не ја манифестираш до ова ниво. :)

пи.ес. Јас радо би се вратил во 30-тите и 40-тите год. во Америка. Пред се’ поради добрите коли, кои биле ремек дело, многу спротивно од она што се денес. Кога би имал можност веќе да се враќам во минатото, не би го трошел билетот само да би убивал некого. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom