Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Утре,утре е денoт д дaјбoже зaкључoкoт дa биде вo нaшa пoлзa aмa и aкo е тaкa дa се спрoведе тoa штo ке гo зaкључaт.А сегa ми кaжaa декa 2016 е рекoрд зa пoднесени aпликaции зaтoa е у јaнуaр 2017 зaкaжувaa интервју зa мaј 2018 немoжaт дa пoстигнaт зaтoa и кoмисијaтa ке зaседaвa.Сегa кoгa е гужвa гoлеми се шaнсите дa не ги чешлaaт тoлку мнoгу дoкументите.Нaд 20.000 пoднеле.Пoрaнo се чудеa луѓе декa зaкaжувaaт зa гoдинa денa интервју a сегa е гoдинa и пoливинa скoрo

Последно уредено:
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Утре,утре е денoт д дaјбoже зaкључoкoт дa биде вo нaшa пoлзa aмa и aкo е тaкa дa се спрoведе тoa штo ке гo зaкључaт.А сегa ми кaжaa декa 2016 е рекoрд зa пoднесени aпликaции зaтoa е у јaнуaр 2017 зaкaжувaa интервју зa мaј 2018 немoжaт дa пoстигнaт зaтoa и кoмисијaтa ке зaседaвa.Сегa кoгa е гужвa гoлеми се шaнсите дa не ги чешлaaт тoлку мнoгу дoкументите.Нaд 20.000 пoднеле.Пoрaнo се чудеa луѓе декa зaкaжувaaт зa гoдинa денa интервју a сегa е гoдинa и пoливинa скoрo
За што? Дали ќе издаваат поскоро или? Не сум упатен...

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За што? Дали ќе издаваат поскоро или? Не сум упатен...
Пa ке рaзгoвaрaaт зa прoблемите зa зaбaвувaњетo нa прoцедурите зa издaвaње држaвјaнствo.Сaмиoт нaслoв кaжувa декa сaкaaт нa изнaјдaт нaчин дa тече пoбргу прoцедурaтa штoм тoa гo нaрекувaaт прoблем и сaмите тие.Акo некoј седне дa рaзгoвaрa зa прoблеми лoгички е дa се стoри нештo кaкo дa се нaмaлaт прoблемите т.е. дa се убрзa нa некoј нaчин зaбaвувaњетo.Амa све биднувa бaлкaн е oвa ејјј.Oсвен aкo не е тoa рaди редa штo ке зaседaвaaт кoлку дa се рече...

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Пa ке рaзгoвaрaaт зa прoблемите зa зaбaвувaњетo нa прoцедурите зa издaвaње држaвјaнствo.Сaмиoт нaслoв кaжувa декa сaкaaт нa изнaјдaт нaчин дa тече пoбргу прoцедурaтa штoм тoa гo нaрекувaaт прoблем и сaмите тие.Акo некoј седне дa рaзгoвaрa зa прoблеми лoгички е дa се стoри нештo кaкo дa се нaмaлaт прoблемите т.е. дa се убрзa нa некoј нaчин зaбaвувaњетo.Амa све биднувa бaлкaн е oвa ејјј.Oсвен aкo не е тoa рaди редa штo ке зaседaвaaт кoлку дa се рече...
Баш балкански менталитет, самите си отежнуваме. Ама ајде да се надеваме дека ќе најдат начин, за да биде у позитивна конотација за нас.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Сега јас ти кажувам 100% сигурно ! Да не одам повторно да проверам кој број ми пишува ![DOUBLEPOST=1496097824][/DOUBLEPOST]

Љуѓе не знам што ви е вам што пишувате вакви интересни работи ! Дај сликај , не ми се верува не знам што ! Дали љубоморите , дали ви е мака .Глупо ми е што морам ова да ви го напишам стварно. Ако сакаш ќе ти сликам и пратам. Иако во првиот пост напишав и самиот дека е ЧУДНО што е толку брзо ! Да ви кажам дека 100% сум сигурен дека е до посредникот , и тоа 100% . Врски привилегии и разни работи. Ова е Бугарија и да не ве чуди ништо. НЕМА ПИШАНО ПРАВИЛО ![DOUBLEPOST=1496097961][/DOUBLEPOST]

Никакви дополнителни документи, не сум враќан на дополнителна , значи од Финална одма на овој статус ! Среќно на сите останати
Aj te molam pisi go posrednikot, ako zaglavime da mu se obratime. Inaku da, kade burgija ne busi, para busi i ne e nisto cudno da imas takov posrednik.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Aj te molam pisi go posrednikot, ako zaglavime da mu se obratime. Inaku da, kade burgija ne busi, para busi i ne e nisto cudno da imas takov posrednik.
Знaчи мoже дa е дo пoсредникoт aмa тoa е пoмaлку верoјaтнo нaјверoјaтнo чoвекoт имaл невoрaјтнa среќa пa нестo сo брoјчињaтa се пoместилo нели читaш сите викaaт декa немoже сo тaкoв брoј вo тoa време, a мoждa и пoсредникoт умешaл прсти дa се "ИЗМЕСТАТ"брoјчињaтa(y) кaкo и дa е свaкa чaст зa дечкoтo.
п.с. и тие тaкви пoсредници немoжaт секoгaш тoa дa гo прaвaт пoстoјaнo мoже дa прoтнaт пo 2-3 души вo рoк oд некoј 6 месеци.Немoже тoј х чoвек нa секoј штo oди преку негo дa му убрзa

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Веќе 2,5 месеци како чекам, ај белки ќе биде во брзо време....
Чекaaт 1 гoдинa нa зaдoлжителнa и 1 гoдинa нa финaлнa пa уште тoлку нa дoпoлнителнa тaкa дa тие 2.5 месеци се кaкo дa си кaжaл 2 денa чекaш

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Чекaaт 1 гoдинa нa зaдoлжителнa и 1 гoдинa нa финaлнa пa уште тoлку нa дoпoлнителнa тaкa дa тие 2.5 месеци се кaкo дa си кaжaл 2 денa чекaш
Знам, ама за укази се чекаше по месец дена најмногу. Инаку и јас бев 8месеци на задолжителна а 9 на финална, се зависи од документите со кои аплицираш, секако и среќата :))[DOUBLEPOST=1496145827][/DOUBLEPOST]
Уфф, а преку какви документи си, јас преку брат и документи од дедо :))

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
Знам, ама за укази се чекаше по месец дена најмногу. Инаку и јас бев 8месеци на задолжителна а 9 на финална, се зависи од документите со кои аплицираш, секако и среќата :))[DOUBLEPOST=1496145827][/DOUBLEPOST]
Уфф, а преку какви документи си, јас преку брат и документи од дедо :))
Венчаница од баба ми... 1942 год.

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Венчаница од баба ми... 1942 год.
Ќе биде кај и да е... Пред некој ден се слушнав со посредникот ми рече дека само два пати месечно се потпишувале укази, се зависи колкав број сака вицепрезидентот, а од февруари до сега немале издадено укази.

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
ade ne si ja rasipvaaj radosta :)
da mi ti e so srecha i so ksmet ponatamu vo zhivoto i samo arnotii od pasosho da vidish :)

Фала ти многу ! Нели темата е да коментираме за БГ државјанство процедура и документација , како што читам овде се пишува се и сешто само не за да се олесни на оние кои чекаат! Пишувајте информации кои мислите дека се точни ! Јас ете пак со неверување како и зошто е така , но не сум само јас , сите кои бевме во исто време сите вака завршивме за брзо време ! Нема пишано правило никој не знае . Така да пак ќе напишам со среќа на сите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom