Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Јaс сo венчaницaтa oд екзaрхијa сo брaт ми зaеднo зaштедивме време зa плус oд прaдедo извoд рoден пред 1918 дa вaдиме и легaлизaцијa нa истите 30€.Штoм имaме венчaницa oд бaбa и дедo нетребa oд прaдедo дoкументи.А времетo ке пoкaже дaли низ нoс ке ни гo извaдaт тoa,oднoснo дaли ке беше пoпaметнo сaмo сo пoтврдите oд млaденoв

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Sega so Lazar zboruvav bidejki krenav golema panika okolu toa vrakanje na dopolnitelna proverka!
Toj mi rece isto se dodeka ne te stavat na dopolnitelna proverka ne brzaj. Kaza deka tie sto nemame odneseno originali vo MP a sme dale vo DABC smeta deka nema da imame problem bidejki DABC i MP sorabotuvale t.e koga prepiskata odi od zadolzitelna vo finalna togas DABC dava se sto ima za potekloto na kandidatot sto apliciral. Kaza deka nema zosto da krevame panika bez potreba
Младенов не е гласноговорник на никоја бугарска државна институција, тој само размислува логички и како би требало да биде според секоја логика, што никој овде не го оспорува. Всушност затоа и се чудиме и ни е нелогично да ни ги бараат два пати едни исти документи. Без разлика дали и како ДАБЧ и МП соработуваат, факт е дека МП преку конзулатот сепак ми ги побара истите документи што веќе сум ги дал во ДАБЧ, и со тоа сите наши логички размислувања стануваат беспредметни. Единствено останува варијантата за мене индивидуално да решиле дека има потреба повторно да им покажувам документи, и тоа да не важи за сите останати. Тоа само тие го знаат. Ете поназад го имате на увид мојот произход и можете да си направите споредба дали во нешто се разликува со вашите, па да си носите заклучоци зошто мене ми побарале, а на други не. Не знам што повеќе од тоа да ви кажам.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Јaс сo венчaницaтa oд екзaрхијa сo брaт ми зaеднo зaштедивме време зa плус oд прaдедo извoд рoден пред 1918 дa вaдиме и легaлизaцијa нa истите 30€.Штoм имaме венчaницa oд бaбa и дедo нетребa oд прaдедo дoкументи.А времетo ке пoкaже дaли низ нoс ке ни гo извaдaт тoa,oднoснo дaли ке беше пoпaметнo сaмo сo пoтврдите oд млaденoв
Jas sum so potvrda i vo finalna pa za skoro ke prenesam kakvo ke bide moeto iskustvo. Sepak jas ne mislam deka samo dokumentot za poteklo e problem. Mi kazuvaa za intervjuto kolku vazna uloga igra. Togas si na ispit se ocenuva od toa kako izgledas t.e kako si oblecen do toa kako se odnesuvas. Se toa ostava voecatok sepak togas stois pred evropska drzava i baras da te prifati za drzavjanin. Vo ambasadata vo skopje na moeto intervju jas gledav kako dodeka zboruvam taa zapisuvase na list so prasanja. I zabelezav deka na edno prasanje kade dadov poveke od potreben odgovor nesto stavase +++ . Ne mozam da znam sto znaci no taa sto mi pravese intervju bese mnogu zadovolna. Dodeka taa na salterot do nea se odnesuvase mnogu loso so toj sto go intervjuirase zatoa sto toj bese skoro nepismen

D

Drexel

Гостин
Значи потврдите на Младенов се за тие кои воопшто немаат ништо ни оригинали ни роднини за да докажат произход, Тие кои ги имаме не ни требаат потврди, орогиналите и врските претставуваат по концизен доказ за потекло.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Jas sum so potvrda i vo finalna pa za skoro ke prenesam kakvo ke bide moeto iskustvo. Sepak jas ne mislam deka samo dokumentot za poteklo e problem. Mi kazuvaa za intervjuto kolku vazna uloga igra. Togas si na ispit se ocenuva od toa kako izgledas t.e kako si oblecen do toa kako se odnesuvas. Se toa ostava voecatok sepak togas stois pred evropska drzava i baras da te prifati za drzavjanin. Vo ambasadata vo skopje na moeto intervju jas gledav kako dodeka zboruvam taa zapisuvase na list so prasanja. I zabelezav deka na edno prasanje kade dadov poveke od potreben odgovor nesto stavase +++ . Ne mozam da znam sto znaci no taa sto mi pravese intervju bese mnogu zadovolna. Dodeka taa na salterot do nea se odnesuvase mnogu loso so toj sto go intervjuirase zatoa sto toj bese skoro nepismen
Mnogu nepismeni lugje imaat pasosi verivaj mi. Jas poznavam eden kup, i site po Gzrmanija zaminaa, a nie pismenite ovde na forumot se raspravame.Nisto nema vrska lugje, mi se cini deka vekje ni samite ne znaat so pravat.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Младенов не е гласноговорник на никоја бугарска државна институција, тој само размислува логички и како би требало да биде според секоја логика, што никој овде не го оспорува. Всушност затоа и се чудиме и ни е нелогично да ни ги бараат два пати едни исти документи. Без разлика дали и како ДАБЧ и МП соработуваат, факт е дека МП преку конзулатот сепак ми ги побара истите документи што веќе сум ги дал во ДАБЧ, и со тоа сите наши логички размислувања стануваат беспредметни. Единствено останува варијантата за мене индивидуално да решиле дека има потреба повторно да им покажувам документи, и тоа да не важи за сите останати. Тоа само тие го знаат. Ете поназад го имате на увид мојот произход и можете да си направите споредба дали во нешто се разликува со вашите, па да си носите заклучоци зошто мене ми побарале, а на други не. Не знам што повеќе од тоа да ви кажам.
Da sega vidov i se razlikuva. Vo mojot proizhod posledniot del pred pecatot bese mnogu opsirno napisan. Od potvrdata do dokumentite od pra dedo mi do majka mi i moj izvod[DOUBLEPOST=1496057485][/DOUBLEPOST]Ti imas i nekakov dokument izdaden od BG moze bi zatoa ne opisuvale od potvrdata

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Oвдекa вo пoследниве пoстoви претежнo рaзгoвaрaме зa прoблеми сo дoкументи и дoпoлнителнa и нивнaтa улoгa вo издaвaњетo држaвјaнствo и времетрaењетo нa пoстaпкaтa.Не декa не тoчнo тoa сo интервјутo меѓутoa вo мoментoв не е пoврзaнo сo прoблеми сo дoкументи[DOUBLEPOST=1496058261][/DOUBLEPOST]
Значи потврдите на Младенов се за тие кои воопшто немаат ништо ни оригинали ни роднини за да докажат произход, Тие кои ги имаме не ни требаат потврди, орогиналите и врските претставуваат по концизен доказ за потекло.
Мене ми требaше пoтврдa oд млaденoв зa пoбрзo дa ми издaдaт прoизхoд.Кoгa ме прaшaa дaли брзaте рекoв дa и ми рекoa тoгaш oдете дa се зaчлените вo клубoт

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ti imas i nekakov dokument izdaden od BG moze bi zatoa ne opisuvale od potvrdata
Тоа е само копија од бугарски личен документ на мој прв братучед, се поврзувам со него и со дедо ми, ама поврзувањето со дедо ми ми е поопширно напишано на потврдата од БККС, па сето тоа МП може да го провери во ДАБЧ. Е може, ама...

Последно уредено:
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
http://parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2597/sittings/ID/8614
Комисија по политиките за б'лгарите в чужбина
31/05/2017, 15:30
пл. "Кнјаз Александ'р I" №1, зала 456
1. Изслушване на минист'ра на правос'дието, минист'ра на в'трешните работи, председателја на Д'ржавна агенција „Национална сигурност“ и председателја на Д'ржавна агенција за б'лгарите в чужбина относно проблеми за забавјането на разглеждането и издаването на преписки за б'лгарско гражданство и в'зможности за ускорјаване на процедурата по придобиване на б'лгарско гражданство на б'лгари, живеешти изв'н Република Б'лгарија.
2. Разни.

Член од
2 февруари 2016
Мислења
44
Поени од реакции
22
I so potvrdata moras da se povrzes so izvodi ne mozes samo nea da ja nosis. Ako mislis deka Bugarija so starite dokumenti si polni arhiva se lazes bidejki tie na kraj gi vrakaat.
Od druga strana so potvrdata dostavubas statistika na naselenie pa od sekoja strana potvrduvas deka familijata tvoja e Bugarska.
Си ги помешала поимите баш обратно е, и шириш беспотребна информација, Со легитимни стари документи безрсзлика што е лесно проаѓаш, ако се ти е легитимно нема што да се плашиш од кривично гонење.
ОК, не знаев дека и со потврдата се доставуваат други документи. Затоа потенцирав дека е мое размислување тоа, за да не се извлекува заклучок од него. Добро што ме коригирате за тие заблуди. :) Инаку, за фалц документите мислам на некои документи кои без ти да знаеш имаат некаква неправилност, а не ти свесно да носиш такви документи и да се плашиш дали ке те откријат. Некому таа информација му паднала како гром од ведро небо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom