- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 826
- Поени од реакции
- 1.322
Што беше мое, јас си кажав. Кажав дека аплицирав со дупликат на произход од 2006, а ти со тоа сфати дека јас воопшто не сум поднел дополнителни документи, и демек затоа сега ми ги бараат од МП. Епа очигледно не знаеш како се вади дупликат произход и дека за него ги бараат истите дополнителни документи како за оние што сега аплицираат за прв пат. Разликата е што за вадење дупликат може да се оди без закажување, затоа и спомнав дека сум вадел дупликат, и затоа што сакав да нагласам дека не ги терав двете процедури преку конзулат (бидејќи некои од вас се чудеа како може од конзулат 2 пати да бараат исти документи). Веќе споделив дека сега и МП ги бараат истите докази што веќе сме ги поднесле во ДАБЧ. На мое изненадување, се појавивте такви што не поверувавте на оваа информација. Зошто? Затоа што во првите 2-3 дена од излегувањето на таа информација, бидејќи е сѐ уште нова, на некого не му ги побарале истите документи во МП. Убаво, ама ајде да видиме дали нема да му ги побараат 2 недели, еден или Х месеци подоцна, онака како што мене ми се јавија да ми ги побараат. Ма искрено речено, куров ме заболе дали ќе ми поверувате или не. Ќе си дојде време, ќе си видите и самите. Јас само кажав што да очекувате, а ако некој одлучил да ја одбива информацијата, тогаш јас не можам да му помогнам околу тој негов проблем.
Последно уредено: