Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
A mene ne mi e jasno zasto tolku ovie so poinakva seksualnost od hetero se navreduvaat ako nekoj kaze deka e bolest, sto ima tolku strasno u toa, znaci bolnive da gi ubieme ili da gi diskriminirame sto boleduvaat od sekakvi mentalni i fizicki bolesti? ok svetskata zdravstvena asoc. zaklucila deka ne e bolest, ne znam po koi parametri, treba da se obrazlozi zasto ne e koga vekje se tvrdi deka ne e.

S

staycalm

Гостин
Не секогаш има ваземен пристанок ни кај нормалните парови но ни кај педерите, педофилите, зоофилите, некрофилите, инесните врски.
Но нема да забрануваме такви односи само врз основ на некои случаеви. Шо би било ако негде се докаже дека педер силувал некого?
Би прифатила ли да се забрани педерлукот и би го осудила како појава или само тој случај.
Оф бе бабо. Син ти прифати, не го силував, не брини.
НИКОГАШ не ни реков дека не постојат силувања кај хомосексуалци, исто ко што постојат кај хетеро постојат и тука. Се докажало дека геј личност силувал некого, и нормално дека го осудувам тоа. Но него го осудувам, а не хомосексуалноста, а до душа јас тебе бабичке не те гледам да ги осудуваш сите хетеросексуалци кога некој ќе силува жена. Дебил(ка).[DOUBLEPOST=1495979455][/DOUBLEPOST]
A mene ne mi e jasno zasto tolku ovie so poinakva seksualnost od hetero se navreduvaat ako nekoj kaze deka e bolest, sto ima tolku strasno u toa, znaci bolnive da gi ubieme ili da gi diskriminirame sto boleduvaat od sekakvi mentalni i fizicki bolesti? ok svetskata zdravstvena asoc. zaklucila deka ne e bolest, ne znam po koi parametri, treba da se obrazlozi zasto ne e koga vekje se tvrdi deka ne e.
Ич не знам. Најверојатно затоа што не е болест не сакаат да бидат класифицирани како болни? Ама поима неам стварно, чудна работа се тоа педерите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Оф бе бабо. Син ти прифати, не го силував, не брини.
НИКОГАШ не ни реков дека не постојат силувања кај хомосексуалци, исто ко што постојат кај хетеро постојат и тука. Се докажало дека геј личност силувал некого, и нормално дека го осудувам тоа. Но него го осудувам, а не хомосексуалноста, а до душа јас тебе бабичке не те гледам да ги осудуваш сите хетеросексуалци кога некој ќе силува жена. Дебил(ка)
Јас не осудувам педерлук, треба да правиш разлика меѓу осуда и сожалување, али еве во Македонија може да си слободно педер, можеш да бидиш клецкан, можеш да голташ семени течности и ич да не се плашиш дека ќе одиш затвор поради тоа. Исто ако некој те претепа или убие на грозоморен начин - ќе биде уапсен и осуден како и било кој друг насилник и убиец, без разлика шо некои во општеството ќе мислат дека направил корисна работа. Така да не гледам шо е постојано жалење и кукање (освен за наследствата и парите на партнерот да можете да му ги земете)
Така да треба своите напори да ги насочите кон решавање на финансиско книговотствени проблеми на педерските заедници.

S

staycalm

Гостин
Јас не осудувам педерлук, треба да правиш разлика меѓу осуда и сожалување, али еве во Македонија може да си слободно педер, можеш да бидиш клецкан, можеш да голташ семени течности и ич да не се плашиш дека ќе одиш затвор поради тоа. Исто ако некој те претепа или убие на грозоморен начин - ќе биде уапсен и осуден како и било кој друг насилник и убиец, без разлика шо некои во општеството ќе мислат дека направил корисна работа. Така да не гледам шо е постојано жалење и кукање (освен за наследствата и парите на партнерот да можете да му ги земете)
Така да треба своите напори да ги насочите кон решавање на финансиско книговотствени проблеми на педерските заедници.
Ако некој те нападне и одиш да го пријавиш нападот у полиција, ако кажеш дека е врз основа на твоја сексуалност ќе ти се изнасмеат у лице и нема ни да се трудат да го најдат напаѓачот, ретардо хомофобична.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ако некој те нападне и одиш да го пријавиш нападот у полиција, ако кажеш дека е врз основа на твоја сексуалност ќе ти се изнасмеат у лице и нема ни да се трудат да го најдат напаѓачот, ретардо хомофобична.
Ај посочи ми закон каде се споменува дека напад на педер нема да се гони кривично хетерофобијо нинфоманска

S

staycalm

Гостин
Ај посочи ми закон каде се споменува дека напад на педер нема да се гони кривично хетерофобијо нинфоманска
Посочи ми каде се споменува закон за заштита од дискриминација врз основа на сексуална ориентација бабичке

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Посочи ми закон каде се споменува дека постои дискриминација врз основа на сексуална ориентација бабичке
Bo Maкедонија нема сексуална дискриминација, свое место меѓу нормалните особи си го најдоа и педерите, ги има и вработени по држвни институции и по телевизии и си живеат слободно и ситуирано.

S

staycalm

Гостин
Bo Maкедонија нема сексуална дискриминација, свое место меѓу нормалните особи си го најдоа и педерите, ги има и вработени по држвни институции и по телевизии и си живеат слободно и ситуирано.
И после велат како стареел човек така попаметен станувал и созреан. Оф бе бабе, оф.
Во Македонија нема сексуална дискриминација? Ти слеп се правиш или стварно си? Како прво, геј лица во Македонија што се отворени за нивната сексуална ориентација се ретки, а оние што се, се соочуваат со дискриминација на различни места, дали тоа ќе биде на работа, дали ќе биде на училиште и тн. Дискриминација врз основа на тоа се врши и да не е некој аутиран како геј, а не па за аутирани лица.
Како и во реален живот така и на социјални мрежи, форуми, секојдневно се врши дискриминација и исмевање на ЛГБТИ лица, тој вика не постои у Македонија. ОООф бе

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И после велат како стареел човек така попаметен станувал и созреан. Оф бе бабе, оф.
Во Македонија нема сексуална дискриминација? Ти слеп се правиш или стварно си? Како прво, геј лица во Македонија што се отворени за нивната сексуална ориентација се ретки, а оние што се, се соочуваат со дискриминација на различни места, дали тоа ќе биде на работа, дали ќе биде на училиште и тн. Дискриминација врз основа на тоа се врши и да не е некој аутиран како геј, а не па за аутирани лица.
Како и во реален живот така и на социјални мрежи, форуми, секојдневно се врши дискриминација и исмевање на ЛГБТИ лица, тој вика не постои у Македонија. ОООф бе
Во Македонија има неколку педери Боки 13 кој имаше своја емисија на ТВ, правеше концерти, и слободно се шета издепилиран и облечен во скапоцености.
Коче има своја педерска организација, излегува по ТВ емисии, маршира осамен еднаш годишно пред влада со транспарент заедно со останати хендикепирани лица контактира со странски амбасадори си има буџет за својата фирма, иди често битола каде слободно се шета и седи по кафулиња со друштво, Фифи додека живееше во Македонија си имаше изнајмен стан во центар на скопје (значи пари за кирија од најмалку 500 евра) си излегуваше по емисии шеташе слободно, то чупето педерка шо е кога заврши факултет си се вработи одма во државна институција за голема плата гостува со свои претстави ширум Македонија дава интервјуа и по телевизии, излегува се дружи....
Секој кој јавно го изнесол својот педерски срам во Македонија, си живее непречено па дури и многу подобро од мнозинството на нормалната популација

S

staycalm

Гостин
Во Македонија има неколку педери Боки 13 кој имаше своја емисија на ТВ, правеше концерти, и слободно се шета издепилиран и облечен во скапоцености.
Коче има своја педерска организација, излегува по ТВ емисии, маршира осамен еднаш годишно пред влада со транспарент заедно со останати хендикепирани лица контактира со странски амбасадори си има буџет за својата фирма, иди често битола каде слободно се шета и седи по кафулиња со друштво, Фифи додека живееше во Македонија си имаше изнајмен стан во центар на скопје (значи пари за кирија од најмалку 500 евра) си излегуваше по емисии шеташе слободно, то чупето педерка шо е кога заврши факултет си се вработи одма во државна институција за голема плата гостува со свои претстави ширум Македонија дава интервјуа и по телевизии, излегува се дружи....
Секој кој јавно го изнесол својот педерски срам во Македонија, си живее непречено па дури и многу подобро од мнозинството на нормалната популација
Ај дека нема уште 100 пати истиов текст да го напишеш. До душа почнувам да мислам дека имаш 2-3 варијации у ворд зачувано и само копи пејст праиш по потреба

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ај дека нема уште 100 пати истиов текст да го напишеш. До душа почнувам да мислам дека имаш 2-3 варијации у ворд зачувано и само копи пејст праиш по потреба
а шо да напишам, дека Боки копа по контејнери во партали, дека коче со блиндирано возило патува до Битола и шета со панцир, дека Фифи живееше на улица, дека педерката седи на биро за вработување?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Заборавив дека за тебе валидни гееви се тие кои се појавени на ТВ или некако архивирани како такви. Затоа ги вметна оние што ги набројав претходно, сите во една форма или друга биле на ТВ.

Дрн дрн телешки муда.

Ако бил толку значен и со чија работа влијаел толку врз полето на психијатријата, како не вметнал во твојава претходно цитирана студија било какво квалитативно профилирање? Како не го вметнал процесот на елиминација? (нема објаснето врз база на што тие кои се "промениле" тоа го сториле, а тие кои не се "промениле", зошто останале на стара фиксација); Дали таа скала на квалитетна хетеросексуалност се употребува во секојдневниот живот кај хетеро-парови да ја оценат својата сексуална флуктуација? (ако може од геј во стрејт, отвараш пандорина врата дека и обратното е можно); Каде е да ја објави студијата во peer reviewed кругови да помине низ филтер? И ред други прашања кои намерно се изоставени и неодговорени.

Заради инает?

Или може имал незгодно искуство фејс ту фејс со некој геј па сменил став, кој го знае. Знам дека порано не беше.

Кои се тие Х-фактори? Ние не може да вадиме заклучоци поради група непознати фактори, и да речеме дека сме родени такви, но за тебе е дозволено да вадиш заклучоци врз основа на истата група непознати дека сме во текот на растењето настанати такви? Кој нонсенс!

Кога хомосексуалци кажуваат дека се родени такви, нормално дека се должи на недостаток од рамка на почеток. Не е како програма која се активира еден ден автоматски. Бидејќи ја нема таа рамка, личниот заклучок води кон тоа дека такви се од раѓање. Тоа не е посочено во буквална смисла, и треба да го знаеш тоа до сега. Има компонента која не е сексуална а се појавува во порана возраст (кај некои од 6 години,кај некои од 12, кај мене на пример од 9). Не постои шаблон во однос на временската рамка на појавувањето, само во крајниот исход. Дали е nature vs. nurture? Не. Дали е nature + nurture? Можеби. Тука се тие Х-фактори што ги спомна. Можно е да е комбинација, но не е докажано.

Има одредена биолошка компонента која се провлекува постојано кај ЛГ и Б популацијата - зачестената појава на крвна група А и ресус-негативниот фактор. Најчесто заедно, но и одвоено се провлекуваат како повторувачки елемент. Дали тоа значи нешто? Да, не, можеби - нема ништо конкретно! Дур не излезе нешто конкретно, нити за вродени или стекнати болести може да се збори нити за gay since birth.

За предлогот не ни бев сериозен, го кажав на шала. Да беше така лесно, јас барем сум геј со тапија, многу лесно ќе си заминев од тука, но гледаш се уште сум во МК. Нит е лесно, а нит тешкиот начин е некогаш изводлив.
Главниот проблем е што никогаш не прифаќате да се пристапи кон вистинско решавање на проблемот доколку е проблем, од старт настапувате со тоа дека немате проблем, од старт се ставаат на маса човековите права и како ви се повредени, веднаш се јавуваат вашите здруженија кои немаат ама баш никаков научен доказ туку се е базирано на некои си прикаски втемелени на овие работи што ти ги набројав погоре и на крај за мир во куќа мора да се замолчи политички ситуацијата, се даваат права, се отвораат сите врати и тоа е тоа.

Човекот е многу комплесна структура, особено мозокот, првично се раѓаме со одредени генетски предефинирани правила, но имај во предвид дека текот на животот нашиот систем се ажурира во однос на условите, настаните, околината што не опкружува и т.н. Ете во затвор викаат дека ова е почеста појава, осуденици на долга робија се плескаат со други иако никогаш во животот не биле хомо, тоа им е од раѓање или хормоните си го прават своето и немањето на особа од спротивниот пол го заменуваат со особа од својот која им е најблиска во тој момент?[DOUBLEPOST=1495985589][/DOUBLEPOST]
Политички параметри, лобито на ЛГБТ е толку засилено што веќе е на ниво на религијата, никој не смее да го испитува, доколку кажеш дека не е така ќе мора да се расправаш и ќе бидеш обвинет дека ги нарушуваш човековите права на тие што се поразлични од тебе.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Ете во затвор викаат дека ова е почеста појава, осуденици на долга робија се плескаат со други иако никогаш во животот не биле хомо, тоа им е од раѓање или хормоните си го прават своето и немањето на особа од спротивниот пол го заменуваат со особа од својот која им е најблиска во тој момент?
Дупче си е дупче.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Никој тебе не ти кажа дека немаш право на став. Ама ваљда знаеш дека има разлика од став до став.
Хомосексуалност со педофилија и зоофилија нема никаква допирна точка нема ниту да има.
Пошо постојат мнооогу глупи луѓе кои шо за пропаганда против лгбти заедницата ги користат овие 2 ствари и ги изедначуваат со хомосексуалноста, што воопшто не е исто. Прво затоа што кај хомосексуалците станува збор за однос со согласност на двајцата. Животните се согласуваат да имаат секс со зоофил? Деца се согласуваат со педофил? Најчесто станува збор за силувања кога се збори за таа тема. Второ тоа е болест, за разлика од хомосексуалноста.
Ја уствари само се надевам дека ти стварно не си професор (иако сигурно не си). Пошо лица што шират дезинформации и омраза не смеат да образуваат луѓе, ако не знаат „ставот“ да си го прилагодат или да си го чуваат за себе.
А ти веројатно знаеш дека “ваљда“ не е дел од нашиот правопис, туку веројатно. Можеби на матура ќе научиш нешто.

И не е точно. Во некои земји како Индија, е нормално свадба помеѓу деца, или свадба помеѓу постар човек и дете. Па и исламскиот свет ги крши нормалните принципи околу ова прашање.
И како дојде до заклучок дека педофилите се болни? И за нив тоа е нормално. Патем, и со дозвола на суд, малолетно лице може да влезе во брак, и тоа и во нашиот правен сисем! Секако постои минимална граница која изнесува 16 г.

Или ајде за инцесот. Како го оправдуваш инцесот?! Тука има несогласност, па и правна кочница (која може да се избегне (само за брак помеѓу роднини) и правилата се слични, како и бракот меѓу малолетници), и со претпоставка дека се работи за 2 зрели лица. Како го оправдуваш овој чин или овој брак!?

Јас не ширам дезинформации и лаги. Јас само констатирам и јасно си ги искажувам своите ставови. Во ниту еден момент не те навредив. Ако те навредува тоа што одредени научни истражувања (разгледај ја темава и ќе видиш дека има многу) тврдат дека се работи за психичко нарушување, тогаш не е до мене. И не правев споредба со педофилијата и хомосексуалност. Никако, но требаше малку да се фокусираш и да сфатиш дека немав таква намера. Некогаш е многу лесно да се прецени карактерот на оној што седи покрај тебе. Ти си едно дете полно со комплекси, што мисли дека цел свет го мрази и недоволно се фокусира на битните елементи. Патем 2 пати погрешно ме напаѓаш. 3-та среќа е овој коментар.

И тоа околу она “професор“. Баш професорите треба јавно да си ги искражуваат своите ставови. Зарем еден професор треба да биде прилагодлив на сите општествени движења и не смее да нападне нешто за кое се смета за табу во самото општество!? Тоа ти е исламот во новиот свет, тоа ти е феминизмот во подемократските општества, тоа ти е либерализмот во САД, тоа ти бил марксизмот во СССР или национал-социјализмот во некогашна Германија. Ако сакате на поединецот да му ставите поводник и да го водите како куче, во ред, ако ви дозволи правете со него што сакате. Но тоа не значи дека во општеството треба да ставате пречки и секој да мора да живее со вашата доктрина. Имам и пријатели педери, и воопшто не ми смета што се педери. Јас ја ценам карактерната особина, а тебе треба некој да ти каже дека општеството не ве мрази, баш напротив, мисли дека сте веќе досадни. Ако сакате нешто да постигнете, треба да тоа да се изборите. Жената се борела за правото на глас, афро-американците за право на слобода, афричките држави за независност, црнците на Ј. Африка против апартхејдот итн. Треба да најдете начини да ја протнете вашата идеја во општеството, кое веќе не се занимава со вас, како што било некогаш кога се лежело до 3 г. затвор за хомосексуалност, или уште полошо, биле истребувани. Јас сум само реален, па ако солзи ти доаѓаат во очите поради моите ставови, не мора да пишуваш на форумов. Тоа е и право и привилегија. Па ако сметаш дека си привилегиран, тогаш завземи јасен став и докажи дека не сум во право.

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
иресно е колку педерите се замараат со хомофобија
Да не испадни и тие да си ја мразат состојбата и жалат за мизеријата која ги снашла во несереќниот живот
Јас немам против хомофобите ништо, мора да има и спротивна страна некој. Но, што ако сите мислиме исто? Нели? Нема логика.
Но имам против: тоа да ме напаѓаат физички и вербало и некој да ми брани за тоа што го прави истото. Мене ако ми се прима кур ми се прима, ако ми се ебе ќе ебам дечко. Крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom