аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
Ваљда дадупит беса. Стварно ќе излезат кукавичко јајце.
Може без нив да формираат влада?
Ваљда дадупит беса. Стварно ќе излезат кукавичко јајце.
ЗА ПРЕГОВОРИТЕ СО СДСМ БЕСА СЕ КОНСУЛТИРА СО АНАЛИТИЧАРОТ ВЛАДИМИР БОЖИНОВСКИдупит беса. Стварно ќе излезат кукавичко јајце.
До вчера ти беа светлина кај Албанците, наспроти диктаторските лоповски ДУИ....За Беса, меѓу Албанците, се збори дека се со катарски пари дотирани.
И каква врска имаат Мао и Сталин со цитатот од Шопенхауер?Да де знам, Сталин и Мао имаат томови дела напишано за национализмот.....
Субјективно гледиште е тоа.... Исто ко на Сталин и Мао... Ако кажал Шопенхауер нешто против национализмот, тоа не значи дека е во право, поготово не од неговиот контекст и поготово не ако знаеме кои во историјата и денеска се интернационалисти (Мао, Сталин, Ал Багдади)... Ова чисто да не се фаќаш за историјата и колку зло наводно нанесол национализмот...И каква врска имаат Мао и Сталин со цитатот од Шопенхауер?
Јас знам па турски и тоа Ердо султанот.За Беса, меѓу Албанците, се збори дека се со катарски пари дотирани.
Абе да ве ебе и Грујо и Заев у тоа вашиот мазохистички и поданички менталитет. И да, исти говна се! Ко што се исти говна и нивните подржувачи и слепи поданици. А ти лепи смрдиш на комуњара, на шарено педерче, а од друга страна ти сметаат паразитите од дпмне, е тоа се вика дволичност. Само ретардирано надмудрување и бркање политички поени, ве заболе за државата, пошто тоа посраните партии ви се пред све!ТАКАЕ ова е наајбитното прашање во Македонија. Тоест трето по ред.. прво е дали заев ќе поднесе оставка, а второ е дали сјо е уставно.
Нека одговараат прво СИТЕ што учествуваа во организацијата и упадот на 27 април, па после може да разговараме дали треба и зошто не треба да одговара пратеникот за ставовите кои ги искажал на собраниска говорница (па макар и преку фалширање).
Хинт: материјален имунитет.
Пс. По педерски обид за релативизирање од ,,сите се исти'' не постоел, не постои и нема никогаш да постои. Тоа ти е врв на педерлукот. Подобро кажи си вмровец сум него вака да релативизираш.
OK, и ја тоа го знам како турски и катарски пари.Јас знам па турски и тоа Ердо султанот.
Не се фаќам јас за историја. Ти праша што има лошо во национализмот и јас ти го цитирав Шопенхауер затоа што неговото гледиште за национализмот се поклопува со моето мислење, а тој го има формулирано на елегантен начин.Субјективно гледиште е тоа.... Исто ко на Сталин и Мао... Ако кажал Шопенхауер нешто против национализмот, тоа не значи дека е во право, поготово не од неговиот контекст и поготово не ако знаеме кои во историјата и денеска се интернационалисти (Мао, Сталин, Ал Багдади)... Ова чисто да не се фаќаш за историјата и колку зло наводно нанесол национализмот...
Не, катарски пари се. Никаква врска со Ердоган немаат.Јас знам па турски и тоа Ердо султанот.
Eve ne znam. I ti si znaesМногу непринципелно ланс, многу.
Прво за хејтањето на СЈО - страшно непринципелен си затоа што коментираш во фазонот „уф, 150 миљона лапнал паторот - големи тикви....камо за криминалите на дуи да извади сјо?“ - браво, браво!!! Ниво на релативизација „недостижно“. За "no show" во претходниот пост ти кажав, сам си знаеш. Судот и институциите каде СЈО треба да чешла до вчера беа и технички уште се во рацете на фашистичката дпне. Да, Заев го има добиено мандатот пред една недела, ама трансферот на власта по министерствата и државните агенции уште не е случен, ако не си приметил. Така да, технички и формално власта не е сменета. Не знам како не ти е јасно. тодороф у петокот потпиша договор за изградба на нов клинички центар - и додека не му ги земат клучевите од канцеларијата на него не можеш да му објасниш дека не е веќе министер? Тоа е „дпне-стајл“ - гледање у точка, терање инает и извршување наредби од „горе“.
Јас ти кажувам дека ти свесно или несвесно го праиш тоа - размисли си. Еве и самото ова што си пишал дека „криминалите на дпне се апсолвирана работа“ - не знам дали си свесен колку е ова погрешно.
Јас не воспевам “херои“. Заев има еден куп маани во себе и ќе го критикувам постојано. Туку многу ме интересира кои се тие „исти потези“. Тоа што анал 5 го избркал ефтов? Јас прошла недела, кога се спомна Анѓушев како опција за министер, никој во темава не ми го коментираше постот. Ти набаци некој обид за сарказам и толку. Синдикатите, Левица понудија некој предлог за некој синдикалец да стане дел од владата? Или и тие се со пасошите од странска држава на запад, па напишаа пар постови на фејсбук и мислат дека завршиле работа.
Eve use edna fantasticna opcijaЗошто стануваш толку напорен, порано имаше ок мислења.
Тоа што Мијалков воопшто е во ситуација да корумпираните судии му се последна одбрана од Мујо кој го чека со надрвен во Идризово треба да ти биде доволен показател. Ако не можеш да го сфатиш ова, врати се во 2012-13-14 и запрашај се колку фантастично тогаш изгледаше таква опција.
Eve ti i na tebe@lans фала на одговорот, баш си супер, кога те прашуваат одма одговараш.
Секој народ си има таква власт каква што си ја заслужува.вмро ги видовме не чинат, сдсм не се почнати со работа ама и они нема да чинат
ами кој тогаш?