Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не бев така порано ама си имав едно eye-opening искуство. И да не беше истото, успатно сфатив дека со оглед на тоа што сме 2% од светската популација (преведено на локално ниво исто е отприлика), не можам да ги ставам моите потреби како приоритетни пред потребите на сите други 98% затоа што би било себично. Геј права ќе ми помогнат мене и тие како мене, а подобра економија, образование, инфраструктура и развој ќе помогнат секому, вклучително и мене. За жал, колегите од невладини/антифа/анархо организацииве не им се слуша или имаат firewall инсталирано па тие плагини не влегуваат во глава :D. Нормално дека подобар живот би имал негде надвор, но и тоа што го имам тука не е лошо. Кога би дошол ред за скрасување и формирање на семејство, тогаш можеби би се преселил. Се уште сум млад и неискусен за да го отварам тоа поглавје официјално, така да фокусот е in the here and now, за сега. Баш ради овие ставови пред некој ден една локална транџа ми удри дијагноза дека имам интернализирана хомофобија :D. Една серија такви дијагнози прелетаа и од другата стана на океанот кога изразив подршка за Трамп и кога искритикував една SJW групација. Така да, повеќе и од очигледно е дека хетеросексуалците, посебно мажите хетеросексуалци, се полека демодирани во граѓани од втор ред таму, а сите останати им се лепи етикета на предавници или себемразачи и сл.
Хомо си или тролаш само? Ако си, како изгледа формирање на семејство во очите на хомосексуалец?[DOUBLEPOST=1495400663][/DOUBLEPOST]
И анус лижеме, си заборавил да го напоменеш тоа. ;)
Ако има стомачен вирус партнерот, ти си кефови целиот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ma знам дека те “мрзи“
Едно време вашио шеф Коче велеше дека сте 10%, сега било 5% негде, а ти викаш во цел свет се 2% (а цел цел свет е мноооогу поголем од Канада и Австралија со 60 милиони жители)
Ако измигрирале од цел свет во канада и аустралија па таму имале 2 и 5 %, значи дека во други земји во свет со популација од над 6 милијарди ги има 0% или малце над 0%
Коче може да каже и дека сме 50%, и дека сме 0,05%, не значи дека е вистина. Тие 2% се конзервативна проценка врз основа на тоа кој се изјаснил како хомосексуално или бисексуално лице. Поголемиот дел од анкетираните лица не се дефинираат себе си како било која од тие две групи иако можеби практикуваат поретко или почесто секс со особи од ист пол. Коче и слични на него, веројатно на тој начин пумпаат бројки во вис, за ЛГБТ популација (иако лицата во муабетов, се оградуваат од такви лепенки).

Исто така тие 2% се просек во глобална рамка (од 7 ипол милијарди луѓе). Земјите што ги спомнав се само два примера, не знам од каде ја вадиш магичната математика ама благе везе немаш.

Хомо си или тролаш само? Ако си, како изгледа формирање на семејство во очите на хомосексуалец?
  • Adoption
  • Co-parenting arrangements (Between Lesbians & Male gay couples)
  • Donor insemination
  • Surrogacy
  • Traditional surrogacy with Artificial Insemination (AI)
  • IVF and Egg Donation and Gestational Surrogate

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исто така тие 2% се просек во глобална рамка (од 7 ипол милијарди луѓе). Земјите што ги спомнав се само два примера, не знам од каде ја вадиш магичната математика ама благе везе немаш.
Како е дообиена таа глобална рамка.
Еве пример во една Кина И Индија кои заедно имаат 2,7 милијарди жители, колкав процент на население се изјаснило како хомосексуалци?

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Прочитав дека некој од вашите го малтретирале тука многу, па преку невладина го пратиле во некоја од софицистираниве европски земји да живее, без никакви други замарања за пасоши и барање работа ко нас. Дали ти ко педер се осеќаш дека немаш права во државава, или ко овој што си заминал се осеќаш дека имаш многу повеќе права од нас што сакаме спротивен пол?
Зашто јас да не можам да заминам а ти само дека си педер и малтретиран, можеш?
Дали јас треба да се преправам дека сум лезбејка за да ме сожалува некој и да се преселам полесно? И за на крај, дали стварно не сте си сами на себе скурчени со изигравање жртви?
@a9mkd What exactly were you expecting? An intellectual discourse? Here?[DOUBLEPOST=1495369327][/DOUBLEPOST]

Уште се во denial фаза некои од моиве колеги дека постои и т.н. геј привилегија, особено па на запад со целоснава либерализација. Двојни аршини и сл.
Хомосексуалците во Македонија највеќе си патат самите од себе. Самите си имаат створено фрустрации, неровзи и што ти не. Генерално ние сме Општество со народ кој многу збори и оговара но на дело не нема никаде.
Точно е дека има напади од организирани хомофобични групи и такви појави на девијации, но психичкото малтретирање е потешко од тоа се.
Другари, лично јас не сум пател од стрејт ни ме нападнале таква група, патам од фрустрациите на овие моиве. Ич не ги сакам, ич.
За здруженијата? Само ЛГБТ центар зошто е под закрила на Хелсиншкиот Комитет, другите организации се само бизнис центри и цицалчиња на пари од фондови наменети за ЛГБТ заедници, но генерално ила личности таму кои ги интересира само финансискиот дел. Ништо повеќе, да им се серам во тие програми.[DOUBLEPOST=1495543752][/DOUBLEPOST]
Биле педери и биле горди на себе. Што ви велат дома бе ало? За тоа ве гледале ве воспитувале? За на крајот маж да му донесиш на таткоти дома? Сваќам да си педер, ама не треба да се гордејш со то што си пореметен во мозокот. Жени има мозокот да ти се шекни од што се убај и секси овие мажи лижат и кур пушат. Газот за серење господ ви го дава вие за кур да бутате во негу. Пу да ви се серам во сортата пошто не ни сакам да ви ја ебам гнаси едни!:sick:
Ако треба детално да одговорам на ова тоа ќе повлече и илјадиници други прашања. не сум горд што сум геј, горд сум што сум разумен човек пред се. Другоо дали сум горд геј, горд македонец е додавка која не ми мењава. Пред се е да си човек. Дали ги горд геј, горд македонец, албанец, европеец е небитна работа. Биди си ама прво човек.[DOUBLEPOST=1495543868][/DOUBLEPOST]
Ми се допаѓа што си реален. Мене не ми пречите ко хомосексуалци, нити се мешам кој со кого сакал да спие, нити мене сакам да ми се мешаат. Но, на запад се дозволени сите права на гејовите, дури се и граѓани од повисок ред од хетеросексуалците сега. Во државава далеку е од цутење ружи и за едните и за другите (од различни причини секако), но она тупење за жртви ми е скурчено искрено.
Нема што поголем ранк, ЛГБТ не носат златни јајца. Против сум тоа.[DOUBLEPOST=1495543921][/DOUBLEPOST]
Избор? Сакаш да кажеш дека хомофобите биле цело време во право!? Драги морални авенџери, фаќајте белешки веднага!
Да морав да бирам за во Македонија ќе изберев да сум стрејт.[DOUBLEPOST=1495543995][/DOUBLEPOST]Горд ќе бидам кога ќе изградам и оставам нешто зад мене. Сега за сега не сум горд нешто многу доека не постигнам тоа што сум замислил во целост. Имам уште многу бурек за мене. :)

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Тоа не е човек, тоа е изрод, срам и грев за религијата и семејството пред се!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Избор? Сакаш да кажеш дека хомофобите биле цело време во право!? Драги морални авенџери, фаќајте белешки веднага!
Dr. Robert Spitzer, a psychiatry professor at Columbia University, said he began his study as a skeptic — believing, as major mental health organizations do, that sexual orientation cannot be changed, and attempts to do so can even cause harm.

But Spitzer's study, which has not yet been published or reviewed, seems to indicate otherwise. Spitzer says he spoke to 143 men and 57 women who say they changed their orientation from gay to straight, and concluded that 66 percent of the men and 44 percent of women reached what he called good heterosexual functioning — a sustained, loving heterosexual relationship within the past year and getting enough emotional satisfaction to rate at least a seven on a 10-point scale.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Коче може да каже и дека сме 50%, и дека сме 0,05%, не значи дека е вистина. Тие 2% се конзервативна проценка врз основа на тоа кој се изјаснил како хомосексуално или бисексуално лице. Поголемиот дел од анкетираните лица не се дефинираат себе си како било која од тие две групи иако можеби практикуваат поретко или почесто секс со особи од ист пол. Коче и слични на него, веројатно на тој начин пумпаат бројки во вис, за ЛГБТ популација (иако лицата во муабетов, се оградуваат од такви лепенки).

• Adoption
  • Co-parenting arrangements (Between Lesbians & Male gay couples)
  • Donor insemination
  • Surrogacy
  • Traditional surrogacy with Artificial Insemination (AI)
  • IVF and Egg Donation and Gestational Surrogate
Апла сум против посвојување на деца од хомосексуалци, али ако треба да се бира дете да живее со ментални особи кои физички и психички ќе го малтретираат секојдневно и нема друг избор би дозволил да биде посвоено и да живее со хомосексуалци каде ете можеби ќе биде третирано подобро, единствено ќе добие крив поглед на светот во поглед на сексуалната определба, али јбг тоа е тоа.
Јбг, имате права, сиба пичката и светов и додека има хомосексуалци на високи позиции, ќе има и се повеќе и повеќе права во ваша полза, инаку дека тоа е нормално не би прифатил во никој случај.

S

staycalm

Гостин
Апла сум против посвојување на деца од хомосексуалци, али ако треба да се бира дете да живее со ментални особи кои физички и психички ќе го малтретираат секојдневно и нема друг избор би дозволил да биде посвоено и да живее со хомосексуалци каде ете можеби ќе биде третирано подобро, единствено ќе добие крив поглед на светот во поглед на сексуалната определба, али јбг тоа е тоа.
Јбг, имате права, сиба пичката и светов и додека има хомосексуалци на високи позиции, ќе има и се повеќе и повеќе права во ваша полза, инаку дека тоа е нормално не би прифатил во никој случај.
Решение: ако некој е геј да не биде на висока позиција колку и да ја заслужува. Не смее да и се даде права на тие педерите гнасни, не е тоа нормално![DOUBLEPOST=1495569394][/DOUBLEPOST]Ми се свиѓа што @Anon има аватар од геј дечко а е хомофобче срцкасто. ај џст лав ит <3

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Решение: ако некој е геј да не биде на висока позиција колку и да ја заслужува. Не смее да и се даде права на тие педерите гнасни, не е тоа нормално![DOUBLEPOST=1495569394][/DOUBLEPOST]Ми се свиѓа што @Anon има аватар од геј дечко а е хомофобче срцкасто. ај џст лав ит <3
Ако ти така викаш така нека биди.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Биле педери и биле горди на себе. Што ви велат дома бе ало? За тоа ве гледале ве воспитувале? За на крајот маж да му донесиш на таткоти дома? Сваќам да си педер, ама не треба да се гордејш со то што си пореметен во мозокот. Жени има мозокот да ти се шекни од што се убај и секси овие мажи лижат и кур пушат. Газот за серење господ ви го дава вие за кур да бутате во негу. Пу да ви се серам во сортата пошто не ни сакам да ви ја ебам гнаси едни!:sick:
Абе шо те боли курот дали некој ќе ебе жени или мажи? Како по ѓаволите си ти оштетен од тоа што јас ебам мажи? Има поише жени за тебе! Олабави! Освен ако не сакаш да ги присвоиш и мажите...[DOUBLEPOST=1495608801][/DOUBLEPOST]
Тоа не е човек, тоа е изрод, срам и грев за религијата и семејството пред се!
Јас велам дека ти си изрод, срам и грев за човештвото. Мојот збор против твојот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Знам дека проба да испаднеш потолерантен од твоите соговорници (или барем таков некој впечаток оставаш со постов), ама со оглед на тежината на постот на тенок конец ти виси истото. Против посвојување си, океј. А другите методи што се наведени? Повеќето вклучуваат генетско потомство, на еден или друг начин. Како ќе го спречиш тоа? Не е како да било кој хомосексуалец ти должи објаснение, ама еве ако дознаеш дека некој се стекнал со потомство на тој начин, како ќе спречиш? Дури и да можеш, во една полиберална земја да бидеш успешен во тоа - Дали ти ќе бидеш тој истиот после извесен број години кој ќе им кажеш на децата - јас средив да бидете одземени од родителите и да бидете сместени во друго семејство или дом затоа што не одобрував истополови заедници. Јебига, тоа е тоа, ми пречеше.

Крив поглед за светот? Тоа е истиот крив поглед за светот кој Кју Клакс Клан го збореа за меѓурасни бракови и децата како производ на истите? Крив во смисла дека било нормално луѓе од разлини раси да стапат во брак и да имаат потомство. Тоа што некои деца ќе израснат немајќи предрасуди према одредена група луѓе од општеството е плус, не минус. Нема да растат со комплекси и индоктринација каква има денес.

Кои се тие "се повеќе и повеќе права во наша полза"? Зборам во контекст на тоа дека се спомна имањето деца, јас не гледам што е следната етапа на борба за права после тоа. Еднаквоста завршува тука, тоа е тоа. Во однос на однесувањето на голем број хомосексуалци, лезбејки и трансексуалци, во западните земји, пишав погоре кога и се обраќав на Маја, дека не само што воопшто не се согласувам, туку дека активно се залагам против тоа и дејствувам каде можам. Не ги гледам хетеросексуалците како непријатели (што во суштина е проблемот кај ЛГБТ барабите за кои збориме на запад), нити заговарам нивниот број да опадне. Напротив, мислам дека сум дел од мала група која активно охрабрува хетеро-двојки кои можат да си дозволат - да имаат деца, или ако веќе ги имаат - да имаат повеќе (не сум чул од многу други ЛГБТ лица ваков став).

Омилениот педер на Летко - Кочо Андоновски, Боки 13, Фифи, Софија Теодор, Ирена Цветковиќ, Петар Стојковиќ, Беким Асани, Славчо Димитров, Драгана Дрндаревска, Љуми Беќири, Павле Богоевски, Огнен Јанески итн. се отприлика најотворените личности од оваа сфера по ова прашање, ама нималку не се претставници на општата ЛГБТ популација во Македонија. Можете да мислите што сакате за нив, и тие мислења може и да се разнолики, но bottom line - тие се претставуваат само себе си и луѓето кои ги подржуваат нив и нивните организации, дали морално или финансиски. И тоа е тоа. Заговорот завршува таму. Останатите сме позафатени со истерување на животот од ден на ден, со плејада други проблеми, кои ни на крај памет нема да бидат ставени на портфолиото на овие организации кога нудат помош и "експертиза", освен ако не намирисаат неверојатен ќар од истото.

На крајот од краиштата, ти можеш да направиш што сакаш, во рамки на законите на една земја. Можеш да подржиш и некоја анти-ЛГБТ иницијатива/закон, да се појавиш и на анти-ЛГБТ протест итн. - Твое право. Но малкумина ја гледаат и обратната слика, дека таквите потези, тие ЛГБТ лица што знаат за тоа, а вие не знаете дека се ЛГБТ, утре ќе подржат некоја иницијатива или закон, кој вам може да ви наштети или ограничи слободите. Истото ќе биде тотално во доменот на нивните права. Затоа, кога се дејствува, треба да се дејствува свесно, под тоа мислам и на последиците од тие дејствувања.

Затоа, мене може ме чуди алијансава со муслимански екстремисти што излезе во етер, ама не ме чуди што се анти-владини (или беа, анти-владини, сега како што се формира полека нова влада), бидејќи Владата водеше политика на исклучување и на дискриминациона пропаганда. И нормално/ненормално е најлабавиот аргумент што се појавува на оваа тема. Секако дека не е нормална појава, се појавува во 2-5% од населението во просек, но дали е прифатливо или не е веќе друг муабет и тука е просторот за дебата, не за нормалност.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Омилениот педер на Летко - Кочо Андоновски, Боки 13, Фифи, Софија Теодор, Ирена Цветковиќ, Петар Стојковиќ, Беким Асани, Славчо Димитров, Драгана Дрндаревска, Љуми Беќири, Павле Богоевски, Огнен Јанески
Тие не ми се омилени педери, тие се единствени педери во Македонија.
Кутрио Коче сам маршира на денот на лица со посебни потреби а пошто не може сам да носи транспаренот плаќа помошници или моли за помош лица од други категории да му помогнат.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Знам дека проба да испаднеш потолерантен од твоите соговорници (или барем таков некој впечаток оставаш со постов), ама со оглед на тежината на постот на тенок конец ти виси истото. Против посвојување си, океј. А другите методи што се наведени? Повеќето вклучуваат генетско потомство, на еден или друг начин. Како ќе го спречиш тоа? Не е како да било кој хомосексуалец ти должи објаснение, ама еве ако дознаеш дека некој се стекнал со потомство на тој начин, како ќе спречиш? Дури и да можеш, во една полиберална земја да бидеш успешен во тоа - Дали ти ќе бидеш тој истиот после извесен број години кој ќе им кажеш на децата - јас средив да бидете одземени од родителите и да бидете сместени во друго семејство или дом затоа што не одобрував истополови заедници. Јебига, тоа е тоа, ми пречеше.

Крив поглед за светот? Тоа е истиот крив поглед за светот кој Кју Клакс Клан го збореа за меѓурасни бракови и децата како производ на истите? Крив во смисла дека било нормално луѓе од разлини раси да стапат во брак и да имаат потомство. Тоа што некои деца ќе израснат немајќи предрасуди према одредена група луѓе од општеството е плус, не минус. Нема да растат со комплекси и индоктринација каква има денес.

Кои се тие "се повеќе и повеќе права во наша полза"? Зборам во контекст на тоа дека се спомна имањето деца, јас не гледам што е следната етапа на борба за права после тоа. Еднаквоста завршува тука, тоа е тоа. Во однос на однесувањето на голем број хомосексуалци, лезбејки и трансексуалци, во западните земји, пишав погоре кога и се обраќав на Маја, дека не само што воопшто не се согласувам, туку дека активно се залагам против тоа и дејствувам каде можам. Не ги гледам хетеросексуалците како непријатели (што во суштина е проблемот кај ЛГБТ барабите за кои збориме на запад), нити заговарам нивниот број да опадне. Напротив, мислам дека сум дел од мала група која активно охрабрува хетеро-двојки кои можат да си дозволат - да имаат деца, или ако веќе ги имаат - да имаат повеќе (не сум чул од многу други ЛГБТ лица ваков став).

Омилениот педер на Летко - Кочо Андоновски, Боки 13, Фифи, Софија Теодор, Ирена Цветковиќ, Петар Стојковиќ, Беким Асани, Славчо Димитров, Драгана Дрндаревска, Љуми Беќири, Павле Богоевски, Огнен Јанески итн. се отприлика најотворените личности од оваа сфера по ова прашање, ама нималку не се претставници на општата ЛГБТ популација во Македонија. Можете да мислите што сакате за нив, и тие мислења може и да се разнолики, но bottom line - тие се претставуваат само себе си и луѓето кои ги подржуваат нив и нивните организации, дали морално или финансиски. И тоа е тоа. Заговорот завршува таму. Останатите сме позафатени со истерување на животот од ден на ден, со плејада други проблеми, кои ни на крај памет нема да бидат ставени на портфолиото на овие организации кога нудат помош и "експертиза", освен ако не намирисаат неверојатен ќар од истото.

На крајот од краиштата, ти можеш да направиш што сакаш, во рамки на законите на една земја. Можеш да подржиш и некоја анти-ЛГБТ иницијатива/закон, да се појавиш и на анти-ЛГБТ протест итн. - Твое право. Но малкумина ја гледаат и обратната слика, дека таквите потези, тие ЛГБТ лица што знаат за тоа, а вие не знаете дека се ЛГБТ, утре ќе подржат некоја иницијатива или закон, кој вам може да ви наштети или ограничи слободите. Истото ќе биде тотално во доменот на нивните права. Затоа, кога се дејствува, треба да се дејствува свесно, под тоа мислам и на последиците од тие дејствувања.

Затоа, мене може ме чуди алијансава со муслимански екстремисти што излезе во етер, ама не ме чуди што се анти-владини (или беа, анти-владини, сега како што се формира полека нова влада), бидејќи Владата водеше политика на исклучување и на дискриминациона пропаганда. И нормално/ненормално е најлабавиот аргумент што се појавува на оваа тема. Секако дека не е нормална појава, се појавува во 2-5% од населението во просек, но дали е прифатливо или не е веќе друг муабет и тука е просторот за дебата, не за нормалност.
Си се измачил да пишуваш реферат очи ме заболеа дури да прочитам, но компарацијата дека ова е на рамниште на спорењето на меѓурасните бракови од Кју Клукс кланот не ти држи вода. Меѓурасните бракови се нормална работа, на крај се сведува на брак меѓу маж и жена и можат да дадат потомство, а Кју Клукс ти е веќе група на луѓе со ментални проблеми, нивното е крајност.
Овие вашите бракови се против целата човекова природа, според природата сме еволуирале да се размножуваме полово и тоа е тоа, ниту едниот ниту другиот пол може самиот да се размножува, на крајот на приказната тоа е нормалната работа, дури и сексот за задоволство кога не е во прашање размножувањето влегува во неприродна работа.

Јас лично не сум во позиција ниту да ве оспорувам ниту да ве одобрувам, иако не би сакал децата да ми растат и да гледаат хомосексуалци што се лапаат по паркови и шетаат фатени за рака не сум во можност да направам некоја радикална промена со која би ве оспорил, ниту пак постои човек што може да го направи тоа во овие „демократските држави“.
Околу привилегираноста, имав скоро случај кога познаник што се одлучил да се ориентира како хомо преку вашите здруженија збриша надвор од тука баш преку некое од здруженијата, тие му посредуваа, му најдоа работа, му најдоа смештај со прст не мрдна во целата ситуација, е сега за истото да го направам јас како хетеро морам да се отепам од полагање на тестови за јазик, нострификација на диплома, тамошите тестови за лиценца за работа во таа земја, да пукнам уште 5000 евра за посредувањата, да вадам бугарски пасош и уште еден куп други циркузи за да може да заминам од вукојебината. Али јбг, вие сте ранливите и за греота, ние сме способните кои имаме на хартија поголеми права и отворени врати во светот ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom