Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Шо велиш за трикратно зголемената цена на новиот објект на филхармонија, и едно пет години задоцнување? Тоа е седење со пушката на колена, кај нас мечката игра среде град нема потреба од голема надморска висина, само жалосно е шо као досега се ќе се сведе на приредба :) ќе си ги исчистат дворовите од неподобните како жртвени јагниња, а ова парче земја ќе остане тоа шо е.
Иначе како се поделени и стечајците, во даден момент ако некому е погодно може да формираат антисиндикално здружение на стечајци :) Џабе вревење...различна фрекфенција е во прашање. Може и народот не сака вистински промени, ако воопшто и има претстава шо значи тоа ;)
....не значи ништо, значи само материјал завидливци да џвакаат. Денес мноооогу тешко , скоро е невозможно да се џапнат толку пари за у џеб. Барај ги на друго место. Најверојатно тоа е правата цена , заради оптимистичката проценка на почеток. На големите гуруи на бизнисот и демократијата американците тоа редовно им се случува. На Локид, Боеинг и таквите ( тоа е област која од технички аспект ме интересира па сум запознаен, во другите сфери исто е тарапаана ама не следам) секогаш почнуваат со некој предлог кој се усвојува и кој на крај чини 100 пати повеќе, од куршум, џип до авион.
Башка види историски кај сите такви "филхармониски" проекти во Европа, па не оди подалеку ..: предвидени трошоци-крајни трошоци.., Ќе заклучиш дека овде сме ко Кир Јањи, само сакаме многубурек да јадеме и газоза муабети да праиме.И имаме многи петеновци и квислинзи и везири кои би сакале да бидат калифи прекутрупа. Шипатарите да не ги спомињам. Тие се архетип веќе...
..патем гледам дека народов не ти чини, време е да го смениш за некој кој повеќе ти е по ќејф..., пробај со финци.. :) :)[DOUBLEPOST=1495610254][/DOUBLEPOST]
toa e bas toa her concrete sto go vika....mislam filharmonijata. Steta sto tuka pogolemiot del si imate maka pa odite po madinjata na ovenot. . da bese poinaki moze i potrezveno ke ja razmislevte cela ovaa situacija. No nejse, za toa si e patorot sam kriv... biznisot se gleda dolgorocno, a ne dnevnopoliticki, pa isto i drzavata. So pivtija stav i davenje vo dnevna politika ne se stiga daleku.

8 godini blanko podrska, mozese dosta poinaku da se izigra...togas ovie 2 ke bea bajka... zajo i bez toa visi na konec...
мислам дека е добра поука за утре некој кој ќе дојде после говедава и шипатарскиве окупатори.., ако воопшто нели (она на Љубчо :) ) има утре... :sneaky:
 
Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Причина бр. 2 за распад на Р. Македонија:

Посочување на криминал се прави од завист затоа што некој бесправно се збогатил на сметка на друго лице - Хер Цигла Форумски

Честитки за вашиот придонес, ќе бидете спомнати во некоја историска читанка како контрибјутор:)
 
Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Oфицeр на српската разузнавачка служба БИА, бил присутен за време на инцидентите во Собранието

http://telma.com.mk/vesti/zoshto-oficir-na-srpskata-razuznavachka-sluzhba-bia-bil-prisuten-za-vreme-na-incidentite-vo

Лупеска во форма, ги разоткри периодов школски.

Затоа Вучич пријателот толку го брани Ники, еве кои странски служби се мешале во државата. :icon_lol:

Какво време дојде, обратно од порано, СДСМ е блиска со Бугарите а ДПМНЕ со Србите, ова да го спомнеше некој пред 15 години ќе го направеа луд...
Откако Груевски дозволи на Србите да слават на Зебрњак он и неговата партија са мртви за нас.
 

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.174
Поени од реакции
4.133
самиот разузнувач признал дека бил во собранието вечерта на 27ми
И пази бил присутен по службена должност за да провери дали имало српски државјани меѓу тие што протестираат. Ова Монти Пајтон само може да го смисли. :facepalm:
 

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.005
Откако Груевски дозволи на Србите да слават на Зебрњак он и неговата партија са мртви за нас.
A вие бе кокошкари едни,подобри да не сте
Едно оддбележување илинден не дозволувате а ако дозволите има еден куп полицајци и истепани учесници
Јазик признавате,националност не
Омо илинден е строго забранета партија,......................

И вие најдовте говна да јадете
 
Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
A вие бе кокошкари едни,подобри да не сте
Едно оддбележување илинден не дозволувате а ако дозволите има еден куп полицајци и истепани учесници
Јазик признавате,националност не
Омо илинден е строго забранета партија,......................

И вие најдовте говна да јадете
Колку пати предлагаме заедничките празници да ги славиме заедно?
 
D

DLM

Гостин
Последниве денови се засилува пропагандата.
Па така иако е познато дека Телма е експозитура на БНД сега станува очигледно дека е претворена во дувло и на другите сестрински служби, и никој мува не го лази парите си течат некого влечат, останатите се печат!
Замислете оваа пропагандана кујна „преку новинарско истражување дојде“ до сознание дека во масата од 27 април имало и странски агенти и тоа замислете само српски агенти биле!!! А како дошле до тоа, за некој да знае дека некој друг работи како разузнавач потребно е или да функционира како сервис на некоја служба или и тој самиот да е разузнавачки сервис. Но ова е Македонија и овде никој не мисли понатаму од носот, а онаа меѓу ушите служи за да тежи глааата поеќе!
Пред 2 дена реков дека на 27 април е направен класичен ПРЕВРАТ во Собранието, на тоа како против аргумент добив одговор е па и Трајковски не ја почитувал процедурата, ОВАА ЗА СЕКОЈ ШТО ГО КОРИСТИ ОНАА МЕЃУ УШИТЕ САМО ПОТВРДУВА ДЕКА СЕ РАБОТЕШЕ ЗА ПРЕВРАТ, но не и за другите дефицитот на неурони е евидентен.
Едно прекршување или злоупотреба на процедурите не е АРГУМЕНТ дека другото прекршување не е ПРЕКРШУВАЊЕ, туку потврда дека се нема аргументи!
Бидејќи меѓу широките маси е прифатено дека читањето го расипува видот толку за сега.
 
Член од
16 февруари 2014
Мислења
343
Поени од реакции
198
"Тешко е да се најде рационална - а камоли принципиелна причина за олкавиот, и олку „драматичен“ ангажман на официјална Србија во Македонија, кој резултираше со формирање токсична атмосфера во односите со идната администрација на јужните соседи; администрација што, патем кажано, има јасна поддршка од Брисел и Вашингтон, а Брисел е онаа политичка адреса кон која се стреми не само Македонија, туку и Србија."

Не е тешко, туку е неверојатно.
Најлогична претпоставка е дека паторот му има исплатено сува пара на саша четникот за да ја добие оваа „солидарност“ од него. Еве зошто. За возврат, реално, македонските медиуми од ниту една "страна" не заземаат страна во политичката состојба во Србија. Да не речам дека таа дури и многу, многу оскудно се третира што за нас како луѓе е жално, затоа што сакале-неќеле прашањето на Србија со Косово и Босна и тоа како не допира на политички план. Колку и да ја доживуваме Србија како жртва со откинувањето на историски и „стратешки важното“ Косово, таа е отворен поддржувач на распад на БиХ, поточно на етнички чистата Република Српска што е по многу нешта еквивалент на мешањето на Албанија во Косово, а и во Македонија и Црна Гора. Постои разлика единствено во тоа што Србите тој дел од Босна постојано го населувале, за разлика од поствоената (по 1945) инвазија која ја по еврејски принцип ја спроведоа ш иптарите на Косово, каде што никогаш претходно не живееле. Исто како и во западна Македонија. Поентата со Босна ми е дека веќе на Србија во прилог и одат менувања на граници, откако Косово е дефинитивно отпишано, ама затоа во игра е Република Српска. Нормално, нашиов веќе опозиционер, не го интересира дека тоа може да се преслика и овде, туку идејата му е да спаси жива глава, па влегува во коалиција со својот националистички побратим (што е надреално и апсурдно само по себе, како двајца националисти од различни земји може воопшто да се поднесат - ако се искрени?). Вучич ем добива кеш, ем уште материјал да го храни своето националистички наелектризирано гласачко тело. Во очите на западот си прави лош маркетинг со тоа што отворено поддржува криминалец како паторот. Ама баш му е гајле и на него. Исто како и нашиов популист и тој нема идеја ниту да иде у некој сојуз, ниту да се обиде да ја опраи испозадолжената, исселена Србија, туку да владее во лер додека е жив, со сиромаштија и национализам како морфиум за истата. Има и таму разумен народ кој знае дека „кога ќе треба да си оди овој (Вучич) ќе биде крв до колена“ заради истите тие небањати, заради кои и овде патиме. Поларизираноста во Србија и меѓусебната омраза меѓу населението е скоро иста како овде. Патетично е кога ќе отидеш таму и ќе видиш дека допрва кај нив се спроведува наградна игра за фискални сметки, купи куќа - купи стан, мој термин, пензионери у бањи, „Београд (2014) на води“ и се прашуваш како на веќе видена приказна на само 400-500км од тебе не ја научиле нашава трагедија. Ќе им се тресне од глава еден ден, како на нас.
Samo budala, idiot i retardiran ne bi se slozil so tvoeto mislenje. Osven deka Vuchich dobil suva para, sve drugo e izdrzano i najlogichno, i very likely, e taka. Moze sum od retkite no ja Srbija ne ja dozivuvam kako zrtva na vojna vo poslednite 120god. osven, delumno vo Vtorata svetska vojna.
A kulminacija na angazmanot na oficijalna Srbija spored mene bese udarnata vest, posebno vo nasite mediumi na portali kako Kurir, Telegraf...kako Putin na sredba so Vuchich razgovaral za Makedonija...i kako Vuchich gi prenesuva porakite za Makedonija, otkako pristignuva doma vo Srbija, deka Putin bil zagrizen za politickata situacija i deka nema da podrzi vlada na SDS. Haha
Nie, se nadevam deka so Zajko ke zastaneme vo propadjanjeto vo lajnata vo koi ne frli DPMNE, a se nadevam i deka Zapadot ke pocne da ne vlece poleka nagore.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.797
Поени од реакции
36.514
...а тебе не ти е срам што вреѓаш, а помлад? а ? го држиш крстот во заби и мислиш дека си заштитена врста? што ете само 3 коментари над тебе коментира главниот админ без да те опомени дека членката на форум ја нарекуваш ороспија? можеби и си заштитена врста ? ајдонт ноу ! нема да ти возвратам во вреѓањето оти модераторот @Miss Paranoia последен пат кога ми даде опомена на ПП ми рече ,,пријави,, но не возвраќај !
ај да видиме дали држи до збор !(y)
Опомена за Zarniwoop
Содржина:
НЕДОСТАПНО
Доделена од:
Miss Paranoia, вчера во 22:07
Детали за опомената:
Престани со навреди
Поени од опомени:
1 (Истекува на 23 јуни 2017)
...па добро си го одржа зборот, му даде еден поен како опомена, штета што нема пола поен ќе беше сигурно толку доделен, инаку за навреда ,,ороспија,, ако некој маж каже на жена јавно и она го пријави богами нема да добие само еден беден поен, но како и да е ова е форум и мажите секогаш се подржуваат меѓу себе! (y)
а јас дефинитивно не верувам дека членот ќе се поправи, мува не го лази !
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.197
Бидејќи меѓу широките маси е прифатено дека читањето го расипува видот толку за сега.
Не знам за видот, но читањето на твоите глупости го расипува варењето и тера во WC.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Поларизираноста во Србија и меѓусебната омраза меѓу населението е скоро иста како овде. Патетично е кога ќе отидеш таму и ќе видиш дека допрва кај нив се спроведува наградна игра за фискални сметки, купи куќа - купи стан, мој термин, пензионери у бањи, „Београд (2014) на води“ и се прашуваш како на веќе видена приказна на само 400-500км од тебе не ја научиле нашава трагедија. Ќе им се тресне од глава еден ден, како на нас.
Директни странски инвестиции во Србија во 2016 година изнесуваа 2 миијарди евра. Од предвидени 400 милиони динари дефицит во буџетот, тие ја завршија годината со 80 милиони динари суфицит. со закон ограничија број на административни работници на околу 30.000 на републичко и околу 32.000 на локално ниво. изнаградија патишта, тунели мостови, изнаотворија погони со сериозни странски инветситори, кинезите им станаа стратешки партнери, русите им поклонуваат мигови и отвараат поглавија за членство во ЕУ.
Земја која 15 години беше под ембарга, санкции, изолации, бомбардирана, не престигна и замина на патот на успехот. Иди ден кога ќе почнеме да бараме по фиоки и шкафови во визбите некој доказ од прадедо или прабаба да можеме да извадиме српско државјанство за да заминиме од тука.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Samo budala, idiot i retardiran ne bi se slozil so tvoeto mislenje. Osven deka Vuchich dobil suva para, sve drugo e izdrzano i najlogichno, i very likely, e taka. Moze sum od retkite no ja Srbija ne ja dozivuvam kako zrtva na vojna vo poslednite 120god. osven, delumno vo Vtorata svetska vojna.
A kulminacija na angazmanot na oficijalna Srbija spored mene bese udarnata vest, posebno vo nasite mediumi na portali kako Kurir, Telegraf...kako Putin na sredba so Vuchich razgovaral za Makedonija...i kako Vuchich gi prenesuva porakite za Makedonija, otkako pristignuva doma vo Srbija, deka Putin bil zagrizen za politickata situacija i deka nema da podrzi vlada na SDS. Haha
Nie, se nadevam deka so Zajko ke zastaneme vo propadjanjeto vo lajnata vo koi ne frli DPMNE, a se nadevam i deka Zapadot ke pocne da ne vlece poleka nagore.
..за тебе знаеме која будала си...и дека каков си шуплив како мал те користеле како тапа за сомови, имаш ли ти нешто друго да кажеш :tapp:
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Откако Груевски дозволи на Србите да слават на Зебрњак он и неговата партија са мртви за нас.
сега само Амди Бајрам и партијата на Ромите ви остана најблиска
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom