- Член од
- 6 април 2005
- Мислења
- 2.959
- Поени од реакции
- 3.099
do kraj na mandat,site maturanti kje imaat vakvi koli za maturaОволкав
nemoze sve preku nokj
do kraj na mandat,site maturanti kje imaat vakvi koli za maturaОволкав
Za moment si pomisliv koj znae sto ima vo tekstot.Иначе ако некого го интересира, денес во највлијателниот политички журнал за меѓународна политика, foreign affairs, беше објавен текст за случувањата во Македонија. Поред мене еден од ретките добри текстови околу тоа што се дешава во Македонија.
Линк: https://www.foreignaffairs.com/articles/macedonia/2017-05-23/will-macedonias-nationalists-bring-country-ruin?cid=int-lea&pgtype=hpg
Ако не можете да го гледате цел текст еве како ПДФ: http://s000.tinyupload.com/download.php?file_id=56711657928077085223&t=5671165792807708522309018
prekrasno. mene mi imputiras 'nesto' so ad hominem za sosem treta licnostПа чудно е тоа што и купил мерцедес за сиромашни, наместо ко децата на Грујо во авион што се возат. Како викаше брклата, авион е авион.
Туку @lans шо вика Јоци за кражбата на нејзини пари? Поздрави ја речи и нека се види во огледало.
Може и ние одиме по мадињата на овенот, ама и вие па го држите магарето за qr и викате дека женско еtoa e bas toa her concrete sto go vika....mislam filharmonijata. Steta sto tuka pogolemiot del si imate maka pa odite po madinjata na ovenot. . da bese poinaki moze i potrezveno ke ja razmislevte cela ovaa situacija. No nejse, za toa si e patorot sam kriv... biznisot se gleda dolgorocno, a ne dnevnopoliticki, pa isto i drzavata. So pivtija stav i davenje vo dnevna politika ne se stiga daleku.
8 godini blanko podrska, mozese dosta poinaku da se izigra...togas ovie 2 ke bea bajka... zajo i bez toa visi na konec...
znaci ne gledaj pristrasno, i ne me gledaj pristrasno. Jas ne sum zasegnat od bilo kakva promena, nitu pak me interesira vlasta od ekonomski aspekt. Dovolno pridonesuvam za drzava za da utre i zaev me gleda so pocit, so samoto toa sto sum vo drzavata. taka da za sekoj so iskreni nameri ne sum trn vo oko, a za stranata sekako ja izbiram vo dadeniot moment, no sekako ruka vo ogin ne vredi da se stavi za niedna strana tuka.... kako sto i samiot si kaza....Може и ние одиме по мадињата на овенот, ама и вие па го држите магарето за qr и викате дека женско е
Види, ниту овие сакаат реални промени, не очекувам ако нема притисок од надвор да има длабоко орање по китапи и фермани и бркање корупција, тоа е сигурно, а поддршката им е дадена токму за тоа. Заедничко им е шо за власт би прифатиле и клингонска платформа да не се лажиме, и се релативизриа криминал ако е „наш“ буквално во ист наратив, се е сечено лепено ако е за „нашите“ а жива вистина ако е за „другите“ сфаќам а и самиот напиша дека настапуваш од крајно десна позиција, се декларираш како националист, ама токму ти се фаќаш на јадицата на едните, криминалот на другите, реалноста е некаде на средина.
Ако не се создадеше ваков моментум како резултат на корупција, немаше да има простор за експлоатација.
Јас, а верувам ниту ти си придонел за коруптивното владеење.
Нема тука ниту патриотизам ниту антикорупционерство, чисто борба за власт.
Одбери страна и спортски поздрав.
Клошар[DOUBLEPOST=1495584068][/DOUBLEPOST]Јас и ти имавме еден договор, ти не си остана на зборот и повторно се појави на форум.
Јас со го*но што не си седи на збор, немам што да дискутирам. Одјеби, и не ме цитирај повеќе
Да бе нова кола од салон со пробни таблици уште најлоните од седиштата не сум ги тргнал проблем сум имал![DOUBLEPOST=1495584142][/DOUBLEPOST]Да не имаш проблем со колата?
Види мајката ја па помислив атентат му напраилеЗаев одеше на молитва у јајапаша.
Морам да ти одговорам на твоево пишување. Би било не фер да преќутам исто како што е не фер и самото тоа што постов ке личи како да ги споредувам Бујар и Тодоров, а реално се неспоредливи, небо и земја, Барселона и Брегалница..... Тодоров ми е колега од факултет, ништо посебно, скопски лигло со многу малку интелигенција, далеку од секаква идеологија а посебно ВМРО-вска. Во генерацијата вистински ВМРО-вци беа Влатко Ѓорчев, Слободанка Гошева (сега Гиевска) и уште неколкумина не така познати меѓу кои и дебелиов од Агенцијата за вработување. Тодоров не беше во ВМРО ниту го симпатизираше, ниту пак на некого му беше битно за кого е Тодоров..... најголем успех му е тендерот со Ивона и понатаму тај алчен лигло не заслужува да биде елабориран.Знaм.oдувек шипците биле пoкултурни пoбрaзувaни пoпaметни сaмo ете oбезпрaвени беa.нa штo личи еден aлбaнец лекaр или министер дa биде.кaкo не им е срaм дa ве нaвредувaaт вие тoлку oбрaзувaни a oни нa тaкви ниски пoзиции дa ве стaвaaт
Btw не гледам да пишала за пресот на СЈО и ебам габорот, што се праиш паметен. Голем стојко пишала за оние, дај бе да ја видиме како се бори против криминалот, за Жерновски јаде гомна кога стигне а за пресот на СЈО ќути.prekrasno. mene mi imputiras 'nesto' so ad hominem za sosem treta licnost
ova e vrvot na sdsm poddrzuvacite?
da da,definitivno ste porazlicni od patriotskite zhmoroni...not
btw,joci pisa i za swarovski sudstvoto sto denes gi oslobodi napagjacite.ama za toa nemas aber od shtab da guknes.
Што не го кажа ова кога "призна" оној од ДБК за прислушкувањето? Ќе ве убијат овие двојниве стандарди, бетер од рак се.За добар кеш и јас ќе признаам.
"Тешко е да се најде рационална - а камоли принципиелна причина за олкавиот, и олку „драматичен“ ангажман на официјална Србија во Македонија, кој резултираше со формирање токсична атмосфера во односите со идната администрација на јужните соседи; администрација што, патем кажано, има јасна поддршка од Брисел и Вашингтон, а Брисел е онаа политичка адреса кон која се стреми не само Македонија, туку и Србија."http://www.mkd.mk/kolumni/shto-tolku-mu-zgreshi-zaev-na-belgrad
Kakov keif mi pravi sto gi nervira "brakava".
Samo napred, Zajko.