Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
M

Moon Child

Гостин
Де подетално за шо се работи, незнам кај да гледам?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
11 души осомничени за перење пари хахахахахаа, каков службен пат, нека ги пратат на апсолвентска 20 дена :icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Опа, да се разбереме. Гробове се урваха и се поништуваха со динамит, а днес седат дори немаркирани. Процедурата не се почитува от самата македонска држава и се спроведува со двоjни аршини.
Oпа, процедурата е следна, земјите чии гробови се наоѓаат на територија на Македонија се одговорни за нивно одржување и маркирање., така да Франција си плаќа човек кој го одржува француското гробје во Битола, исто така владата на Србија го плати реновирањето и одржувањето на српските воени гробишта во Битола, германците си го направија и го одржуваат германското....

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Oпа, процедурата е следна, земјите чии гробови се наоѓаат на територија на Македонија се одговорни за нивно одржување и маркирање., така да Франција си плаќа човек кој го одржува француското гробје во Битола, исто така владата на Србија го плати реновирањето и одржувањето на српските воени гробишта во Битола, германците си го направија и го одржуваат германското....
Да де,а НРМ беше задолжена да ги урне со динамит например. Тоа ако сакаш да го заборавиме, но днес отново не се дозволува нивното одржувавне и маркиране.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.939
Поени од реакции
12.337
Eтнос нема во бугарските лични документи. ... не знам зашто се правиш на улав. Ако ми кажеш каква информациja носи на полицаецот, коj ке ме запре на улица... мене правата ми са за тоа што сум бугарин, македонец, турчин, влав или ром? Или имам права,заштото сум граганин?

Но знаеме каде беха.

А таа е милитаристички обект?
Па дури и ако бил офицерскиот дом порано воен објект, новиот објект кој денес се гради на истата локација не е воен објект.

Која беше улогата на САД и ЕУ во преговорите за охридскиот рамковен договор ?

Е па променете го законот, нека има исклучок за Македонците да се декларираат како Македонци по националност во бугарските лични документи.

А врз база на што да добиваат државјанства? На желба? Никоја држава така не дава. БГ за нас да прави исклучок?
Е па, Бугарија прави исклучок за нас Македонците, бидејќи за Албанците е многу потешко да извадат татарски пасош.

Бидејќи Бугарија прави исклуок за нас Македонците во издавањето татарски пасоши, треба да направи исклучок и со правото за декларирање на националноста на Македонците во бугарските лични документи.

Ќе риба паторот затворски ќенефи...
Ќе му ја рибаат на него златната веце шоља таму некаде на Кариби, Доминиканска Република, Белизе, Панама, Бразил и не знам на уште колку други места каде што го има преселено криминално стекнатиот капитал.

А во меѓувреме, пастирот ќе си го сонча меѓуножјето под Карибското или латиноамериканското Сонце.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Да де,а НРМ беше задолжена да ги урне со динамит например. Тоа ако сакаш да го заборавиме, но днес отново не се дозволува нивното одржувавне и маркиране.
Мислев ми кажуваш за сега, а ти ми збораш за пред 70 години, ај ако одиме во минато, оти вие Бугарите ја окупиравте Македонија и правевте терор и насилие над народот?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Со кој памет? Васко е гнида која лиже газ, такви не ни требаат. Или можеби требаат?
Кај тоа изгубиле Сдсм? Ѓорѓи стил почна да тераш сеа? Хахах
Новинарите не треба да (ни) требаат. Едноставно, гледај и сам донесувај заклучоци. Дали ти се допаѓа или не.. што е важно.
Кој „Ѓорѓи стил“? Па секој кој ќе погледне резултати, знае кој победил. 51, 49, 10, 5, 3, 2. Ова е опаѓачка низа, од резултатите на изборите. Првиот број е најголем, со ред...

V

viktora

Гостин
Гори под нозе пичко а? Е гори, и ќе гори. Уживај во твоите последни работни денови и не замарај на форумов, нема да смениш ништо. Гомно канцероидно.
Вол,не работам администрација!Глуп!Кои последни денови?Без разлика дали сдс или вмро за мене секогаш има работа,приватно терам.
Него 24/7 си на форумов дибек еден засукај ракави фати нешто работи лебот уште од твоите го јадеш паразит еден.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па дури и ако бил офицерскиот дом порано воен објект, новиот објект кој денес се гради на истата локација не е воен објект.

Која беше улогата на САД и ЕУ во преговорите за охридскиот рамковен договор ?

Е па променете го законот, нека има исклучок за Македонците да се декларираат како Македонци по националност во бугарските лични документи.
Ке ме извиниш, но този обект за што ке се користи нема значение, тоа е реприза на стариот милитаристички обект. Да не зборуваме за двата споменика около каменен мост. Кои ликови тамо седеха преди?

Исклучок за македонци? А вие изклучок за бугари ке направите во нешто? Какво лудило зборуваш..не ми се верува. Исклучок не може да има за никого. Равни права и обврзки на сите грагани.

Е па, Бугарија прави исклучок за нас Македонците, бидејќи за Албанците е многу потешко да извадат татарски пасош.

Бидејќи Бугарија прави исклуок за нас Македонците во издавањето татарски пасоши, треба да направи исклучок и со правото за декларирање на националноста на Македонците во бугарските лични документи.
Нема никаков исклучок. Има jaсна процедура за кои држави може да се оди по определена поставка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom