Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Не знам кои сте вие. :D

Инаку, споменикот кај Зебрњак не величи окупатор, туку величи победа над друг окупатор.
Па тогаш и овој споменик е можно да се реставрира,и он величи победа над друг окупатор

Член од
24 април 2008
Мислења
10.939
Поени од реакции
12.339
Во Македонија има воени гробишта и на германци и на бугари и на французи и на македонци. Луѓе кои загинале тука.

...
И на Британци и на Руси.

Па тогаш и овој споменик е можно да се реставрира,и он величи победа над друг окупатор

Поднеси си` иницијатива и барај реставрација.

Член од
20 декември 2015
Мислења
226
Поени од реакции
84
Во Македонија има воени гробишта и на германци и на бугари и на французи и на македонци. Луѓе кои загинале тука. Али нема споменик на нивни војводи, генерали.
Историски се одбележани битки кои се случиле тука само без величања на нивни окупаторски претензии.
Македонија има процедура кој како каде може да постави споменик.
Во некои населби во Скопје ниту се знае кој како е поставил споменик, ниту е минато низ процедура.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Во некои населби во Скопје ниту се знае кој како е поставил споменик, ниту е минато низ процедура.
то не значи дека се легални и дека некој ден нема да се поведе постапка против тоа

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Е па тогаш треба да има бугарски лични карти, возачки дозволи и пасоши каде што ќе биде дозволено да пишува Македонец/Македонка.
Eтнос нема во бугарските лични документи. ... не знам зашто се правиш на улав. Ако ми кажеш каква информациja носи на полицаецот, коj ке ме запре на улица... мене правата ми са за тоа што сум бугарин, македонец, турчин, влав или ром? Или имам права,заштото сум граганин?

Извини бидејќи јас не ја напишав историјата, па не беа Македонците победници во првата и втората балканска војна, исто како што не беа победници ниту во Првата Светска Војна.
Но знаеме каде беха.

Инаку, во Скопје ја имаме и Универзалната сала, која е донација од Бугарија, па не гледам некој да се жали за нејзе.
А таа е милитаристички обект?[DOUBLEPOST=1495447818][/DOUBLEPOST]
Во Македонија има воени гробишта и на германци и на бугари и на французи и на македонци. Луѓе кои загинале тука. Али нема споменик на нивни војводи, генерали.
Историски се одбележани битки кои се случиле тука само без величања на нивни окупаторски претензии.
Македонија има процедура кој како каде може да постави споменик.
Опа, да се разбереме. Гробове се урваха и се поништуваха со динамит, а днес седат дори немаркирани. Процедурата не се почитува от самата македонска држава и се спроведува со двоjни аршини.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Затоа Демир Капија - Смоквица се гради 7 години, трпајјјј брате, само Талат спикер да не е :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Фетаи: #Тревник се однесува за три лица за градење три викенд куќи во Зелениково без дозвола за градба

а вересијана што шпараше низ Центар 2 месеца ќе живеат по шупи во Волково, Кучевиште

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Е па, или ќе се промени, или статус кво во меѓусебните односи.
А врз база на што да добиваат државјанства? На желба? Никоја држава така не дава. БГ за нас да прави исклучок?

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

Attachments

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop