Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Свесен е дека уште има глуп народ што мисли дека е уште „во игра“, па си го троши времето да ги анимира пред да го заборават.

Ќе треба ли да се праат немири ако дојде време за негово апсење? Ако го забораат - кој ќе го брани? Има паторот добар дел од однесувањето базиран на патологија, ама ова му е пресметан политички потег, со кој си ствара некои кредити (или си мисли така) - штом со оној капацитет беше влегувањето во собрание, се' што ќе се случува понатаму е само афтершок (што би рекол Гаревски) и може да е само послабо од тоа.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да бе тоа така оди.Го прашувале грујо дали смеат да крадат или не а?Го прашаа кога му ги кршеа спомениците?Го прашаа за учк спомениците?Го прашаа дали да одат во Тирана кај рама?
Брату,имаш коментари на место што ти се,но кога ќе добиеш незгодно прашање се исклучуваш.
Ама јас зборам за времето додека владееле заедно. Сега во последниве години откако Грујо даде оставка нормално дека нема никој да го слуша, туку само од страна онака малку го поддржуваа, на пример случувањата во Дик и гласањето на Албанците во Дик.
Зборот ми беше за времето од 2008 до 2014 кога Грујо држеше се во свои раце. Кај треба да се краде, тепа, рекет ако треба некаде да се мавне, заплаши, се тоа преку него одеше. И сега мене треба да ми е приоритет некојси терорист кој многу лесно може да се казни, отколку некој кој 10 години го малтретирал својот народ и го убивал. Не фала, прво Грујо па Дуи.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275
ха..интересна категоризација ..кога го прави вмро е криминал , кога го прават дуи и сдсм е доблест...Ако збориме за квалитет на живот тоа многу зависи од личната пецепција. Реалното незадоволство или задоволство се гледа при гласање. А Македонскиот народ го гласа вмро .., барем сеуште... :) :)
Македонскиот народ не знаеше шо се случува, еве пример да знаеа луѓе дека само во битола во болницата фалат 11 ехо апарати од кој еден чини 20.000 евра и дека ради тоа многу пациенти чекаа со години на преглед или мораа да плаќаат скапи приватни прегледи (а можеби дел од приватниците коистат украдени скенери од битоласка болница) или дека ради тоа на многу пациенти предоцна му е дијагностицирана болеста.....
А такви скриени случки од очие на македонскиот гласачки народ имаш во секое населено место, пари дадени на луксузи, на палми, украдена опрема, проневерени средства, непотребни проекти.... тоа никогаш отворено не му се кажуваше на гласачите, само се велеше “Лидери сме во светот и пошироко по вработување, по инвестиции по БДП по број на палми по жител, по увоз на стиропор.....“
То ти е како да си наседнал на реклами на некој да купиш кола за која од ко си ја платил си установил дека под китот е цела скапана а моторот е пред умирање.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
...зошто имам впечаток дека можат само да му се фатат...??? :) :) Башка при нелегален претседател на собрание и петеновски кандидат за премиер , може сосема логично да има и Грујопремиер... :sneaky:
Петен си у главата ти. Нелегален е само во вморонските празни тикви као твојата. Цел нормален свет го признава, како човек со мнозинство позади себе. Вие сте психопатите, само паторот ве вози како сака.
 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.404
Поени од реакции
7.856
Пепел и дијаманти

Зоран Заев при составувањето на владата би требало да го одбере патот на новата европска инспирација- Емануел Макрон. Да донесе луѓе што може да испорачаат промени, а не послушни партиски лица, пишува Љупчо Поповски.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ne znam od kade ti se informaciive ama mislenjevo ti e kompletno netocno.
Vo administracija nema da najdes eden so kniska od sdsm, sve toa bese izbrkano uste vo 2010-11.
nitu eden nema izbrkano. mozebi premestuvanje na rabotno mesto po lokacija i malkumina na poniska pozicija. kniskite od sds gi isfrlaa ili na niv zaboravija poso i nemaa potreba barem tie so resenie za neopredeleno. A si prodolzija da plukaat po vmro, iako realno i tie i nivnite familii podobro ziveat nego pred 10god koga krahiraa komunjarite so 0 postignato.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
@kano друже, не бев во можност подолг временски период да се уклучам на форум поради Х обрвски. Многу ме интересира една анализа од твоја гледна точка во врска со моменталната состојба, и периодот што
следи. Знам дека си голем патриот од Австралија, па посебно што ме интересира е во врска со платформата. Коментар околу тоа кога таа е јавно отфрлена, со гаранција, и доделен е мандатот од прецедател на држава, коментар?

Незнам,можеби си се изјаснил веќе на оваа тема околу тоа, али реално ни на крај памет не би го роварел твојот пост помеѓу 2000 испишани страни.

Ако не ти претставува проблем,на кратко се надевам дека ќе проанализираш.
Dudlacot od nisto ne se otkazal. Taa demek garancija nema nikakva pravna vaznost, ni za predavnikot ni za orlite okolu nego ni za pretsedatelot.[DOUBLEPOST=1495274071][/DOUBLEPOST]
Или преместени на100+ километри од градот на живеење.
Daj boze siot partiski gnoj da go vratat od tamu kaj so dosol, i ednite i drugite. brojot na naselenie vo SK ke padne na pola.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.275

Значи и сегашната влада може било кој објект на територија на Македонија да го прогласи за посебен интерес на државата и да прави шо сака со него, да го пренамени, предизајнира, му даде друга функција.....
Тоа важи за сите локации и објекти, вклучително и оние кои се во изградба. Без поблем музеј на ВМРО може да стане студенски дом, други објекти да станат школи и болници, некои да се урнат.....
 

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.339
Поени од реакции
21.827

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.404
Поени од реакции
7.856
Авторот изгледа и не видел кои луѓе се дел од тимот на Макрон. Па и Европска инспирација бил :D Полека со вакви споредби кои всушност врска немаат.
Зависи на што алудираш конкретно, ако мислиш на тоа дека се луѓе од естаблишментот, банкарски сегмент и сл, или пак на нешто друго?
Споредба со нашиот случај во светски рамки нема, било внатрешна било надворешна политика, е сега може е споредбата лоша, ако пратиш повеќе случувања во Франција напиши некоја дума плус или стави некој линк, поентата на авторот оди во друга насока, пораката која ја праќа и не е така лоша.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom