Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
Не биди кретен! Марија очигледно не е доволно упатена, ама ти самиот си одлучил да не ја игнорираш, така да самиот си се малтретираш, а не таа.
pa ako ne e upatena neka ne komentira kako bilo normalno otkako ona zavrsila rabota.. ubavo kaza prijatelceto .. neka si ja vikne drugarkata i neka si gledat na kafe ..[DOUBLEPOST=1494514262][/DOUBLEPOST]neka prasa ako ne e upatena za nesto .. tuka sekoj pat se najde nekoj so ke objasni .. i jas koa neznam neso si traam i citam i ucam so e kako e .. a ne da pretpostavuvam i da siram dezinformacii .. i nema potreba nekoj da narekuvas kreten oti tebe nikoj ne ti se obrati a ne pa da te navreduva ok ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
pa ako ne e upatena neka ne komentira kako bilo normalno otkako ona zavrsila rabota.. ubavo kaza prijatelceto .. neka si ja vikne drugarkata i neka si gledat na kafe ..[DOUBLEPOST=1494514262][/DOUBLEPOST]neka prasa ako ne e upatena za nesto .. tuka sekoj pat se najde nekoj so ke objasni .. i jas koa neznam neso si traam i citam i ucam so e kako e .. a ne da pretpostavuvam i da siram dezinformacii .. i nema potreba nekoj da narekuvas kreten oti tebe nikoj ne ti se obrati a ne pa da te navreduva ok ?
Ти дечко немаш контрола врз тоа што прави таа, ама имаш контрола врз себе, и ми се чини дека не ја користиш најдобро.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Dobro ljude ima Li nesto novo ima Li potpisano ukazi ima Li nekoj od finalna na ukaz,has uste sum na finalna

Член од
28 февруари 2017
Мислења
50
Поени од реакции
36
Decki sto vi kazuvaat posrednicite pogotovo nesto za 2014 ...posto mojot ne kreva telefon vece podolgo vreme :)...

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Kakvi se ovie informacii deka vrakjale na proverka kaj viceprezidenta, aj ako ima takovo so go vratile neka pise i da kaze so kakov dokument bil, ako ova e vistina, dosta izmisluvate i plasite narod, jas mislam deka nekoj se pograva tuka so nas sto cekame, i siri dezinformacii

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Сите овде се со 100% сигурни информации... од локалната тезга.

Член од
15 мај 2016
Мислења
121
Поени од реакции
120
Decki samo sto zborev so mojot posrednik.Utre ke odi za Sofija i ke prasam dali ima nesto vistina vo sevo ova.By the way MP ne rabotele do sega i se ocekuvalo da pocnat so rabota od narednata nedela.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
Дечки, важна новост за сите што имавте или ќе имате интервју блискиов период:
1. Има нова декларација за пополнување. Тоа е оној документот од 4 страници што се поднесува при аплицирање за државјанство. Скоро ист е како досегашниот, со некој мал додаток. Сѐ уште не можам да ја најдам никаде на страницата на Правосудие, овластените преведувачи се информирани за ова, обратете се кај некој од нив. Ако јас ја најдам во меѓувреме ќе ја ставам тука достапна за сите.
2. Правосудие веќе ги бара сите документи врз основа на кои сте го добиле произходот, и сите документи врз основа на кои ви била издадена потврдата од БККС или од МБП. Во превод, тоа значи сите изводи/умреници што сте ги поднеле во ДАБЧ, преку кои сте се поврзале со ваш предок или роднина, сега ги бараат и од Правосудие. Правилата за тие документи се исти, повторно ги преведувате на бугарски и ги легализирате.
3. Тие што сте поднеле потврда од БККС или МБП, треба да извадите нов примерок,
ДУБЛИКАТ од истата и него да го доставите во МП. Во случајот со БККС, еднаш веќе сте платиле 30 евра или 1800 денари, тоа е членарина и се плаќа само еднаш. Значи кратко и јасно: Се бара ДУБЛИКАТ кој НЕ СЕ ПЛАЌА.
4. Без разлика дали аплицирате во Скопје, Битола или Софија:

Не е важно колку се стари изводите и умрениците. Ако имате изводи што сте ги извадиле пред 10 месеци, 1 или 2 години, не мора да вадите нови.
Од каде ти е ова кромид информација? :D
Зошто им се повторно потребни овие документи кога веќе ги имаат. или сакаат исти дупликати преведени или заведени на нотар.
нема смисла ова

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Од каде ти е ова кромид информација? :D
Зошто им се повторно потребни овие документи кога веќе ги имаат. или сакаат исти дупликати преведени или заведени на нотар.
нема смисла ова
Оф простотилук, можеби си измислувам заради лична забава. Кажав од каде ми е информацијата - директно од Бугарски конзулат. Мене лично ми ги побараа овие документи. Кажав еднаш и само уште еднаш ќе повторам - ДАБЧ веќе ги имаат тие документи, ама сега одделно ги бара Министерството за правосудие.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
Оф простотилук, можеби си измислувам заради лична забава. Кажав од каде ми е информацијата - директно од Бугарски конзулат. Мене лично ми ги побараа овие документи. Кажав еднаш и само уште еднаш ќе повторам - ДАБЧ веќе ги имаат тие документи, ама сега одделно ги бара Министерството за правосудие.
Па од ДАБЧ ги ваќат тие документи. Истите тие документи се носат во правосудие кога се поднесува за термин за интервју во Софија, а за во конзулат не знам како е претпоставувам исто фала за комплиментот ама сепак мислам дека е кромид инфо.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Decki moze pomosh?Na edna prijatelka koja shto odi preku ambasada vo sk so intervju vo dekemvri 2015 koga proveruva na stranata na ministerstvo za pravosudie,vo vtorata kolona bez pin ,i pisuva deka ukazot i e praten vo ambasada vo Izrael.
Da ne vnesuva nesto pogresno,brojceto i e 15-***,trebali samo trite posledni brojcinja /2015 ili kako shto pishuva celiot broj 15-***/2015(ama vaka koga go stavame vika ne postoi).
Ili pak stvarno po greska i go pratile tamu?Ima li broj da se javi direkno da prasa
Fala

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom