ај пак да потсетам на една друга работа... промена на називи на улици, а уште полошо кај нас најавија промена на броевите, т.е. ја продолжија улицата ама не со додавање на броеви туку со одземање на броеви и давање на други згради. Но ќерката беше да вади лична карта и не и го сменија бројот па мислам дека ова е стопирано, ако има стаено сони лимчиња со броеви по ново. Врв на се ми беше пред 2-3 недели еден застанал со кола на Паркинг и прашуе за некоја фирма, мене потполно непозната, после ми кажува адреса некоја улица прват слушам, па му викам од кај ти тоа...
ГПС ме наведе
... го пратив у најблиската такси станица но којзнае и они дали му помогнаа
А ова со земање на куќен број и давање на друга зграда е опасно, може некој поштенски доставувач да ти изгуби важни работи... уште во сфрј ми се има случено, покани за служење јна ги праќал у таа другата зграда што ни го зема нашиот куќен број, не можел да најде па ги фрлал негде врз сандачиња...по месец дена пратиле друг поасален доставувач па ми дојде дома и ми врачи... оваа работа за среќа излезе поарно за мене, пошто доцнев по поканата си сменив род во подобар, ама сега ила лоши работи со
извршители...