Пичлеме недораснато, докази не се објавуваат вака. Можеби лажеле тие на конференција. Се повеќе и повеќе навлегуваш во докажување на твојот никаков капацитет. Не е ова политичка изборна кампања па да се обраќаш така. Доказите се презентираат на рочиште каде постои и одбрана и ги изложува своите факти. Тоа е судска постапка. Леле, леле.. со кого овде треба да водам полемика. Со ептен „боси“ луѓе.Дебил стар глупав, транспарентност на постапката бара цела нација, за да се види со што докази располагаат и до каде се со истрагите.
Затоа и стаорциве како тебе сакаат да иде што понастрана сето ова од јавноста, за други вакви беди од твој калибар што ги стаиле на позиција да ги закопаат предметите. Дебил.
Не сум јас на никаква позиција, ниту некогаш сум бил. Вие само си правите свои „заклучоци“, па редите како видовити луѓе кој што е. Јас ти пишувам како треба, ти тресеш, не зелени, ами дебилштини... и уште се силиш. Ајде малку пружи ги нозете колку што ти е чергата. Прашај прво некој кој барем малку има нешто во главата да не се „брукаш“ со пишувањава.[DOUBLEPOST=1494247210][/DOUBLEPOST]
Многу си изнапишал, непотребно. Јас никого не амнестирам од одговорноста. Секој кој го прекршил законот и за кого постојат докази за тоа, треба да сноси последици пропишани со закон, соодветни за делото што го сторил.Се сеќаваш кога идиотот Груевски говореше за Гоце и за Ќосето!? „Заев најде да го цитира Гоце Делчев. Јас ќе му кажам. Да беше Гоце Делчев жив,тој немаше да може со него да се поздрави, нему ќе му беше пратен Ќосето, да ја заврши приказната со таков човек!“ Тоа беше јавен говор, порака за линч на политичкиот противник, а она што се деси во Собранието доволно говори за тоа дека дпне стои зад протестите и зад насилството во Собранието. Полицијата не помогна, обезбедувањето даваше отпор, ама ништовен, т.н. колеги пратеници како пички избегаа кога влезе толпата (само Ѓорчев остана, секоја чест за него), сите тие се членови на дмне и дел од нив константно се појавуваат на сите протести организирани од фашистичкото крило. Сега гледаме дека дел од манијаците кои тепаа ќе одговараат само за учество во толпа! Ме интересира твое мислење, дали мислиш дека ќе биде праведно да добијат фер затворска и парична казна, и ако тоа не се случи, ова да стане нов случај за СЈО? Барем така ќе знаеме дека правдата ќе биде задоволена.
СЈО не може да го води овој случај, бидејќи не е надлежно за него. Во законот за неговото формирање пишува дека се надлежни само за предмети од нелегалните снимени материјали.