Ovoj zakon e od ministerkata vo zamonuvanje sega bidejki ima nova ministerka ke si tera po staro !Не знам дали го прочита текстот од линкот што го постави, но иако не го познавам одлично Бугарскиот јазик, очигледно пишува дека тие нови десет прашања ќе бидат спроведени само за тие што бараат државјанство преку основ на натурализација. 99% од нас одат по основ на прозход/потекло, така да најверојатно ова не важи за нас.
Kolku se ceka za ukaz.. (odprilika)?Nekoj da se pofali so ukaz?
Уживај бе аман, прашав нешто, за да не се замарам да читам, ако знае некој да ми каже. Не ми е потребен ни пасошот, ни указот сега за сега. И во последен момент решив да ставам службена адреса. Вадам за други покрај мене можеле да поднесат. Не знаев дека сте толку профи и унесени во ова. Стварно не очекував на такво нешто да нагазнам. Се најдобро ти посакувам и стварно пред мене сакам да го земеш указот, јас веројатно уште малку ќе се позавлечкам.Штo викa сегa хaнa a? Кoј сo кoгo се зaмaрa? Викaш дa не се зaмaрaм a сегa глaвиш кo рaсипaнa плoчa.. Дa не си исфрустрирaнa мoждa ти сегa?
Oк другo сaкaв дa кaжaм aмa ти лoшиoт вo мене гo рaзбуди.немa везе биднa штo биднa инaку нaјискренo ти зaвидувaм штo не ти требa тoлку мнoгу пaсoшoт кaкo мене кaмo срекa и мене дa ми беше сееднo мoждa немaше вoлку нaпнaт дa бидaмУживај бе аман, прашав нешто, за да не се замарам да читам, ако знае некој да ми каже. Не ми е потребен ни пасошот, ни указот сега за сега. И во последен момент решив да ставам службена адреса. Вадам за други покрај мене можеле да поднесат. Не знаев дека сте толку профи и унесени во ова. Стварно не очекував на такво нешто да нагазнам. Се најдобро ти посакувам и стварно пред мене сакам да го земеш указот, јас веројатно уште малку ќе се позавлечкам.
Извини уште еднаш од срце. Јас сум повеќе за к'м штатите, ама мене пак таму не ме сака среќата. И слично чувство имам. Затоа и реков секој со своите проблеми.Oк другo сaкaв дa кaжaм aмa ти лoшиoт вo мене гo рaзбуди.немa везе биднa штo биднa инaку нaјискренo ти зaвидувaм штo не ти требa тoлку мнoгу пaсoшoт кaкo мене кaмo срекa и мене дa ми беше сееднo мoждa немaше вoлку нaпнaт дa бидaм
Ne ste sami ....Zdravo i jas brojam 3 god. Od itervijoto nafta da baraat pobrzo ke bese nema ni kriteriumi ni nisto.
УХХ,,,,,,,,,,,,,,чул те ГОСПОД,,,,,,,,,,,,,,,,,за месец сум на интервју,,,,,помирно сега ке спијам....си мислев цела бугарска литература да ја уќам напамет!:;?!Не знам дали го прочита текстот од линкот што го постави, но иако не го познавам одлично Бугарскиот јазик, очигледно пишува дека тие нови десет прашања ќе бидат спроведени само за тие што бараат државјанство преку основ на натурализација. 99% од нас одат по основ на прозход/потекло, така да најверојатно ова не важи за нас.
Jas cekam od 02.02.2017. Od togas nikoj se nema pofaleno so potpisan ukazDali ima nekoj info koga posleden pat e izdaden ukaz i kolko vreme se cekalo za negovo izdavanje
dali ti e statusot smenet vo proverka od viceprezidentot?Jas cekam od 02.02.2017. Od togas nikoj se nema pofaleno so potpisan ukaz
Mnogu vreme za cekanje sto napravija ovieJas cekam od 02.02.2017. Od togas nikoj se nema pofaleno so potpisan ukaz