Добитници на лотарија за САД

Z

zmej gorjanin

Гостин
Честитки до човекот.
Се надевам дека и јас следна година ќе бидам извлечен, сега од 2 пат аплицирање не сум извлечен.
Ако не е тајна, од кој обид на аплицирање за зелена карта е извлечен човекот?

Штом сме дошле во ситуација да мора и пензионери да гледаат да најдат начин како да ја напуштат државата може да се замисли на кое дно стигна општеството.
Имам слушнато дека луѓе со 47-48 години преку лотаријата отишле во САД. Еднаш се добива шанса за одење во САД, односно има луѓе кои и по 10 пати аплицирале за зелена карта и не успеале, така да нека проба твојот пријател, подобро нека потроши пари за процедурите, отколку да го јаде мака цел живот дали ќе успеел или не околу процедурата.
Ако има наредна година, републиканците сакаат да ја претворат лотаријава во merit based system - нешто ко во Канада што е

https://www.washingtonpost.com/local/despite-trump-millions-hope-to-win-what-could-be-the-last-us-green-card-lottery/2017/04/29/ab20c77e-2b7f-11e7-a616-d7c8a68c1a66_story.html?utm_term=.1be1936f68a8

Иначе до среќа е, читав на нет фамилија аплицирале 16 години, уште од почетокот на електронсково аплицирање, и уште ништо. Затоа ијам другар од прва го извлекоа, сеа другиов другар од шеста и тоа во втор круг во септември, кај мене еве седма година ништо.

K

Kacar

Гостин
Скраја да е, не дај Боже да ја укине Трамп.
Јас аплицирам веќе 6 години, ова ми беше 6 пат, аплицирам откако имам 17 години.

Член од
4 мај 2017
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ако има наредна година, републиканците сакаат да ја претворат лотаријава во merit based system - нешто ко во Канада што е

https://www.washingtonpost.com/local/despite-trump-millions-hope-to-win-what-could-be-the-last-us-green-card-lottery/2017/04/29/ab20c77e-2b7f-11e7-a616-d7c8a68c1a66_story.html?utm_term=.1be1936f68a8

Иначе до среќа е, читав на нет фамилија аплицирале 16 години, уште од почетокот на електронсково аплицирање, и уште ништо. Затоа ијам другар од прва го извлекоа, сеа другиов другар од шеста и тоа во втор круг во септември, кај мене еве седма година ништо.

Само да те прашам, пошо не ми е јасно ова со втор круг.. пример еве сега не ме извлекле кога проверив, дали има и во септември излекување кај што би можел да бидеш извлечен ако првиот пат еве не те извлекле или? Може звучи смешно ама да си прашам.

K

Kacar

Гостин
Само да те прашам, пошо не ми е јасно ова со втор круг.. пример еве сега не ме извлекле кога проверив, дали има и во септември излекување кај што би можел да бидеш извлечен ако првиот пат еве не те извлекле или? Може звучи смешно ама да си прашам.
Moze.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Може ама шансите се уште помали, ако не се квалификуваат доволно кандидати од прв круг, се доизвлекуваат во втор.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Здраво на сите на форумот :)
Јас имав среќа и сум извлечена на лотаријата :)
Е сега проблемот е тоа што сум извлечена јас, а доколку добијам зелена карта, сакаме да одиме заедно со дечко ми - да појаснам не сме во брак. Ве молам некој некој што е добро информиран или што бил во слична ситуација да ми објасни како треба да постапам во случајот. И уште едно прашање, до кога треба да се пополни и да се испрати документот DS-260, дали има некој рок? Фала.
Честито и со среќа понатаму, значи сепак имало избрано, денес ме убедуваа дека Македонија била во земјите кои се прескокнати годинава и немало воопшто избрани.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

Пуштам од 2002/3 и ништо, јбг заглавивме овде за целживот...

Инаку една се пофали на работа дека ја извлекле, со среќа на сите извлечени...

K

Kacar

Гостин
Слушнав гласини дека 80 % од извлечените во Македонија се албанци.
Па, со оглед на тоа дека во Албанија и Косово извлекуваат поише него ли во цела Африка, можно е.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
За албанија да, и јас сум забележал дека има многу но за косово еве овој линк не вика така. Инаку никаде нема листа со име и презиме, ако некој (освем во американска амбасада) вика дека знае оти ма толку и толку албанци од македонија тој верувај дека лаже. Има бројка официјална по држава ама од кој град, која националнсот, пол, мажени/женети... тоа ама баш никој смртник верувма дека нема податоци.

http://www.usadiversitylottery.com/diversity-visa-lottery-results/dv2015-result.php[DOUBLEPOST=1493936658][/DOUBLEPOST]Инаку овој линк

https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DVStatistics/DVApplicantEntrantsbyCountry 2013-2015.pdf

дава број на пријавени од макеоднија за годините 2013/14/15
ако се земе дека од македонија има ~18/22/33.000 бројот на дадени визи е 262/426/431

за албанија пак има 1520/3289/2946 но на број од пријавени 122/171/192.000 апликации.

рака на срце ако бројот на апликации е точен просекот е ~0.014% од двете бројки

Последно уредено:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
HAS NOT BEEN SELECTED

По не знам кој пат.....
Мене ми се чини дека заглавивме во оваа држава!

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445

Треба ли втор круг да правиме нова фотографија, и да се пријавиме некаде?
Кога е извлекувањето за тој втор круг?
2 мај беше јавно истакнат како датум за извлекувањето. Кој е датумот за во Септември?

Ако ги променат условите за лотаријата, да треба да има потребни квалификации секој кандидат, онда тоа повеќе нема да личи на лотарија, туку би било нешто да е вид на работна дозвола.
Ј1 работни визи и сега постојат.
Јас ако исполнувам квалификации за дефицитарни професии во САД, јас преку работни визи ќе одам било за САД или други земји, нема да играм лотарии.

Член од
5 мај 2017
Мислења
10
Поени од реакции
3
Дали ова значи со други зборови дека си ја добил лотаријата?

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2018 (October 1, 2017 to September 30, 2018). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website athttp://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.

Please print out this letter and take it with you to your visa interview. Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. If you are scheduled for an interview, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

и уште неколку прашања до оние што се избрани и веќе заминале. Кога најкасно треба да се прати DS260 формуларот, бидејќи се планира матично да може да се оди со партнер? Има некакви рокови или?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Дали ова значи со други зборови дека си ја добил лотаријата?

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2018 (October 1, 2017 to September 30, 2018). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Therefore, it is very important that you carefully follow instructions to increase your chances of possible visa issuance. The instructions are located on the Department of State website athttp://www.dvselectee.state.gov. All DV applicants must use the online DS-260 Immigrant Visa and Alien Registration Application. Paper forms will not be accepted.

Please print out this letter and take it with you to your visa interview. Your case will not be scheduled for an interview appointment until a visa number is available. If you are scheduled for an interview, you will receive a notification message at the e-mail address you provided when you submitted your initial application.

и уште неколку прашања до оние што се избрани и веќе заминале. Кога најкасно треба да се прати DS260 формуларот, бидејќи се планира матично да може да се оди со партнер? Има некакви рокови или?
Да, честито. :)
Треба ли втор круг да правиме нова фотографија, и да се пријавиме некаде?
Кога е извлекувањето за тој втор круг?
2 мај беше јавно истакнат како датум за извлекувањето. Кој е датумот за во Септември?

Ако ги променат условите за лотаријата, да треба да има потребни квалификации секој кандидат, онда тоа повеќе нема да личи на лотарија, туку би било нешто да е вид на работна дозвола.
Ј1 работни визи и сега постојат.
Јас ако исполнувам квалификации за дефицитарни професии во САД, јас преку работни визи ќе одам било за САД или други земји, нема да играм лотарии.
Не треба, ако им фалат кандидати ќе напраат извлекување од постоечките апликанти. А дали ќе има извлекување ќе знаеш максимум до 30 ти септември годинава. Другаров така го извлекоа, му стигна меил дека е извлечен.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Кога најкасно треба да се прати DS260 формуларот, бидејќи се планира матично да може да се оди со партнер? Има некакви рокови или?
Прати го сега набрзо (откако ќе најдеш адреса во САД на која треба да ти стигнат зелената карта и SSN), зошто ти пријавата за лотаријата си ја пуштила како сингл. После откако ќе се жените, побарај да ти го „отклучат“ досието и ќе можеш да го внесеш партнерот/измените.

Инаку - честито. По кој пат аплициравте?

Член од
5 мај 2017
Мислења
10
Поени од реакции
3
Третпат аплицирав.

Планот беше да испратам формулар јуни/јули најкасно со вклучен spouse, се надевам дека така е можно

Kajgana Shop

На врв Bottom