- Член од
- 25 јули 2016
- Мислења
- 1.084
- Поени од реакции
- 950
за вмровци нема (повеќе) плата од 500евра . како казна ќе работат во странските инвестиции за 200евра.
Podobra cena ima staroto zelezo kaj nas....http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2722007/vba-zaplenila-oruzje-na-putu-za-makedoniju-javlja-blic.html
Зошто во Македонија нема никаква реакција!? или е спин од соседите ?
А дали и во администрација ќе се намалат платите или само пензионерите ќе бидат на удар?Шо е со пратениците и нив ќе им ја намалат платата?Пензиите мора да се намалат бидејќи многу пари цицаат вампирите, вмро ја донесе економијата до пропаст, сега кредитите мора да се враќаат. Некоја година ќе издржат вампирите, после тоа се ќе биде подобро. Тоа што сега сакате одма уште од јуни 500 евра минимална плата докажува дека врска немате од економија, туку само гомна да се јадело.
Не изгледа туку сигурно не знаеш. Да знаеше ќе пишеше нешто о ти сендвичу уставно програмерски. Ќе излезе и твоето право лице на виделина кога ќе останеш без парче леб, лај си уште малку за уставот и законите никој не те ебе, служиш за потсмев програмеру најдобар. Сендвич.
Јохан е воен злосторник, него само дома го пречекуваат.
Така беше и 2001 дека располагаат и само со пиштоли.Podobra cena ima staroto zelezo kaj nas....
Од администрација ќе се отпуштат 10-20 илјади, јас би сакал многу повеќе. Мора малку да се стегне, не може така лежи во канцеларија и оп плата, се тоа треба да се избрка. Пензионерите тие покачувањата што ги добиваа има се да вратат.А дали и во администрација ќе се намалат платите или само пензионерите ќе бидат на удар?Шо е со пратениците и нив ќе им ја намалат платата?
Dali ti razgovaras so tvoite "vampiri" na vakov recnik doma? Kako ne ti e sram da gi vregas onie vo cij stan zivees ...cija kola vozis...cij leb jadis... na kraj kraeva onie koi te sozdadoa? Ne mi se veruva kako razmisluvas....cccc ....tug sram me jade u momentov!Пензиите мора да се намалат бидејќи многу пари цицаат вампирите, вмро ја донесе економијата до пропаст, сега кредитите мора да се враќаат. Некоја година ќе издржат вампирите, после тоа се ќе биде подобро. Тоа што сега сакате одма уште од јуни 500 евра минимална плата докажува дека врска немате од економија, туку само гомна да се јадело.
Мене ме јаде срам кога тие се прават жртви а не се. И мои да се пак исто, не може да се правиш дека си жртва преку ден, а навечер да тепаш луѓе. Сега уствари и преку ден почнаа да тепаат низ автобуси. Мои или не, не ми прави разлика. Цицаат пари од државата, а како прво не треба да ги земаат бидејќи се душмански европски пари.Dali ti razgovaras so tvoite "vampiri" na vakov recnik doma? Kako ne ti e sram da gi vregas onie vo cij stan zivees ...cija kola vozis...cij leb jadis... na kraj kraeva onie koi te sozdadoa? Ne mi se veruva kako razmisluvas....cccc ....tug sram me jade u momentov!
Cccc uste I se dokazuvas...Maziste nemam zbor. Sea idi doma soberi gi tvoite i na cel glas Vampiri parite da gi vratite apashi tepaci niedni..ic da ne ti cue...posto ti nikad nema da ostarish!Мене ме јаде срам кога тие се прават жртви а не се. И мои да се пак исто, не може да се правиш дека си жртва преку ден, а навечер да тепаш луѓе. Сега уствари и преку ден почнаа да тепаат низ автобуси. Мои или не, не ми прави разлика. Цицаат пари од државата, а како прво не треба да ги земаат бидејќи се душмански европски пари.
...а ти што очекуваше од тие потврдени квислинзи и џукели у човечки облик??? Па тие еднаш веќе ги сјебаа пензионерите кои не можеа до својата смрт да се опасуљат. Не ја ни спомнувам големата транзициона пљачка која остави 200-300 иљадна маса да бауља до ден денешен ко зомби и да се шутка навака натака.....воспитувана пред тоа да им верува на чесните и посветени комунисти, а после оставени да се снаоѓаат у свет кој не го познаваат, а ни оперетската војна која не урами и обадинтери, отварајќи пат на сегашниве шипатарски баханалии...у која тие беа главните квислинзи...Ne gledash shto muabetat sega Zarniwoop na primer. Penziite ke se namalat zatoa shto VMRO mnogu ja zadolzhi drzhavata, pa posle nekolku godini se ke se sredi a penzionerite vampiri ke se naviknat na pomalku. Ushte sega spremaat alibi za toa shto ke nema med i mleko, se ke bide veter i magla.
Тоа беше мој цитат на старците кои протестираат, тие не сакаат европски пари, не сакаат ЕУ.Cccc uste I se dokazuvas...Maziste nemam zbor. Sea idi doma soberi gi tvoite i na cel glas Vampiri parite da gi vratite apashi tepaci niedni..ic da ne ti cue...posto ti nikad nema da ostarish!
O wait sega velis ne ni trebaat dusmanskite EU pari...znaci EU necini sea! Hmmm....!
Sega so ova "novo Sonce na slobodata" goli ke odite i ke shtedite na greenje, ke ve gree zime-leto .Тоа беше мој цитат на старците кои протестираат, тие не сакаат европски пари, не сакаат ЕУ.
Јас сакам, ЕУ е иднина на оваа земја а не Русија. Да не е ЕУ голи ќе одиме низ Скопје.
..хе хе тој е бе само примерок, мустра на изгубената транзициона генерација, материјал кој шипатарес има да си го гузат наредните 40 години додека не цркнат у државата без доктори, болници и лекови или како кучиња у картонска кутија под некој белосветски мост.., сонувајќи го виножитото на лгбт рајот.....кој секогаш е само маааалку понатака.Cccc uste I se dokazuvas...Maziste nemam zbor. Sea idi doma soberi gi tvoite i na cel glas Vampiri parite da gi vratite apashi tepaci niedni..ic da ne ti cue...posto ti nikad nema da ostarish!
O wait sega velis ne ni trebaat dusmanskite EU pari...znaci EU necini sea! Hmmm....!