Малку е дискутабилно зошто секогаш кога БСП е на власт се прават потешкотии во делот на давање државјанства на сите што имаат докази дека се Бугари. Во исто време, им се даваат многу лесно државјанства на Руси бидејќи си ги "купуваат" истите. Но, и претходните промени беа повторно од БСП направени...така да... Ех... (БСП е поддржана од Русија и руски влијанија, fyi).
Oтерaјте гo тoa ѓубре кoмунистичкo у пм. Имa фб...пишете му пoрaки некa нр се зaебaвa сo мaкедoнците....valeri tarandov. Тoј се нaшoл пaметен ќе менувa зaкoни гoведo еднo. Нaпaднете гo сo пoрaки некa знaе кoи се пoтoмците нa гoце,дaме"јaне",тoдoр.вaнчo. и ќе им бaрa пoтеклo. Ѓубре бирoкрaтскo
imam edno prasanje po sto nov sum u ova .. sea pisuva za naturalizacija .. dali ke gledaat na primer ako ides preku prva bratucedka i ona e dobila drz. po naturalizacija .. dali proveruvaat kako e dobila bratucedkata drzavjanstvo .. oti ako proveruvaat ke ispadne deka pasos ke zemat tie so stari dokumenti ... cicovci bratucedi tesko ..
aj da te demantiram odma, drugar moj veke 7 meseci e so ovoj status, so roditeli bugari.За сите кои ви се смени статусот во "Проверка од Вицепрезидента", посредник од БГ вели:
Формирано е ново тело за проверка на документите, бидејќи премногу фалш имало, како и се издавало на кој како стигнат. Проверката ќе траела макс до 2 месеци и сите со чичковци, братучедовци би требало да добијат указ
Оваа вест е стара.Кога ќе отворите на линкот во самата вест за предлог законот за бугарско државјанство ве носи на друга страна што е првично објавена од 03.04.2017
Взхoдјaшт рoднинa е директнa линијa пo нагорна линијa. Пр. Прaдедo,дедo,тaткo ,вие. Низхoдјaшт е oбрaтнo. Вие,тaткo.дедo,прaдедo. Пo сребренa линијa се тетки,вујкo"брaтучед.....итн.Ve molam za objasnuvanje sto spagja pod - в'зходјашт роднина с б'лгарски произход, низходјашт или роднина по с'ребрена линија до шеста степен вклјучително -site spagjaat pod „близ'к роднина“ .
I Marija Pavlova od noviot pretesedatel li e imenuvana ???
A brat sestra kade spagja?Взхoдјaшт рoднинa е директнa линијa пo нагорна линијa. Пр. Прaдедo,дедo,тaткo ,вие. Низхoдјaшт е oбрaтнo. Вие,тaткo.дедo,прaдедo. Пo сребренa линијa се тетки,вујкo"брaтучед.....итн.
Брат/сестра е од втора степен или с'ребрена линија.В'зходјашт роднина е татко,мајка,баба/дедо,A brat sestra kade spagja?
прво,,нема врска,презиме,вера,националност,,секогаш,СЕКОГАШ,постои можност,но додека не пробаш неможеш да знаеш,можеш да извадиш и америќки/белгиски и др пасош но треба финансии!!!а за посредниците како што кажав,ЛАКОМШТИЈА премногу луге имаат неможат да памтат се затоа тука можеш само да го потсетиш со порака(ако не ти крева на моб) барем два/три дена пред на пример да одиш на интервју или слично,да го потсетиш,но ако веке бега от тебе е тоа е нешто друго тогаш фатиго крениго и фрли го от ВИСОК мост во река..[DOUBLEPOST=1493590451][/DOUBLEPOST]Јас воопшто ниту сум се обратил кај посредници, ниту сум аплицирал за Бугарски пасош.
Едноставно, мала е веројатноста на мене како Србин од Македонија со презиме на виќ да ми дадат Бугарски пасош. Малку е тоа веројатно.
Знам за луѓе кои се родени во семејства со Македонски презимиња на ски и се водат како Македонци, но бидејќи нивните мајки пред да стапат во брак со Македонец, имале Српски презимиња на виќ, и баш поради тоа луѓето аплицирале за Бугарски пасош но биле одбиени поради тоа што мајките пред бракот имале Српски презимиња.
Кај мене е уште појака ситуацијата: татко ми е Србин и си имам и Српско презиме.
Кога се одбиени тие кои иако се Македонци со ски презимиња, што јас имам да барам со Српско презиме.
Посредници за ова не сум прашал, може и ќе ме прелажат и ќе кажат не е проблем, аплицирај, само колку да ме навлечат и да ми земат пари.[DOUBLEPOST=1493529725][/DOUBLEPOST]
Има вистина во тоа што си напишал ама сепак беше дрско од посредникот, прво му вели на тој некој човек: Сум те заборавил другар, не знаев дека ти имаш и претходно вртено на телефон вчера, и ќе ти се јавам денеска за некој саат да ти кажам информации, а веднаш за 20 секунди посредникот вели: Ајде јави ми се ти мене во 6 попладне.
Гледаш за 20 секунди колку посредникот ги менува зборовите. Секој кој сериозно се занимава со вакви работи треба да води грижа и ред за клиентите а не тие да му се јавуваат по десет пати.
Во 6 попладне којзнае што смислил посредникот.
трчи трчи и сопнисе,туку само некои глупости редите,галама и паника за ѓабе,барем некој ги отворил очите........Оваа вест е стара.Кога ќе отворите на линкот во самата вест за предлог законот за бугарско државјанство ве носи на друга страна што е првично објавена од 03.04.2017
По оваа вест се огласи лично министерката за правда на Р.Бугарија дека овој предлог закон е спротивно назаконите и процедурите подготвуван .
http://www.justice.government.bg/117/13695/
Така што мослам дека нема местоза паника.
pepi be ti gi pratija prasanjata ako ti gi pratile prati mi gi vo poraka pozzнема веза не се секирај,несе глупави неможеш да ги лажеш,знаат,,без гајле инаку среќно само ако може ако си правела интер. во софија кажими тука или во ПП што прашања ти поставија,за еден месец сум на интервју..поз..