- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.899
- Поени од реакции
- 25.231
Или проштално писмо или заканувачка порака.Што чкрта по листот бе?
Или проштално писмо или заканувачка порака.Што чкрта по листот бе?
Со ова се согласувам 100% со тебе.Каква голема Албанија бре?
Јас сум за социјална правда - ништо друго.
А за да добиеме социјална правда треба да одговараат сите од 91 до сега.
СИТЕ да се однесат и да одговараат пред СУД и да им се конфискува имотот.
Може и една реформа (привремена - додека се среди ситуацијава);
Тој кој што е осуден - да нема никакво учество во општествено/политичкиот живот на нашата република.
Исто сите осуденици да немаат право на глас. (криминал поврзан со политика или злоупотреба на службена должност пред се)
Неможе некој кој не ги почитува, не се придржува кон одредени/воспоставени општествени норми/закони (договор) да ти одлучува за исите.
Тоа е апсурдно!
Идентитетот е комплицирана, субјективна појава.Со ова се согласувам 100% со тебе.
Ама немој брате македонски да даваш поддршка на некој што се согласи да го промени мојот и твојот идентитет.
Да дојде асална опозиција јас прв ќе ги поддржам.
Што чкрта по листот бе?
Eve vaka 2500 dolari ovde...350 danok na imot, 100 struja 160 priroden gas, 130 internet, TV i telefon, 300 osiguruvanje za avtomobil i imot kukja/ stan, transportni troshoci najmalku 100. ada ne zboruvam ako ti dojde red da menuvash prozori, pokriv ili driveway (pristap do garazha, neshto kako parking do kukjata) i najmalku 500 za zaemot shto si se zadolzhil da ja otplakjash kukjata, i na seto toa 13 % danok za gavramentot pa ti rachunaj koj zhivee vo raskosh a koj gladuva. Se razbira edno prosechno semejstvo pravi okolu 4000 mesechno so dvajca vraboteni. Edinstvena prednost shto ovde ja imame e politichkata stabilnost i nishto poveke.Поентата е шо луѓе со 2000 евра месечни примања кажуваат каков е животот во Македонија.[DOUBLEPOST=1493403601][/DOUBLEPOST]
И Србија не воведе санкции кон Русија, напротив имаат богата соработка и на економски и на воен план, па ете ЕУ им отвара поглавија за прием.
Не ќе да е до Брисел проблемот
Запнав да објаснувам за мене пошто ме гледавте како поддржувач на ВМРО ДПМНЕ.Идентитетот е комплицирана, субјективна појава.
Никој неможе тоа да го промени тоа да ти биде јасно.
Денеска живееме индивидуализам, не за џабе пред некој пост запна со тоа ЈАС, ЈАС.
Контрадикторен си.
П.С.
А кога веќе си толку засекиран за идентитетот (чисто сумљам) тоа прашај го Грујо кој има ликови (во својата гарнитура) како Мијалков, Протугеров, Бонева, Милошевски итн нивен ментор Љубчо Георгиевски, воедно амнестираќи ги Хашките случаји итн. како апетисан.
Не е.Национален идентитет е всушност многу едноставна работа.
Солза ми потекува кога вака читам за тешкиот живот во САД. Кај нас било супер бе. Не знам што се жалат сите.Eve vaka 2500 dolari ovde...350 danok na imot, 100 struja 160 priroden gas, 130 internet, TV i telefon, 300 osiguruvanje za avtomobil i imot kukja/ stan, transportni troshoci najmalku 100. ada ne zboruvam ako ti dojde red da menuvash prozori, pokriv ili driveway (pristap do garazha, neshto kako parking do kukjata) i najmalku 500 za zaemot shto si se zadolzhil da ja otplakjash kukjata, i na seto toa 13 % danok za gavramentot pa ti rachunaj koj zhivee vo raskosh a koj gladuva. Se razbira edno prosechno semejstvo pravi okolu 4000 mesechno so dvajca vraboteni. Edinstvena prednost shto ovde ja imame e politichkata stabilnost i nishto poveke.
Моментално е во рацете на човек што к.р го боли за национален идентитет и тука е проблемот.Не е.
Тоа ќе го оставиш на археолози, историчари, психолози и филозофи.