- Член од
- 10 март 2009
- Мислења
- 1.300
- Поени од реакции
- 1.161
Море нека направат и нешто повеќе, и со нивната претходна влада имавме проблеми. Јас првиот пат бев одбиен за произход кога Вангелов веќе беше претседател на ДАБЧ.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Море нека направат и нешто повеќе, и со нивната претходна влада имавме проблеми. Јас првиот пат бев одбиен за произход кога Вангелов веќе беше претседател на ДАБЧ.
Да, и јас добив откако извадив уверение од БКК.jas nemav nikakvi problemi koga barav proizhod a vangelov bese predsedatel i toa ne sum so star dokument nego so uverenie od BKK strumica
Со што документи си Марија? Јас со венчаница од баба ми, и уверение од БКС...Ma ce potpisuju li ukazi ili jok ,dva I pol meseca nisto
Истиот ден, без гајле. Секако тие ти ги легализираат. И секако ќе ти наплатат по 15 евра легализација за секој преведен документ.Имам едно прашање па ако може некој да ми одговори. Кога ги поднесуваш документите за происход дали истите треба претходно да бидат легализирани или тоа се прави истиот ден ??? За во конзулат БТ прашувам
Благодарам за инфо, а дали можеби си запознат ќе биде ли проблем што документите (изводи и др.) се извадени и преведени во 2015 год.Истиот ден, без гајле. Секако тие ти ги легализираат. И секако ќе ти наплатат по 15 евра легализација за секој преведен документ.
Не знам да ти кажам, јас не знам колку пати вадев нови изводи, само заради "за секој случај", да не ми направат проблем.Благодарам за инфо, а дали можеби си запознат ќе биде ли проблем што документите (изводи и др.) се извадени и преведени во 2015 год.
АЛЕЛУЈА.26.03.2017 - избори.
30.03.2017 - официјални резултати.
13.04.2017 - потпишан договор за нова Влада.
Аирлија!
ke ja bideАЛЕЛУЈА.
Се слoжувaм сo тoa штo си гo нaпишaл aмa не се слoжувaм декa еднoстрaнo сaмo ние сме ги нaвредувaле бугaрите истo и меѓу нив имaлo и ке имa тaкви кoи нс не нaрекувaaт фирoмјaни цигaни шиптaри и кaкo сaмo не a истo и мaкедoнци штo нaвредувaле некoгo сaмo зaтoa штo бил бугaрин.oмрaзaтa е пoрaди тoa штo тие сaкaaт дa се зaбoрaви периoдoт oд втoрaтa светскa вoјнa a нaшиве глупaци пaк немпжaт дa се пoмирaт декa сегa требa дa ги мoлaт истите oние кoи дoдекa сме биле југoслaвијa oделе зa две чрвени дa се рaзoнoдaт вo тoгaшнa бугaријa чoвечкaтa суетa чудa прaви вo секoј случaј ги oсудувaм пoединците oд двете стрaни.зa тaнгo се пoтребни двaјцaРасположението на Бугарите спрема Македонците се менуваше во текот на годините. Од многу благонаклонети спрема нас, станаа скептични. Зошто? Бидејќи бевме/сме груби и некултурни кон нив. За време на студиите сум бил сведок како Македонци в лице им зборуваат работи од типот „до вчера бевте цигани!“. Не беше толку одамна, пред помалку од 10 години. Затоа не нѐ сакаат веќе. Најмногу што можеш да добиеш од нив е да те проценуваат индивидуално, ама повеќе не добиваш бланко доверба и симпатии само затоа што си „брат македонец“. Ете затоа ќе нѐ проверуваат темелно пред да ни дадат државјанство. Ама ако видат дека со нив си се поставил културно и ги почитуваш, знаат да бидат посрдечни и погостопримливи од сите Македонци заедно.
Уште една работа, мислам дека процедурите би биле многу пократки и поедноставни, ако меѓудржавните односи меѓу Македонија и Бугарија беа нормални и имаа отворена соработка на сите полиња. Довербата ќе беше поголема и со поголема леснотија ќе одлучуваа да одобруваат државјанства.