MkDon
Valencianista
- Член од
- 22 септември 2008
- Мислења
- 1.580
- Поени од реакции
- 3.007
За да го браниш македонскиот јазик, треба прво да го познаваш. Тука сами си противречите.Бооо ти си знаел и енглески браос!Ама пак си досаден ко тенкосеритис.
За да го браниш македонскиот јазик, треба прво да го познаваш. Тука сами си противречите.Бооо ти си знаел и енглески браос!Ама пак си досаден ко тенкосеритис.
Пази ова сега....... а на крај и егзекуција на невини деца, тешко може човек да не е Албанофоб....
Шо сега германија има врска ??Од повеќенацијонална ќе стани бинационална.Кој се националните интереси на Германија која истотака е повеќенационална држава,ко на пример 7 милјони турци?
Сами или некој друг им кумувал?Шо сега германија има врска ??
Ако е така ете германија по устав се вика Дојчланд, aли за надворешна употреба си ја викаат Германија, Џермани, Немачка, Алеман...
Значи ли тоа дека СДСМ направи добра работа со името со кое не ословуваат некои земји и организации? Демек германска рецептура?
Си ја викаат како шо си сакаат,никој не ги уценува со некакви платформи!Ево пример ќе прифатиме ново име ќе не викаат кој како шо ќе му текни,шо е следно?До кога вака?По барање на странска држава се смена знаме сега овие сакале пак да го сменат знамето а богами и химната,па уште сакале да не прогласат за геноциден народ?Наше е само да прифаќаме се шо ќе ни се сервира и ќе бидиме среќни и задоволни засекогаш,така?Шо сега германија има врска ??
Ако е така ете германија по устав се вика Дојчланд, aли за надворешна употреба си ја викаат Германија, Џермани, Немачка, Алеман...
Значи ли тоа дека СДСМ направи добра работа со името со кое не ословуваат некои земји и организации? Демек германска рецептура?
Поинаку беше во едноумието, нема тука заебанции со демократии и почитувања на воља на мнозинство, добиваш карта во еден правец за Голи оток, или некоја деценија во идризово за некои свои идеи и желби.Си ја викаат како шо си сакаат,никој не ги уценува со некакви платформи!Ево пример ќе прифатиме ново име ќе не викаат кој кеко шо ќе му текни,шо е следно?До кога вака?По барање на странска држава се смена знаме сега овие сакале пак да го сменат знамето а богами и химната,па уште сакале да не прогласат за геноциден народ?Наше е само да прифаќаме се шо ќе ни се сервира и ќе бидиме среќни и задоволни засекогаш,така?
поентата е дека дури и во званични документи и во званични прилики не се користи уставно име на една земја.Сами или некој друг им кумувал?
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Ti kako rasipana plocha, onie od vremeto na Hard Rockot, edno pa isto, Tetovo, Gostivar, Chair...Poshtedi ne, ti se molam.Скупи сте за одржавање бе батка Конкрит. Од вашето библиско право да не браните од шитарите и Сорос добиваме огромни фактури на име стиропори па анекси и чуда. И ај викавме алал да ви се парите, али брате мили, иди у Тетово иди у Гостивар иди у Чаир и одма гледаш дека услугата не е извршена од ваша страна. Па за што преплаќаме ваши градежни зданија?
Ја прашувам дали сами си дале име или некој им кумувал он ми вика ластовички се вратиле пролет е...Поинаку беше во едноумието, нема тука заебанции со демократии и почитувања на воља на мнозинство, добиваш карта во еден правец за Голи оток, или некоја деценија во идризово за некои свои идеи и желби.
Али сега е демократија и почитување и спроведување на вољата на мнозинството во собранието.[DOUBLEPOST=1492021152][/DOUBLEPOST]
поентата е дека дури и во званични документи и во званични прилики не се користи уставно име на една земја.
То е случај и со нашиот јужен сосед кој по устав е Елиники, али ние си ја викаме Грција. Си имаме наше име за нив кое не е нивно уставно....
Демократијата завршува во моментот кога почнуваат уцените,наметнувањата и двојните стандарди.Не обожавам диктатури ама и премногу демократија не е на арно,поради злоупотребата на истата.Ево западниве држави поради либерализам и демократија си ги донесоја своите држави на работ на безбедносна криза.Веќе нема ден да помини без терористички напади негде низ Европа.Поинаку беше во едноумието, нема тука заебанции со демократии и почитувања на воља на мнозинство, добиваш карта во еден правец за Голи оток, или некоја деценија во идризово за некои свои идеи и желби.
Али сега е демократија и почитување и спроведување на вољата на мнозинството во собранието.[DOUBLEPOST=1492021152][/DOUBLEPOST]
поентата е дека дури и во званични документи и во званични прилики не се користи уставно име на една земја.
То е случај и со нашиот јужен сосед кој по устав е Елиники, али ние си ја викаме Грција. Си имаме наше име за нив кое не е нивно уставно....
istoto so go pravese drpmne prethodno sds go pravese i sega saka pak da dojde na vlast istoto da go praviимаме доста примери на кршење на закон, прекорачување на свои овластувања, перења на пари. Тендери се давани и на фирми кои не исполнувале услови за тендер, па сега имаме во бекство газди на тие фирми кои лапнале стотици милиони евра народни пари, имаме и работи дадени пред тендерот и да се заклучи, имаме и тендери со неколкукратно поголеми износи од пазарните, каде треба да се види каде завршиле парите.... Само по тендери има доста да работи СЈО а каде се башка други криминали од прикривање на убиства, влијание врз судови и судии, земања поткупи, неовластени прислушкувања, незаконско уништување на државен имот....
Што подразбираш под албанофобија ?Пази ова сега...
Ако испадне дека не биле албанци егзекуторите дали ќе си признаеш дека си глуп и засекогаш ќе се одлогираш од форумов?
И да се албанци што кур има врска албанофобијата бе пиче...
pa edno vreme bese pratenik ili imase nekoja visoka funkcija vo blagoevgrad bas so toj bugarski pasos sto go nemaИма 2 работи, што да видам?[DOUBLEPOST=1491916131][/DOUBLEPOST]
И ти изгледа имаш информации за сé? Љубчо никаде не потврдил дали има БГ државјанство. Иако, мене не ми пречи ако некој има, како што луѓе имаат разни државјанства... секаде каде што има македонци.
а ВМРО пак ќе крене предвремно востание против Турците и народот ќе страда[DOUBLEPOST=1492025634][/DOUBLEPOST]istoto so go pravese drpmne prethodno sds go pravese i sega saka pak da dojde na vlast istoto da go pravi
a ako dojdat,prva zadaca ke im bide povtorno preku nok 600 sudii da smenat za sudstvoto da bide nezavisno
зато и се залагам за воспоставување на монархија со наследна кралска лоза која ќе биде сопственик на сите добра во државата и чија воља ќе биде закон[DOUBLEPOST=1492025704][/DOUBLEPOST]Демократијата завршува во моментот кога почнуваат уцените,наметнувањата и двојните стандарди.Не обожавам диктатури ама и премногу демократија не е на арно,поради злоупотребата на истата.Ево западниве држави поради либерализам и демократија си ги донесоја своите држави на работ на безбедносна криза.Веќе нема ден да помини без терористички напади негде низ Европа.
ластовичке ја ти кажувам дека има доста држави во светот кои имаат едно уставно име за домашна употреба и друго име со кои се ословувани од други држави и во меѓународни институции.Ја прашувам дали сами си дале име или некој им кумувал он ми вика ластовички се вратиле пролет е...
Sent from my MI 5s using Tapatalk