Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се истури ракија на патосници и на самиот тепих од колата. Совет како да исчистам да го снема мирисот одвратен у колата?

Ми се истури ракија на патосници и на самиот тепих од колата. Совет како да исчистам да го снема мирисот одвратен у колата?
Не ставај ништо.....само редовно проветрувај....што да редиш само ќе го дозалепуваш врз патосот. Акохолот е испарлива материја и со тек на време ќе испари све. Ако ставаш нешто друго(парфеми и слично) само ќе донаправиш беља.

Можиш со четка, млака вода и малку шампон лесно одозгора да го триеш теписонот, но да не дозволиш течноста да навлези во звучната изолација(сунѓер) испод теписонот.

Цивилизирана варијанта за ова е водено чистење , рибање со четка и усисување со специјален усисивач за мокро перење....но тоа кошта

Па јас мислев на дизелот затоа реков 8 :D
Било кое гориво исто ќе оди,само повеќе ќе ме брусаат ако е бензин[DOUBLEPOST=1491318214][/DOUBLEPOST]
По огласиве глеам ист ѓавол се во смисла на цени,туку дали се леџит овие од автоплацевите? Или да барам физичко лице? Зборувам за огласи од типот на реклама5 и пазар3
бегај од автоплацеви, прво неможеш да ја пробаш/повозиш колата, неможеш на сервис да ја однесеш да ја провери/слушне мајстор, неможе подвозје да и се провери. 99% колите на плацеви се со вратени километражи, не ја знаеш историјата на колата. Кога ќе отидеш кај приватно лице ќе ти каже се околу колата, што е сменето, што треба да смениш, што не треба, можеш да ја пробаш, да ја однесеш на сервис, ако е носена по официјални сервиси колата ќе има вистинска сервисна историја не како оние од плацевите со испечатена сервисна историја во бугарија :)

бегај од автоплацеви, прво неможеш да ја пробаш/повозиш колата, неможеш на сервис да ја однесеш да ја провери/слушне мајстор, неможе подвозје да и се провери. 99% колите на плацеви се со вратени километражи, не ја знаеш историјата на колата. Кога ќе отидеш кај приватно лице ќе ти каже се околу колата, што е сменето, што треба да смениш, што не треба, можеш да ја пробаш, да ја однесеш на сервис, ако е носена по официјални сервиси колата ќе има вистинска сервисна историја не како оние од плацевите со испечатена сервисна историја во бугарија :)
da de, i posle ke si zemes nekoja profi nasminkana kanta od domasno poteklo sto prethodno ja smenile trojca taksisti....

Zdravo. ne znam kade da pisam a da go vidat poveke luge. da ne ima nekoj bandaz celicen za pezo 307 16ka za prodavanje?

sakam da prasam kako se dvizi cenata na kamera za vo kola da si postavis kako ode taa procedura i dali moze sam da si ja namestis ?

Dali nekoj znae ulevo od sto e se raboti za motor 1,9 tdi inaku koga ja vozam do 120 si odi normalno posle toa gubi sila I dodeka da razvie pojke mu treba vreme IMG_20170410_202441.jpg

moze li da se voze kolata mi tropaat edna spona i eden stabilizator, trebe da se smenat , pa dali moze da ja vozam taka pa da se smenat ponataki :D

moze li da se voze kolata mi tropaat edna spona i eden stabilator, trebe da se smenat[DOUBLEPOST=1491944700][/DOUBLEPOST]moze li da se voze kolata mi tropaat edna spona i eden stabilator, trebe da se smenat

Тоа е голем ризик вози ја бавно до мајсторот и менувај додека не бидела беља.

Абе луге знаете што е тоа спона и стабилизатор и кој се нивните функции и кои последници може да настанат што се може да се случи јас не знам со која совес некој ченови дискутираат како со келави летни гуми може да се вози по мраз и лед и снег и да е се тоа безбедно бидејки се шоферишта како со расипана спона и стабилизатор може да се вози и како исправи возила ги прават неисправни затоа што само слушнале нешто од рекла казала .Форумот го чита голема маса на луге и некој ке поверува на се тоа и ете ти проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom